30 dagen, 30 vuilniszakken challenge 2022 Update 2 + GRATIS werkboek

30 dagen, 30 vuilniszakken challenge

Twee weken geleden ben ik begonnen met de 30 dagen, 30 vuilniszakken challenge. Met deze challenge ga je in 30 dagen tijd van veel spullen ontdoen. Spullen die je niet meer gebruikt, spullen die kapot zijn of spullen die niets meer waard zijn. Je geeft de spullen weg, verkoopt de spullen, doneert de spullen, recycled de spullen of gooit de spullen weg. We hebben in huis aardig wat spullen en hier kan ook veel van weg. Twee weken geleden ben ik dus begonnen en ik zal doorgaan tot en met 14 oktober. In dit artikel geef ik een update van de challenge. Wil je ook meedoen met de challenge? Ik heb voor jullie een gratis werkboek zodat je gelijk mee kunt doen met de challenge!

Hoe pak ik de challenge aan?

In deze 30 dagen zal ik alle kamers van ons huis doorlopen en kritisch gaan kijken naar de spullen die we hebben. Heb ik bijvoorbeeld bepaalde dingen 6 maanden niet meer gebruikt en ook niet van plan ben om het te gaan gebruiken, dan doe ik het weg. Zoals bijvoorbeeld boeken die ik niet meer lees of gebruik, deze geef ik weg of ga ik verkopen via Marktplaats. Maar ook bijvoorbeeld oude kleding of oud speelgoed van Thomas. Ik probeer zoveel mogelijk spullen weg te geven, te doneren of te verkopen, zodat zo weinig mogelijk spullen weggegooid hoeven te worden. Het is natuurlijk ook fijn om anderen blij te maken met de spullen die je zelf niet meer gebruikt.

Gebruik verschillende bakken/vuilniszakken voor de 30 dagen 30 vuilniszakken challenge

Maak verschillende bakken/dozen/vuilniszakken voor de volgende onderdelen:

  • Recycle (op categorie, dus verschillende dozen voor elke categorie)
  • Doneren
  • Andere kamer/ruimte (dus ook weer per kamer/ruimte een doos/bak)
  • Verkopen
  • Weggooien (dus echt wat je direct kan weggooien zonder dat het gerecycled hoeft te worden)

De doos of vuilniszakken voor weggooien, gooi je dan ook gelijk weg. Dan heb je dus alweer wat extra ruimte. Als je al dozen/bakken hebt om te verkopen en/doneren, doe dit dan ook gelijk. Zet alles gelijk op bijvoorbeeld Marktplaats of Facebook marketplace of doneer het gelijk. Zodat je deze dozen/vuilniszakken ook gelijk weg hebt (en dus weer meer ruimte creëert).

En het bedrag dat ik ontvang als ik spullen ga verkopen, zal ik weer op onze spaarrekening zetten voor verschillende spaardoelen.

Update challenge

30 dagen, 30 vuilniszakken challenge 2022 Update 2 + GRATIS werkboek

We hadden in onze kledingkast nog sloffen liggen van vorig jaar. Echter mijn man heeft andere sloffen gekocht, want deze waren kapot. En Thomas past niet meer in mijn oude sloffen. Dus deze sloffen konden allemaal weggegooid worden.

30 dagen, 30 vuilniszakken challenge 2022 Update 2 + GRATIS werkboek

30 dagen, 30 vuilniszakken challenge 2022 Update 2 + GRATIS werkboek

Thomas heeft ook enorm geholpen en goed zijn best gedaan. Hij heeft zijn speelgoedkast helemaal leeggehaald en gekeken wat hij nog wel wilde hebben en wat niet. Sommige spullen waren ook echt stuk of niet meer compleet, deze konden we weg doen. Andere spellen konden we weer gaan verkopen en heb ik op marktplaats geplaatst.

Dit is momenteel mijn update, er zijn dus weer 3 vuilniszakken weggegaan en ook nog spullen te koop gezet via Marktplaats. We gaan natuurlijk door met de challenge en volgende week geef ik weer een nieuwe update.

Wil jij ook meedoen met de 30 dagen 30 vuilniszakken challenge?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: