5 films die ik de afgelopen tijd heb gezien #11 – Met o.a. The Revenant en Legend


5 films die ik de afgelopen tijd heb gezien #11 - Met o.a. The Revenant en Legend
Bron: IMDB.com

De afgelopen tijd hebben we weer aardig wat films gezien. Een aantal actie films en een horror film waaronder The Revenant en Legend. Vandaag vertel ik de 5 films die ik de afgelopen tijd heb gezien en wat ik ervan vond.

The Revenant
De film speelt zich af in het jaar 1823. Tijdens een expeditie in de Amerikaanse wildernis wordt een legendarische avonturier genaamd Hugh Glass (gespeeld door Leonardo DiCaprio) aangevallen door een beer. Zijn gezelschap (met Tom Hardy) probeert hem te redden maar laten hem uiteindelijk toch voor dood achter. Hij wil overleven en wraak nemen op wat er allemaal gedaan is door een van de leden van zijn gezelschap (geen spoilers!). Hij brengt een strenge winter door tijdens zijn overlevingstocht om uiteindelijk verlossing te vinden.

De film waar Leonardo een oscar voor heeft gekregen en zeer verdiend! Die scene met de beer….WOW…echt te bizar! Zo goed geacteerd zeg! De rest van het verhaal vond ik ook wel goed, maar voor mij niet de film van het jaar. Maar die ene scene…echt te gek! Oja en Tom hardy en Paul Anderson spelen hier ook weer in, geweldige acteurs! De film is zeker een aanrader!

The man from U.N.C.L.E.
Deze film speelt zich af in de jaren 60. CIA-agent Napoleon Solo en een KGB-agent Illya Kuryakin moeten deelnemen aan een gezamelijke missie om een mysterieuze criminele organisatie tegen te houden. Deze organisatie werkt namelijk aan het opbouwen van kernwapers. De enige aanwijzing die de twee agenten krijgen, is de dochter van een verdwenen Duitse wetenschapper, die de sleutel is tot het infiltreren van de criminle organisatie. Ze moeten hem vinden via haar, zodat een wereldwijde catastrofe voorkomen kan worden.

Echt een super leuke film! Er zit humor in en veel actie. Hier hou ik echt van. Dit is zeker een aanrader om te gaan kijken!

Insidious 1
Een gelukkig koppel met kinderen verhuist naar een nieuwe woning. Echter heeft het huis wat problemen met de nieuwe familie. Er gebeuren rare, vreemde maar ook zeer angstaanjagende dingen en het heeft vooral te maken met hun jonge zoon Dalton.

Eindelijk weer eens een horror film gekeken. We zagen dat hier drie delen van waren en we besloten om eens het eerste deel te gaan kijken. Ik vond deze eerste versie wel goed. Niet echt zeer spannend, maar het verhaal was wel ok. Het einde is echter wel voorspelbaar, jammer genoeg. Ik heb de overige twee delen niet gezien, omdat het me niet verder meer boeit. Mijn man heeft deze twee wel gezien, maar vond het eerste deel de beste.

Sicario
Een jonge FBI-agente neemt deel aan een geheime CIA-operatie om de baas van een Mexicaans drugskartel uit te schakelen. Samen met twee huurlingen steekt ze de grens over naar Mexico om de drugsbaas te elimineren. Maar eenmaal over de grens, treffen ze toch een heel gevaarlijke wereld aan.

Een apart verhaal, wat in het begin wat stroefjes verloopt. Het is lastig om het begin te begrijpen waarom dingen gebeuren. Uiteindelijk weet je waarom er dingen gebeuren. Een leuke film, maar verder niet echt bijzonder.

Legend
Deze film speelt zich af in de jaren 50 en 60. De tweelingsbroers Ron en Reggy (beide gespeeld door Tom Hardy, ja daar hebben we hem weer 😉 ) zijn twee beruchte gangsters en overheersen de onderwereld in Londen. De film gaat over hun opkomst maar ook over hun ondergang.

Zeer goed gespeeld door Tom Hardy, echt geweldig om te zien hoe ze beelden in elkaar hebben gezet. Maar ook hoe hij de twee verschillende karakters speelt, echt gaaf! Het verhaal is geweldig, zit veel actie in maar ook lekker veel humor. Daar hou ik wel van. Ook Paul Anderson speelt hier weer een rol in. Deze twee acteurs zijn echt goed bezig de laatste tijd!

Dit zijn de films die ik de afgelopen tijd heb gezien.

Welke films heb jij de afgelopen tijd gezien en welke films vind jij aanrader?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: