Daar is hij dan: onze zoon Thomas! <3


Thomas van Vrouwerf

Zoals jullie misschien gemerkt hebben, zijn er al een week geen artikelen online gekomen. En dat heeft een heel bijzondere en zeer mooie reden! Onze prachtige zoon Thomas is namelijk op 14 december geboren!! <3 πŸ˜€ Vandaag vertel ik een beetje hoe het allemaal is gegaan.

Mijn uitgerekende datum zou 20 december zijn, afgelopen dinsdag dus. Echter begon het vorige week al wat te rommelen met voorweeΓ«n (vooral last van menstruatiegevoel in benen en rug). Woensdag 14 december hadden we in de ochtend nog een controle bij de verloskundige. Ik gaf ook aan dat het wat aan het rommelen was. De controle was verder helemaal goed, niks bijzonders te merken. Achteraf vertelde de verloskundige ook al dat ze dacht dat het niet lang meer kon duren haha.

‘s Middags kreeg ik meer last van mijn rug en benen. Ik ben nog naar de winkel gegaan om een beetje te wandelen en sjah..ik had gewoon zin in snoep haha. Toen ik thuis was, ben ik op de bank gaan zitten. Ik merkte dat het erger was en vertelde dit tegen mijn man. Ik ging naar de wc en merkte dat ik wat bloed verloor. Ja hoor, het is begonnen! De weeΓ«n kwamen echt op gang om 15:00 uur. Met de zeer handige app pregnancy+ kon ik bijhouden om hoeveel de minuten de weeΓ«n kwamen en hoe lang ze duurden. Mijn man heeft me enorm geholpen tijdens deze weeΓ«n, heeft mij heerlijk gemasseerd en mij enorm gesteund. Na ander half uur werd het nog heftiger en we belden toen de verloskundige. Ze ging me controleren en vertelde dat ik al 2cm ontsluiting had, wow! Ons kindje zou die dag nog geboren kunnen worden of op de 15e. Dat had ik dus echt niet verwacht! We moesten het nog even thuis volhouden en om 19:00 uur kwam een andere verloskundige die de dienst had overgenomen. Ook zij controleerde mij en vertelde ons dat ik al ruim 5cm ontsluiting had. Tijd om naar het ziekenhuis te gaan! We wilden namelijk graag een ziekenhuisbevalling. Gelukkig hadden we alles klaar staan en konden we gelijk vertrekken.

In het ziekenhuis hebben ze mijn vliezen gebroken en de weeΓ«n kwamen echt snel achter elkaar. Op een gegeven moment mocht ik al beginnen met persen. Het ging allemaal zo snel, dat ik best uitgeput was. Mijn man heeft me enorm geholpen tijdens deze bevalling, hij was echt zo ontzettend lief, echt een topper!! De verloskundige heeft mij ook goed geholpen tijdens de weeΓ«n, super! De gynaecoloog moest er wel bij gehaald worden. Hij heeft me namelijk op het laatst geholpen omdat het laatste stukje niet meer goed lukte, ik was kapot! Onze prachtige zoon Thomas is geboren om 22:17 uur! Hij woog 3700 gram exact en was 51cm lang. In totaal duurde het dus zo rond de 7 uur, zeer snel voor een bevalling van een eerste πŸ™‚ . Het was ontzettend mooi, maar ook zeer zwaar en pittig!

Maar och, het moment dat je de kleine bij je krijgt…wow, wat een speciaal en prachtig moment! Ik was gelijk verliefd op de kleine man haha. Mijn man en ik zijn zeer trotse ouders van onze kleine zoon Thomas πŸ˜€ .

We moesten nog wel een nachtje blijven in het ziekenhuis vanwege dat ik ook een knip heb gehad en de bevalling dus ook medisch was geworden. De volgende ochtend hebben ze nog controles bij mij gedaan (ik werd snel duizelig en had een lage HB) en de kinderarts had Thomas gecontroleerd. Thomas was helemaal goedgekeurd en om 12 uur mochten we gelukkig weer naar huis.

Vandaag was de laatste dag dat onze kraamhulp (van Kraamzorg de Waarden) aanwezig was. Ze was echt een topper! Thomas doet het zeer goed! Hij groeit goed, borstvoeding gaat goed en hij is een zeer tevreden mannetje πŸ™‚ . Wij genieten enorm van hem! Ik heb zelf wel best een heftige week achter de rug vanwege mijn herstel (door de knip, lage HB en weer een obstipatie). Gelukkig gaat het inmiddels al een stuk beter en hopelijk kunnen we morgen of van het weekend lekker naar buiten, lekker wandelen met de kleine.


Thomas en Hans van Vrouwerf

We zijn ook enorm blij dat Thomas voor de Kerst is geboren, we gaan een zeer prachtige Kerst tegemoet! Zijn eerste Kerst <3 . De komende tijd zal ik het bloggen ook weer oppakken. Langzaam aan gaat alles weer lukken en kan ik ook weer lekker artikelen schrijven. Voor nu gaan we heerlijk genieten van onze kleine <3 ! Tot snel!

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

3 Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: