Alles wat je moet weten over een persoonlijke lening

Alles wat je moet weten over een persoonlijke lening

Let op! Geld lenen kost geld.

Op zoek naar een goedkope persoonlijke lening? Met een persoonlijke lening leen je eenmalig een geldbedrag. Dit bedrag krijg je bij de start van de lening op je rekening gestort. Je kunt het geld dan besteden aan het doel waarvoor je de lening hebt afgesloten, zoals een auto of de verbouwing van je huis. In dit artikel vertel ik meer over hoe een persoonlijke lening werkt en wat de voordelen hiervan zijn.

Nadat de lening is ingegaan, betaal je de lening terug. Dat doe je in een van tevoren afgesproken aantal termijnen tegen een vast rentepercentage. Elke maand betaal je hetzelfde bedrag, de hele looptijd lang. Dit bedrag bestaat voor een deel uit rente en een deel aflossing. De rente staat de hele looptijd vast. En je betaalt alleen rente over het geld dat je nog moet terugbetalen. Omdat je elke maand dus een stukje van je lening aflost, wordt het rentedeel van je maandtermijn steeds kleiner en het aflosdeel steeds groter. Na je laatste maandtermijn is je persoonlijke lening afgelopen. Je kredietverstrekker stopt met incasseren en zal je persoonlijke lening afmelden bij het BKR, Bureau Krediet Registratie.

Hoe werkt een persoonlijke lening?

Het afsluiten van een lening kost altijd geld. Je betaalt immers rente, al dan niet een vast rentepercentage per maand. Zie het als de vergoeding voor het lenen. Een voorbeeld: Je wilt €25.000 lenen tegen een looptijd van 72 maanden. Bij een rentepercentage van 3,6% betaal je €385,93 per maand. Jouw totale kosten van het krediet is dan €27.787. Je betaalt dan uiteindelijk €2778 voor het lenen van €25.000. Kun je een hoger bedrag betalen, bijvoorbeeld €559,37 per maand? Dan kun je beter kiezen voor een kortere looptijd. Je betaalt dan geen 6 jaar, maar 4 jaar de voorbeeldrente van 3,6%. Omdat je minder lange rente betaalt, wordt de totale prijs van jouw krediet nu €26.850. Dit scheelt bijna €1000.

Wat zijn de voordelen van een persoonlijke lening?

Als je een leendoel hebt en zelf niet beschikt over de financiële middelen, kan een lening in de vorm van een persoonlijke lening uitkomst bieden. Je betaalt, zoals hierboven al werd vermeld, een vast rentepercentage per maand en weet precies hoelang de looptijd duurt. De opbouw is transparant en de terugbetaling kent een stelselmatig verloop. Zo wordt de hoogte van de leensom en de looptijd van de lening vooraf vastgesteld. Daarnaast wordt de leensom in één keer op je rekening gestort, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een doorlopend krediet. De lening kent daarnaast geen hypotheek of andere vorm van onderpand. Met een persoonlijke lening mag dus in theorie alles gefinancierd worden.

Heb jij wel eens een persoonlijke lening afgesloten? Hoe is dat jouw bevallen?

Sponsoring. Zie disclaimer voor meer informatie.

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: