Anti-spam plugin voor WordPress


Anti-spam plugin voor WordPress

Helaas ze bestaan…spammers! Wie heeft er nou niet last van of last van gehad op zijn/haar website of blog. De meeste spammers zijn bots en vullen gewoon alles in wat ze maar tegenkomen. In het begin vond ik het niet erg en verwijderde ze altijd gelijk, maar tegenwoordig krijg ik dagelijks erg veel spammers. Per dag krijg ik rond de 50 spamberichten. Pff, echt vervelend. Ik wilde er op een gegeven moment niks meer mee te maken hebben en zocht een goede anti-spam plugin. En ik heb echt een goede gevonden. Wil je weten welke plugin ik gebruik? Lees dan snel verder!

Je hebt verschillende soorten anti-spam plugins. Maar ik zocht echt eentje waar ik mijn bezoekers zo min mogelijk mee lastig viel. Je hebt namelijk ook plugins waarbij je als je een reactie achterlaat bijvoorbeeld een som moet oplossen of bijvoorbeeld een checkbox moet vinken als je geen spammer bent. Persoonlijk hou ik hier niet van. Hiermee val ik mijn bezoekers lastig om hun te laten bewijzen dat ze geen spammer zijn. Nee, dit wilde ik echt niet.

Nu heb ik de plugin NoSpamNX
geïnstalleerd. Deze plugin voegt namelijk onzichtbare velden toe aan je reactie formulier. Zoals ik al zei zijn de meeste spammers bots en ze vullen echt alles automatisch in, dus in dit geval ook onzichtbare velden.

Je kan er dan voor kiezen dat de spammers in de spamlijst wordt geplaatst of dat ze gelijk worden geblokkeerd. Ook kan je een aanmaken waarin je namen, woorden, ipadressen, websites en emailadressen kan plaatsen. Die worden gelijk geblokkeerd (als je de instellingen hebt gezet op “blokkeren”).

Ik vind deze plugin echt geweldig! Mijn bezoekers hoeven geen extra dingen te doen om een reactie achter te laten en alle spamberichten komen gelijk in de spamlijst. Eens in een bepaalde tijd leeg ik dan de lijst om ruimte te besparen.

Ik raad deze dan ook echt aan!

Gebruik jij ook een anti-spam plugin? Zo ja, welke gebruik jij?

Liefs,

Miss Sentinelli
Volg mij op Bloglovin

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: