Besparen op boodschappen


Besparen op boodschappen

Boodschappen doen is een ding dat mijn man en ik altijd samen doen. Een tijdje geleden schreef ik nog een artikel over wanneer wij altijd boodschappen doen. Ook gaan mijn man en ik altijd gericht boodschappen doen en we proberen altijd veel te besparen op onze boodschappen. Vandaag geef ik dan ook een aantal tips hoe je kan besparen op boodschappen.

Plannen

Voordat we altijd naar de winkel gaan, plannen we altijd van te voren wat we moeten halen. We maken dan een lijstje met alle spullen die we nodig hebben. We weten dan van de gehele week wat we gaan eten en wat we dus allemaal nodig hebben voor die week. Op zondag gaan we dan altijd naar de Aldi en halen we onze boodschappen voor de komende week. Er zijn wel eens wat dingen die je daar niet kan halen bij de Aldi of verse groente die we dan door de weeks halen bij de Albert Heijn. Door te plannen en een lijstje te maken, weet je precies wat je allemaal nodig hebt en koop je niet onnodige spullen. Je loopt dan gericht door de supermarkt heen en hierdoor kom je alleen op de plekken waar de spullen staan die je nodig hebt.

Let op acties

Acties zijn natuurlijk helemaal fijn! Wij letten hier eigenlijk best wel op. We hebben bijvoorbeeld ook een Albert Heijn Bonus Kaart en als dus iets in de bonus is wat wij ook echt nodig hebben, dan kopen we dat liever hier dan bijvoorbeeld bij de Aldi (wel goed bekijken of het dan goedkoper is). Koop niet dingen die in de actie zijn als je het niet nodig hebt. Bijvoorbeeld crackers 2 voor de prijs van 1, terwijl je nooit crackers eet. Nee ga gericht zoeken naar acties van de dingen die je echt nodig hebt. Zo bespaar je veel geld! Je hebt bijvoorbeeld van de Albert Heijn ook een app waarin ook alle bonusacties in staan. Super handig natuurlijk!

Ga niet boodschappen doen als je honger hebt

Dit kan namelijk leiden dat je meer dingen gaat kopen dan eigenlijk nodig. Alles ziet er lekker uit als je honger hebt. Hierdoor kan het dus zijn dat je meer random dingen koopt omdat je honger hebt. Je hebt het totaal niet nodig! Dus ga niet boodschappen doen als je honger hebt.

Drink water uit de kraan

Veel mensen kopen flesjes water, maar je kan net zo goed uit de kraan water drinken, het is nog goedkoper ook! Mocht het water niet zo van goede kwaliteit zijn, kan je er natuurlijk ook voor kiezen om een water filter te kopen. Het is een investering, maar je bent wel veel goedkoper uit dan als je constant flesjes water gaat kopen.

Vergelijk prijzen

Als wij in een supermarkt zijn en we we willen bepaalde items kopen, dan vergelijken we toch altijd de prijzen van de A merken met de B of C merken. Vooral bij de Albert Heijn letten we hier vaak op. Zoals producten van AH Basic zijn echt veel goedkoper dan de echte grote merken. De kwaliteit is gewoon prima, dus waarom zouden we dan dure A merken kopen? Hiermee bespaar je ontzettend veel geld. Kijk dus eens goed naar de bovenste en onderste schappen in plaats van op ooghoogte. Want op ooghoogte liggen vaak de duurdere merken, terwijl je juist de goedkopere varianten onder en boven vindt.

Bekijk jouw voorraad en maak dit eerst op

Wanneer heb je voor het laatst jouw complete voorraad bekeken? In de kasten, koelkast, vriezer? Hoeveel ligt hier wat eigenlijk nog op moet en waar je dus nog heerlijke gerechten van kan maken. Je kan dus eens in de zoveel tijd jouw kasten en vriezer eens goed doorlopen om te kijken wat je nog allemaal hebt. Gooi weg wat echt over datum is, maar gebruik de rest voor de komende dagen of zelfs weken om gerechten mee te maken. Zo bespaar je dus ook weer geld op boodschappen omdat je het eigenlijk al gewoon in huis hebt.

Vermijd de gesneden producten

Mensen kunnen best lui zijn, maar het is veel goedkoper om gesneden producten te vermijden. Deze producten zijn namelijk duurder dan de producten die dit niet zijn. Je kan thuis net zo goed deze producten in stukjes snijden, dit scheelt gewoon veel geld.

Betaal contant en niet per pin

Ook dit scheelt enorm veel en de laatste tijd doen wij dit steeds vaker. We nemen dan een bepaald bedrag mee naar de supermarkt en hier moeten we het gewoon mee doen. Je let dan extra goed op wat je koopt en of er bepaalde dingen goedkoper kunnen en dat je niet teveel koopt. Super handig!

Hoe bespaar jij op boodschappen? En heb je nog bepaalde tips? Laat een reactie achter!

Besparen op boodschappen
Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

2 Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: