Hoe ik gebruik maak van Evernote

Hoe maak ik gebruik van Evernote

Al eerder schreef ik op mijn blog dat ik tegenwoordig gebruik maak van Evernote om onze financiën van de maand bij te houden. Maar ik gebruik Evernote voor nog meer dingen. Evernote gebruik ik dagelijks en ik vind het een zeer fijn programma. In dit artikel vertel ik meer over Evernote en hoe ik er gebruik van maak.

Wat is Evernote?

Evernote is een notitie app die je kunt gebruiken op jouw computer/laptop, tablet en/of telefoon. Het is een app waarmee je notities kunt maken en kunt organiseren.

In Evernote kan je notitieboeken maken en in deze notitieboeken kan je dan notities aanmaken. Je kan de notitieboeken een naam/categorie meegeven en dus alles netjes organiseren. Als je meerdere notitieboeken hebt die ook bij elkaar horen, dan kan je zelfs een stapel aanmaken met notitieboeken. Notities kan je ook een bepaalde label meegeven, zodat je hier gemakkelijk en snel op kunt zoeken. Je hebt bijvoorbeeld notities gemaakt die over “bloggen” gaan, dan kan je deze notities de label “bloggen” meegeven. Zodra je dan zoekt op label “bloggen”, dan krijg je alle notities te zien.

Gratis (basic plan) en betaalde versie (premium plan)

Evernote kan je gratis downloaden. Mocht je het eerst willen uitproberen, dan raad ik natuurlijk de gratis versie aan. Met de gratis versie ofwel basic plan kan je al ontzettend veel, maar toch zit je aan een bepaalde limiet aan MB’s uploaden (documenten) en dat bepaalde functies niet beschikbaar zijn. Met de betaalde versie ofwel premium plan heb je eigenlijk alles tot je beschikking. Na een tijdje de gratis versie te hebben uitgeprobeerd, ben ik zelf ook voor de betaalde versie gegaan. Hier kan je alle prijzen en verschillen per plan bekijken: Compare plans.

Hoe maak ik gebruik van Evernote

Hieronder heb ik een gedeelte van mijn Evernote geplaatst:

Hoe maak ik gebruik van Evernote

Evernote gebruik ik voor verschillende zaken. Hieronder een aantal voorbeelden:

Financiën per maand

Juni planning in de Josh V Mascha Planner - Financiën per maand

Juni planning in de Josh V Mascha Planner - Financiën per maand 2

In Evernote hou ik onze financiën per maand bij. Aan het begin van de maand ga ik een nieuwe financiën setup maken in Evernote. Ik bekijk dan welke vaste lasten we hebben, wanneer wat binnenkomt en welke uitgaven we nog meer hebben. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde rekeningen.

Elke week bekijk ik dan de financiën en vink ik alles af wat al gedaan is. Maar ook hou ik hier bij hoeveel we kwijt zijn aan boodschappen, zodat we kunnen zien of we het budget wat we hebben opgesteld behaald hebben (of eroverheen zijn gegaan of juist minder hebben uitgegeven). De app is hiervoor super handig, zodat je gemakkelijk dingen kunt aanpassen en items af kunt vinken.

Belangrijke documenten

Hoe maak ik gebruik van Evernote - Documenten encryptie

Ook belangrijke documenten plaats ik in Evernote. Wat super handig is, dat je ook teksten kunt encrypten in Evernote zelf, maar ook kan je ge-encrypte documenten in Evernote plaatsen. Zo blijven de documenten dus wel privé.

Boeken

Hoe maak ik gebruik van Evernote - Boeken

We hadden aardig wat boeken liggen die we af en toe eens lazen en/of gebruikten. Het neemt zoveel ruimte in beslag, dat ik besloot om deze boeken in te scannen en in Evernote te plaatsen. Het kost niet zoveel tijd om scans te maken, hier zal ik binnenkort nog een uitgebreid artikel over maken. Maar ook ebooks plaats in Evernote. Super handig!

Ebook “Financiën op orde krijgen”

Zoals jullie wellicht weten, ben ik momenteel bezig met mijn nieuwe ebook Financiën op orde krijgen. In de app plaats ik mijn ebook en alle informatie die ik hiervoor ga gebruiken.

Recepten

Zo nu en dan vind ik het erg leuk om nieuwe recepten uit te proberen. Ik ga dan op internet lekker rondneuzen op zoek naar recepten en sla deze dan op in Evernote. Zo heb ik alle recepten snel en gemakkelijk bij de hand als ik ga koken.

Garantiebewijzen, bonnetjes en handleidingen

Ook een hekel aan al die verschillende garantiebewijzen, bonnetjes en handleidingen die je eigenlijk wilt bewaren, maar het neemt zoveel ruimte in beslag? Scan ze in en bewaar ze in Evernote! Super handig! Hoe ik ze in scan, laat ik binnenkort zien in een uitgebreid artikel!

Kortingscodes

Als je ergens een bestelling plaatst of iets in de winkel koopt, dan komt het wel eens voor dat je dan een kaartje krijgt met een kortingscode. Super tof natuurlijk, maar waar bewaar je dat nou weer. In Evernote natuurlijk! Ik heb een complete lijst gemaakt met kortingscodes met hun einddatum, zodat ik weet bij welke winkel of webshop ik nog korting kan krijgen.

Meal planning en voorraadbeheer

Hoe maak ik gebruik van Evernote - Voorraad

Sinds begin dit jaar hebben wij een voorraadkast met allerlei soorten voedsel en drinken. In Evernote hou ik dan bij wat we precies hebben en wat de voorraad van dit item is en wat de houdbaarheidsdatum is. Zo kunnen we elke week/maand kijken welk product uit onze voorraadkast gehaald moet worden. Elke zondag maak ik ook een meal planning voor die week erop en kijk ik ook of we bepaalde producten nog in onze voorraadkast hebben liggen die we eventueel op kunnen maken (als bijvoorbeeld bepaalde producten uitverkocht zijn in de winkel).

Todo lijsten

Hoe maak ik gebruik van Evernote - Todo lijsten

Wat ik ook enorm fijn vind aan Evernote is dat je zeer gemakkelijk todo lijsten kunt maken met checkboxen die je kunt afvinken. Zo heb ik bijvoorbeeld todo lijsten gemaakt voor mijn blog, een algemene todo lijst, voor mijn werk als Virtual Assistant voor elke klant en meer. Super handig en zeer overzichtelijk!

Cursussen die ik volg

Voor mijn blog en werk als Virtual Assistant volg ik af en toe ook wel eens een cursus. In Evernote maak ik dan notities en bewaar ik ook alle informatie van de cursus zelf, zodat ik dit ook als referentie heb. Mocht ik dan weer bepaalde informatie nodig hebben, dan kan ik hier naar toe gaan en het snel weer opzoeken.

Tunnels van Leerdam

Onderzoek naar de tunnels van Leerdam

Ja zeker, dit onderzoek loopt nog steeds. Tijdens het Coronavirus ben ik ook bezig geweest met ons onderzoek naar de tunnels van Leerdam. Maar omdat je natuurlijk zoveel mogelijk thuis moest blijven, kon ik nog niet bepaalde afspraken maken voor meer informatie. In Evernote plaats ik alle informatie die we tot nu toe hebben gevonden/gekregen, maar ook een todo lijst, zodat we gericht kunnen onderzoeken.

En veel meer!

Evernote is zo uitgebreid, je kan er echt ontzettend veel in kwijt. Ik heb nog veel meer notitieboeken, notities en stapels aangemaakt, maar hierboven zijn wel de belangrijkste onderwerpen om te benoemen.

Handige functies van Evernote

Er zijn een aantal handige functies die ik verder ook nog wil benoemen.

Mails doorsturen naar Evernote

Je kan namelijk mails doorsturen naar Evernote, zodat deze in een algemene inbox komen of dat ze in een bepaalde notitieboek terecht komen.

In mijn mailbox krijg ik namelijk wel eens een mail die enorm belangrijk is of die ik graag als referentie wil behouden. Dan kan je die mail doorsturen naar Evernote, zodat Evernote hier een notitie van maakt. Ook kan je webpagina’s versturen via mail naar Evernote, ook hier maakt de app dan een notitie van. Zoals je op mijn voorbeeld foto van Evernote ziet, heb ik een “@inbox”. In Evernote heb je als gebruiker een eigen e-mailadres. Als je dan hier naar toe mailt, dan komt het mailtje automatisch als notitie in het notitieboek “@inbox”, super handig toch?

Mocht je meer willen weten hoe je dit allemaal kunt instellen, dan kan je dat hier lezen: How to save email into Evernote.

Herinneringen aan notities meegeven

Ook kan je herinneringen aan notities meegeven. Je kan een datum en een tijd toevoegen aan deze notities. Alle herinneringen verschijnen dan in een todo lijst bovenin de notitielijst. Je kan ook instellen dat je een e-mailalert krijgt op de dag dat herinneringen komen te vervallen.

Opmaak

Je kan een notitie helemaal opmaken zoals jij dat wilt. Je kan opsommingen gebruiken, tabellen, allerlei soorten kleuren gebruiken, maar ook kan je documenten, foto’s en spraakopnames toevoegen. Ook kan je sjablonen gebruiken of sjablonen zelf aanmaken en deze weer in andere notities gebruiken.

Synchronisatie en backups

Evernote kan je dus gebruiken op jouw laptop/computer, tablet en telefoon. Wat ik enorm fijn vind, is dat het ook super goed synchroniseert, als je dus iets aanpast in een notitie op jouw laptop, dan synchroniseert Evernote deze aanpassing met jouw andere apparaten zodat je overal de aanpassing hebt. Super handig! Daarnaast kan je ook backups maken door alle notities en/of notitieboeken te exporteren. Mocht je dus extra backups willen maken, dan is dat ook zeker mogelijk!

Download Evernote

Evernote is echt een zeer handige app. Ik gebruik het echt dagelijks, voor mijn blog, mijn werk als Virtual Assistant en voor privé-dingen. Ik vind het echt geweldig en ik raad het dan ook iedereen aan. Je kan Evernote gratis downloaden, zodat je er ook gelijk mee aan de slag kunt gaan.

Gebruik jij Evernote al? En waar gebruik jij Evernote zoal voor?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: