Een dakterras stijlvol inrichten

Een dakterras stijlvol inrichten

Zoals jullie wellicht wel weten hebben wij een dakterras. We hebben ons dakterras al op verschillende manieren ingericht en we willen het graag weer opnieuw inrichten. In dit artikel geef ik dan ook een aantal tips hoe je jouw dakterras stijlvol kunt inrichten.

Zorg voor een goede ondergrond

Een dakterras stijlvol inrichten

Als je een dakterras wilt inrichten, dan begin je eigenlijk altijd met de ondergrond. De ondergrond moet namelijk je dak beschermen en je moet er goed op kunnen lopen, staan en zitten. Maar je moet er ook goed spullen op kunnen plaatsen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor hout, composiet, gras, tegels, rubberen tegels, pvc tegels of grind. Wij hebben zelf tegels op ons dakterras. Onder de tegels liggen kleine vierkante rubberen tegels zodat ze ook stevig liggen en water goed weg kan lopen. Langs ons dakkoepel hebben we niet veel ruimte en hebben we dit gedeelte ook leeg gelaten. Maar ik zou dit wel graag willen opvullen met bijvoorbeeld dakgrind, zodat het enorm mooi eruit ziet en niet zo leeg zoals nu. Ik heb hier al een aantal geschikte steensoorten gevonden. Onder de dakgrind moeten we dan ook worteldoek neerleggen, zodat het water ook goed weg kan lopen. Er zijn verschillende soorten grind die geschikt zijn voor op het dak. Ik zou graag een mooie lichte kleur willen hebben, zodat het ook mooi schijnt in de zon. Ik ben zeer benieuwd hoe het eruit komt te zien.

Meubels

Een dakterras stijlvol inrichten

Als je een goede ondergrond hebt, dan kan je ook kijken naar mooie meubels die ook weerbestendig zijn. Wij hebben zelf donkere rotan tuinmeubels, namelijk twee stoelen, een tafel en een bank. Het is zeer belangrijk dat de meubels weerbestendig zijn en dat je ze het hele jaar buiten kunt laten staan. Dan hoef je de meubels niet binnen te halen als je bijvoorbeeld geen ruimte hebt daarvoor. Zoals onze meubels kunnen het hele jaar buiten staan. Als het lekker weer is, plaatsen we kussens op de meubels, zodat je ook lekker kan zitten. We willen dan nog wel één stoel weg hebben, zodat we meer ruimte hebben voor andere dingen.

Veel groen

Een dakterras stijlvol inrichten

Op een dakterras heb je vaak niet veel oppervlakte, maar dat betekent niet dat je er geen groene oase kunt maken. Je kan namelijk hier planten en bloemen in potten of zakken kwijt, maar ook klimplanten en je kan zelfs een moestuintje aanleggen op jouw dakterras. Dit is natuurlijk erg fijn voor jou, maar ook voor vogels, bijen en vlinders. Wij hebben zelfs ook een vogelhuisje op ons dakterras staan, zodat we ook veel vogels zien. En als je dan op jouw dakterras zit om van de zon te genieten of om een frisse neus te halen, dan is het natuurlijk helemaal geweldig om al het groen en de diertjes om je heen te hebben.

Schutting

Een dakterras stijlvol inrichten

Om jouw dakterras helemaal een knusse sfeer te geven, kan je ook eraan denken om jouw dakterras af te schermen met een schutting. Natuurlijk is dit ook veel veiliger als je vaak op jouw dakterras bent. Heb je bijvoorbeeld kinderen of bijvoorbeeld huisdieren die ook graag buiten op het dakterras rond lopen, dan is het natuurlijk veiliger om jouw dakterras goed af te schermen. Dit kan je doen met hele mooie schuttingen. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om lage schuttingen te nemen, zodat het wel veilig is, maar dat je wel genoeg zonlicht krijgt.

Zorg ook voor schaduw

Een dakterras stijlvol inrichten

Naast veel zon, is het ook belangrijk om schaduw te creëren, denk hierbij bijvoorbeeld aan een parasol of een doek die je kunt ophangen. Als je bijvoorbeeld buiten zit, dan is het zeer belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en dat je niet verbrand in de zon. Op ons dakterras wordt het namelijk enorm snel warm, de zon staat er pal op en ook enorm lang. Goed voor onze moestuin natuurlijk, maar wel vervelend als je even buiten wilt zitten. Vaak in de zomer is het gewoon niet te doen. We hebben dan ook een parasol op ons dakterras. We willen nog wel een betere parasol hebben, want deze kan maar op één bepaalde stand staan.

Verlichting

Wil je in de zomermaanden ‘s avonds lekker lang buiten zitten, dan kan je ervoor kiezen om sfeervol licht te gebruiken. Bij een dakterras moet je er wel rekening mee houden dat je geen lampen in de grond kunt bevestigen zoals bij een tuin. Je kan bijvoorbeeld wel spotjes in tegels of in vlonders plaatsen of gebruik maken van wandlampen. Maar je kan er ook voor kiezen om lichtsnoeren op te hangen voor een sfeervolle verlichting. Wij zitten zelf niet buiten ‘s avonds, aangezien het dakterras aan Thomas zijn kamer vast zit en die slaapt natuurlijk tegen die tijd allang. Maar als hij ouder is en we wonen nog hier, dan zouden we dit natuurlijk wel kunnen doen.

Wij willen dus voor deze zomer ons dakterras ook mooier gaan inrichten. Zo willen wij graag grind plaatsen rondom ons dakkoepel, we willen één stoel weghebben, zodat we meer ruimte hebben voor meer groen. En we willen graag ook een andere parasol.

Heb jij ook een dakterras? Hoe heb jij deze ingericht of wat zou jij nog graag op jouw dakterras willen hebben?


Zie disclaimer voor meer informatie.

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: