Handlettering doe je zo!


Handlettering doe je zo!

Sinds ik dat ik veel bezig ben met mijn Bullet Journal en met knutselen, wil ik ook graag mooiere teksten maken door middel van handlettering. Bijvoorbeeld voor titels op pagina’s in mijn Bullet Journal of juist voor op leuke kaartjes om te versturen. Via vele blogs, Twitter en Instagram kwam ik het boek Handlettering doe je zo! van Karin Luttenberg tegen. Ik bestelde dit boek gelijk en ben ook aan de slag gegaan met handlettering. Vandaag vertel ik jullie iets meer over dit boek.


Handlettering doe je zo!

De inhoudsopgave alleen al ziet er echt super mooi uit!


Handlettering doe je zo!

Karin Luttenberg maakt prachtige teksten op kaarten en posters onder de naam Paperfuel. Ze werd begin dit jaar gevraagd om het boek te schrijven en ik vind het helemaal geweldig! In haar boek schrijft ze hoe ze begonnen is en wat handlettering precies inhoudt.


Handlettering doe je zo!

Als eerste krijg je te zien wat je nodig hebt om zelf ook te kunnen beginnen. Maar ook inspiratie teksten en tekeningen en informatie over de letters zelf.


Handlettering doe je zo!

In het boek staan vele handige tips en ook stappenplannen hoe je een tekst of een letter kunt maken. Je kan al snel zelf ook aan de gang gaan en oefenen met handlettering.


Handlettering doe je zo!

Naast teksten laat Karin ook zien hoe je banners, kaders en tekeningen kunt maken. Super mooi! Ze laat echt ontzettend veel voorbeelden en stappenplannen zien. Zeer fijn!


Handlettering doe je zo!

Aan het eind laat ze ook zien dat je met andere materialen kunt gaan werken, zoals met krijt. Wij hebben in onze keuken ook Krijtbord behang hangen waar ik ook zeker mooie handlettering op wil maken. Ook laat ze zien hoe je de teksten kunt toepassen op verschillende manieren, zoals bijvoorbeeld hierboven op een verjaardagskaartje of op cadeaupapier.


Handlettering doe je zo!

Kijk eens hoe mooi dit eruit ziet! Zo gaaf!


Handlettering doe je zo!

Zelf ben ik ook aan de slag gegaan en ik moet echt nog wel veel oefenen 🙂 . Maar ik vind het een heerlijk boek om lekker creatief mee bezig te zijn. Vooral voor mijn Bullet Journal en knutselprojecten wil ik dit zeker gaan toepassen. Ik doe voor de derde keer ook mee met het #EchtePostIsCool project en ik wil ook dit zeker gaan gebruiken voor de cadeautjes van mijn lootje 🙂 .

Handlettering doe je zo! kost 14,99 Euro en kan je kopen bij Bol.com.

Ken jij het boek Handlettering doe je zo! al? En ben jij ook bezig met handlettering?

Dit artikel bevat een affiliatie link. Zie disclaimer voor meer informatie.

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

2 Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: