Financiën per maand bijhouden + GRATIS template

Financiën per maand bijhouden + GRATIS template

Op mijn blog heb ik eens een artikel geschreven over hoe je jouw inkomsten en uitgaven bij kunt houden. In mijn eigen Bullet Journal heb ik hier een pagina van gemaakt zodat ik weet welke inkomsten en uitgaven wij hebben. Maar ik hou sinds kort ook de financiën per maand bij in mijn Bullet Journal. Een complete nieuwe pagina met daarin de inkomsten en uitgaven op datum, zodat ik precies kan zien wat er al van onze rekening af is gehaald en wat er nog bij komt of af gaat. In dit artikel laat ik dan ook zien hoe ik onze financiën per maand bijhoud en heb ik natuurlijk voor jullie ook een GRATIS template waarmee je jouw financiën per maand kunt bijhouden.

Financiën per maand bijhouden in mijn Bullet Journal

Financiën per maand bijhouden + GRATIS template

Elke maand maak ik een nieuwe setup in mijn Bullet Journal. Naast een maandelijks overzicht, maak ik ook een nieuwe pagina aan met de financiën van die maand. Ik schrijf op per datum wat er af gaat of bij komt met een beschrijving erbij en het bedrag dat er bij komt of af gaat. In de vierde kolom maak ik ruimte vrij voor notities, bijvoorbeeld als er iets handmatig moet worden overgemaakt of als ik ergens op internet moet kijken wat er overgemaakt moet worden. Op bovenstaande foto heb ik een overzicht gemaakt met fictieve bedragen, maar zo ziet het er uit in mijn Bullet Journal met echte bedragen.

Met dit overzicht kan ik elke week bekijken welke bedragen van onze rekening zijn afgegaan, wat er bij is gekomen en wat er nog gaat gebeuren. In mijn Bullet Journal heb ik een vaste dag waarop ik de financiën bekijk. Ik vink dan af wat er al is gedaan en zo hou ik overzicht wat er nog allemaal gaat gebeuren. Zo kan ik ook bekijken aan het einde van de maand wat we over hebben gehouden en hoeveel we dus kunnen sparen.

Ook hou ik een vast bedrag voor de boodschappen bij, elke week hou ik dan bij hoeveel geld we hebben gebruikt voor de boodschappen. Zodat ik ook gemakkelijk kan zien of we veel, weinig of juist genoeg hebben uitgegeven aan de boodschappen. Zodat ik het aan het einde van de maand kan kijken wat we hebben besteed aan boodschappen en kunnen we dit ook weer meenemen naar de volgende maand. Wil je trouwens weten hoe je kunt besparen op boodschappen, lees dan dit artikel: Besparen op boodschappen. Ook heb ik een handig Master boodschappenlijst template waarmee je slim boodschappen kunt doen.

Met dit overzicht en een wekelijkse financiën check hou ik een goed overzicht van onze financiën en weet ik ook precies wat er betaald moet worden die maand. Hieronder heb ik een stappenplan geplaatst hoe ook jij de financiën per maand kunt bijhouden. Download daarnaast ook mijn GRATIS template, zodat je gemakkelijk de financiën per maand kunt invullen.

Stappenplan financiën per maand

  • Stap 1: Indien je dit nog niet hebt gemaakt, maak dan eerst een algemene pagina met jouw inkomsten en uitgaven. Je kan ook de template hiervoor downloaden om alle inkomsten en uitgaven bij te houden.
  • Stap 2: Maakt dan een nieuwe pagina voor de financiën voor die maand (of download de template). Maak dan vier kolommen: Beschrijving, Datum, Bedrag en Notitie.
  • Stap 3: Bekijk jouw inkomsten en uitgaven pagina en begin op de eerste van de maand of op het moment dat jouw salaris (of uitkering etc.) is binnengekomen. Dit is geheel aan jou wat jij het handigst vindt.
  • Stap 4: : Schrijf dan op de financiën pagina voor die maand elk bedrag dat binnenkomt of uitgaat. Zet er dan een beschrijving bij, de datum en het bedrag zelf. Zet er ook een – voor als het een uitgave is en een + voor als het bedrag binnenkomt.
  • Stap 5: : Bekijk ook wat je eventueel die maand nog meer moet betalen. Denk aan rekeningen, boetes, abonnementen etc. Ook dit schrijf je allemaal op voor die maand.
  • Stap 6: : Schrijf bij de notities op wat je eventueel handmatig moet overmaken of als bijvoorbeeld bedragen ineens hoger of lager zijn dan je had verwacht. Je kan hier dan rekening mee houden in de volgende maand.
  • Stap 7: : Schrijf ik jouw agenda, planner of Bullet Journal op een bepaalde dag in de week dat je de financiën bij gaat houden.
  • Stap 8: : Bekijk dan op die dag jouw bankrekening. Welke bedragen zijn er al afgehaald of bijgekomen? Vink deze bedragen dan ook af op jouw financiën pagina voor die maand. Betaal ook de bedragen die handmatig moeten worden overgemaakt en vink deze ook af. Zo heb je een compleet overzicht wat er allemaal nog van af gaat of wat er nog bij komt.
  • Stap 9: : Onverwachts toch nog een extra bedrag eraf of bijgekomen? Zet deze dan ook op de financiën pagina, zodat het overzicht up to date blijft.

Hoe hou jij jouw financiën bij?

Pin deze afbeelding en deel het artikel met anderen!

Zo krijg je beter inzicht in jouw financiën!

Al jouw geldzaken in een maandelijks financieel overzicht!

Zo krijg je jouw geldzaken op orde!

Je persoonlijke financiën op orde- ZO DOE JE DAT!

Financiën bijhouden per maand doe je zo!

Al jouw geldzaken in een maandelijks financieel overzicht!

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: