Hoe ik in juli 1.290,46 Euro (+ 163,50 Euro aan barterdeals) verdiende met bloggen en werk als Virtual Assistant

Hoe ik in juli 1.290,46 Euro (+ 163,50 Euro aan barterdeals) verdiende met bloggen en werk als Virtual Assistant

Sinds augustus 2016 is mijn blog mijn bedrijf en ik verdien geld met mijn blog en mijn bedrijf. In februari 2018 schreef ik mijn allereerste maandelijkse inkomsten artikel. Je kunt inderdaad veel geld verdienen met bloggen, met waar je echt goed in bent en waar jouw passie ligt. Elke maand zal ik een update plaatsen van hoeveel geld ik verdien met bloggen en bedrijf als Virtual Assistant en hoe ik geld verdien. In juli 2019 heb ik 1.290,46 Euro (+ 163,50 Euro aan barterdeals) verdiend met mijn blog en bedrijf en ik wil dan ook aan jullie laten zien hoe ik dit heb verdiend.

Ik verdiende in juli 1.290,46 Euro (+ 163,50 Euro aan barterdeals) met mijn blog en werk als Virtual Assistant. Ja, je kunt inderdaad veel geld verdienen met bloggen, met waar je echt goed in bent en waar jouw passie ligt.

Virtual Assistant

Een tijdje geleden schreef ik een artikel over wat een Virtual Assistant is en hoe jij er ook één kunt worden. Ik kreeg namelijk veel vragen over het werk als Virtual Assistant en daarom besloot ik een uitgebreid artikel hierover te gaan schrijven. Het artikel kan je hier lezen: Wat doet een Virtual Assistant en hoe kan jij er ook één worden?.

Geld verdienen met bloggen en het werk als Virtual Assistant

In dit artikel geef ik tips over geld verdienen met bloggen, geld verdienen met Virtual Assistant, waar ik momenteel mee bezig ben en meer. Ik werk elke dag thuis aan mijn blog en bedrijf. Ik kan mijn eigen tijd indelen en breng hierdoor meer tijd met mijn gezin door.

Mocht dit de eerste keer zijn dat je mijn maandelijkse rapport leest, dan vertel ik hieronder waarom ik dit deel met jullie. Heb je vaker mijn maandelijkse rapporten gelezen, dan kan je dit gedeelte overslaan.

Hoe ik ooit begon met bloggen

In 2012 begon ik met bloggen om mijn foto’s van verlaten panden te laten zien en over onze fotografie trips te vertellen. Maar al heel snel schreef ik over allerlei andere onderwerpen, zoals beauty, fashion, lifestyle, gadgets en meer. En toen kreeg ik ook verschillende samenwerkingen met bedrijven, super tof! Hier ligt dus echt mijn passie.

In 2016 ging het zo hard, dat ik van mijn blog een bedrijf heb gemaakt. Sinds 1 augustus 2016 is dus mijn blog mijn bedrijf en werk ik naast mijn blog ook als Virtual Assistant voor andere bedrijven. Een Virtual Assistant of Virtuele Assistent (VA) is een persoonlijke assistent die vanuit haar eigen thuiskantoor werkt voor de opdrachtgever. Hiermee ondersteunt een Virtual Assistant de opdrachtgever en neemt werk uit handen, zodat de opdrachtgever het echte werk kan doen waar degene goed in is. Via telefoon en/of e-mail wordt er contact onderhouden. Ik schrijf bijvoorbeeld content voor websites en social media, nieuwsbrieven en meer. Je kunt mij als persoonlijke Virtual Assistant al inhuren voor een paar uur per week. Maar een Virtual Assistant kan echt van alles doen waar degene goed in is. Dus ben jij goed in bijvoorbeeld facturen maken of e-mails bijhouden, dan zou je als Virtual Assistant kunnen werken voor verschillende bedrijven. Meer lezen over het werk als Virtual Assistant kan je hier lezen: Wat doet een Virtual Assistant en hoe kan jij er ook één worden?.

Waarom deel ik mijn maandelijkse inkomsten?

Ik verdien geld met bloggen en met het werk als Virtual Assistant. Omdat veel mensen zich afvragen of je echt geld kunt verdienen met bloggen, heb ik besloten om dit artikel te schrijven. Maandelijks zal ik een update te plaatsen van mijn inkomsten. Sommigen zullen misschien wel zich afvragen waarom ik dit doe en of het wel slim is, maar ik wil open en eerlijk zijn over wat ik doe. Ik deel mijn maandelijkse inkomsten om de volgende redenen:

 • Toen ik begon met bloggen, was het totaal niet de bedoeling om hiermee geld te verdienen. Ik wilde gewoon schrijven over mijn fotografie trips en ik wilde graag foto’s aan anderen laten zien. Maar ook schrijven over dingen die mij interesseren en ervaringen delen met anderen. Toen ik al snel samenwerkingen kreeg, wist ik in het begin totaal niet hoe ik hiermee om moest gaan en verdiende ik in het begin veel te weinig voor het werk wat ik deed en voor het bereik dat ik had. Toen ben ik meer onderzoek gaan doen en meer tijd in mijn blog gaan steken, omdat dit mijn grote passie is. En dan is geld verdienen met wat je het leukst vindt om te doen, natuurlijk helemaal geweldig. Mijn ervaringen wil ik dan ook graag delen met anderen.
 • Ik wil dus mensen laten zien dat je geld kunt verdienen met bloggen en dat je ook geld kunt verdienen met waar je goed in bent en waar jouw passie ligt.
 • Ook kan ik elke maand terug kijken hoe het is gegaan en kan ik zien of er groei is of niet. Zo kan ik ook zien waar ik nog aan moet werken en leren van de dingen die ik maandelijks ben tegengekomen.

Meer vrije tijd en genieten van het leven

In december 2016 is onze zoon Thomas geboren en ik wilde niet meer fulltime gaan werken. Ik werkte 40 uur in Rotterdam en besloot een andere baan te nemen voor minder dagen en dichterbij huis. Ik had een parttime baan voor 3 dagen als software ontwikkelaar gevonden en werkte hier iets langer dan een jaar. Op mijn verjaardag op 16 mei 2019 was het dan zover! Ik kon stoppen met werken als software ontwikkelaar en kon me volledig gaan focussen op mijn blog en bedrijf! Mijn droom is uitgekomen!

Ik heb meer vrije tijd, ik kan mijn eigen tijd indelen en kan ik dus meer tijd besteden met mijn gezin. En dat vind ik echt enorm belangrijk. Het leven is echt enorm leuk, ik kijk uit naar elke dag en dat is een heerlijk gevoel. Ik wil ook dat anderen dit gevoel ook ervaren en zij ook de dingen doen die zij het leukst vinden om te doen. In dit artikel wil ik graag laten zien dat je jouw leven kunt veranderen en geld kunt verdienen op een manier waardoor je ook echt kunt genieten van jouw leven en van de dingen die je wilt doen.

Alle maandelijkse inkomsten rapporten

Waar heb ik afgelopen maand aan gewerkt?

In juli heb ik 1.290,46 Euro (+ 163,50 Euro aan barterdeals) verdiend met bloggen en het werk als Virtual Assistant, dit is vóór de kosten. Ik wil aangeven dat ik ooit ook begon met 0 Euro per maand. Ik doe wat ik ontzettend leuk vind om te doen en ik wil dan ook laten zien dat ook jij dit kan! Door hard te werken, kan je echt jouw dromen en doelen bereiken!

De afgelopen tijd heb ik aan verschillende dingen gewerkt.

Wil jij ook een blog starten?

Mocht jij nou ook geïnteresseerd zijn in bloggen? Ik heb een tutorial gemaakt hoe je zelf eenvoudig een blog kunt starten voor weinig geld. Je kunt namelijk een blog starten voor maar 2,58 Euro per maand (voor het eerste jaar, daarna 5,75 Euro per maand). Je krijgt dan een eigen hosting en domeinnaam, maar liefst 20 GB schijfruimte en een gratis SSL-certificaat (wat ik dus nu ook heb). Daarnaast heb je ongelimiteerd dataverkeer, e-mail, een optimale snelheid en websitestatistieken. Super toch? Wil je meer weten? Lees dan mijn mijn tutorial Hoe start je een WordPress blog via MijnDomein?.

Inkomsten van juli – 1.290,46 Euro (+ 163,50 Euro aan barterdeals)

Hoe ik in juli 1.290,46 Euro (+ 163,50 Euro aan barterdeals) verdiende met bloggen en werk als Virtual Assistant - Inkomsten

In juli 2019 heb ik in totaal 1.290,46 Euro verdiend met mijn blog en bedrijf. Dit is voor alle kosten, zoals BTW, inkomstenbelasting etc. Hieronder heb ik weergegeven waar ik mijn inkomsten uit gehaald heb.

Affiliatie programma’s en adsense: 30,24 (22,04 Euro is nog in behandeling)
Populaire affiliatie producten en diensten:

Samenwerkingen voor mijn blog, advertenties, werk als Virtual Assistant en ebook “Gestructureerd Leven” inkomsten: 1.260,22 Euro.

Samenwerkingen met bedrijven om artikelen te schrijven of links te plaatsen op mijn blog. En als Virtual Assistant schrijf ik content voor op websites en social media en daarnaast ook nieuwsbrieven etc. Alle samenwerkingen komen via mijn blog binnen. De klant kan of een artikel laten schrijven op mijn blog of dat ik voor hen content schrijf.

Mijn ebook “Gestructureerd Leven” gaat ook enorm goed! Ik heb al best veel hiervan verkocht. Momenteel ben ik ook bezig om testimonials aan te vragen aan de klanten die mijn ebook hebben gekocht. Deze testimonials wil ik dan plaatsen op mijn blog zodat anderen kunnen lezen wat mijn ebook voor hen hebben gedaan.

Ik heb ook een partnerprogramma opgezet waarmee JIJ ook geld kunt verdienen met mijn ebook, lees meer hierover in dit artikel: Miss Sentinelli Partnerprogramma – Geld verdienen met het promoten van mijn ebook “Gestructureerd Leven”.

Dus alle inkomsten komen via mijn blog binnen. Meer lezen over het werk als Virtual Assistant kan je hier lezen: Wat doet een Virtual Assistant en hoe kan jij er ook één worden?.

Totaal: 1.290,46 Euro

Hou er ook rekening mee dat ik over dit bedrag ook nog BTW en inkomstenbelasting zal moeten betalen. Elke maand zal ik dus een update plaatsen van mijn inkomsten van de afgelopen maand. Zo ga ik bijhouden hoeveel ik ben gegroeid of heb ik misschien wel wat minder verdiend in een maand.

Ik vind het erg leuk om dit bij te houden en te delen met jullie. Want zoals ik al zei, het is zeker mogelijk om geld te verdienen met bloggen en met het werk wat je echt leuk vindt om te doen.

Blog statistieken

Hoe ik in juli 1.290,46 Euro (+ 163,50 Euro aan barterdeals) verdiende met bloggen en werk als Virtual Assistant - Statistieken

Hoe ik in juli 1.290,46 Euro (+ 163,50 Euro aan barterdeals) verdiende met bloggen en werk als Virtual Assistant - Google Analytics

Ook wil ik graag mijn blog statistieken delen met jullie. In juli had ik in totaal 13.882 unieke bezoekers en 25.562 paginaweergaven. Dit is weer meer dan in april, daar ben ik echt blij mee. Ik heb me ook weer wat meer bezig gehouden met Pinterest, hier haal ik altijd echt veel verkeer uit. Ook heb ik hier een artikel over geschreven, ik haal namelijk wel liefst 63% verkeer uit Pinterest:
Veel verkeer uit Pinterest halen.

Hoe ik in juli 1.290,46 Euro (+ 163,50 Euro aan barterdeals) verdiende met bloggen en werk als Virtual Assistant - Mailchimp

Het gaat enorm hard met mijn nieuwsbrief abonnees. Ik zit momenteel alweer op 1969 abonnees. Zoals ik ook al vermelde heb ik mijn nieuwsbrief lijst ook behoorlijk opgeschoond. Ik zat weer over de 2000 abonnees heen en bij 2000 abonnees moet je namelijk gaan betalen als je nieuwsbrieven verstuurd. Daarom moest ik ook behoorlijk wat mensen uit mijn lijst verwijderen die al dik een jaar niets met mijn nieuwsbrieven hebben gedaan. Ik wil juist de mensen bereiken die wel mijn content lezen.

Projecten waar ik nu mee bezig ben

Blog verbeteringen doorvoeren

In mijn Bullet Journal heb ik ook een complete lijst gemaakt met taken die ik nog wil uitvoeren om mijn blog te verbeteren. Elke maand haal ik hier dan taken vanaf om deze uit te voeren en mijn blog steeds beter te maken.

Overstappen naar ConvertKit voor de nieuwsbrief

Momenteel gebruik ik MailChimp voor de nieuwsbrief, maar ik wil graag overstappen naar ConvertKit. MailChimp is wel gratis tot 2000 abonnees, maar ik merk dat ik toch wel vaak over die 2000 abonnees kom. Ik schoon de lijst dan ook wel op, maar ik kan steeds minder abonnees wegdoen. Bij ConvertKit heb ik ook veel meer mogelijkheden dan bij MailChimp, daarnaast is het ook een stuk gemakkelijker dan MailChimp. Ik ga hiermee dus ook aan de slag en alles overzetten naar ConvertKit.

Sticker setje helemaal klaarmaken

Mijn sticker setje is al aardig compleet. Momenteel ben ik druk bezig om deze helemaal gereed te maken om te gaan verkopen via mijn blog. Ik moet dus nog wel veel doen, zoals een webshop maken, een cover maken voor mijn setje en meer. Binnenkort laat ik meer zien van mijn stickersetje. Je kan al wel een aantal stickers zien via mijn Youtube Kanaal, daar laat ik deze namelijk dagelijks zien.

“Mijn dagelijkse planning” op Youtube

Vanaf 1 juli ben ik ook begonnen met Mijn dagelijkse planning op mijn Youtube Kanaal. Hier laat ik dagelijks zien hoe ik mijn planning maak voor de volgende dag.

Bereik één groot doel één kwartaal Challenge en ebook “Gestructureerd Leven” promoten

De Bereik één groot doel in één kwartaal challenge is van start gegaan. Ik heb hier ook een landingspagina van gemaakt en al veel mensen doe ook echt mee. De reacties zijn echt super leuk om te lezen en het is geweldig om te zien hoe iedereen met hun doel bezig zijn. De challenge ga ik nog deze maand verder promoten om nog meer mensen te kunnen helpen. Mijn ebook Gestructureerd Leven is ook al vaak verkocht en ik krijg ook echt super toffe reacties.

Hoeveel kost het nu om een blog te starten?

Nu vraag je je misschien wel af hoeveel het nu kost om een blog te starten en hoe snel je geld kunt verdienen met bloggen.

Zoals ik al aangaf heb je ten eerste een webhosting en domein nodig om een blog te kunnen starten. De kosten hiervoor zijn echt niet veel, namelijk 2,58 Euro per maand (voor het eerste jaar, daarna 5,75 Euro per maand). Een WordPress is sowieso gratis en kan je heel gemakkelijk installeren en gebruiken. Lees mijn tutorial hoe start je een WordPress blog via MijnDomein.

Nu heb je naast een webhosting en domeinnaam eigenlijk niet veel nodig om een blog te kunnen starten. Als je een telefoon hebt, dan zou je hier al hele mooie foto’s kunnen maken. Je kan natuurlijk ook stockfoto’s gebruiken via verschillende gratis stockfoto’s websites.

Je kan natuurlijk ook meer kosten krijgen als je meer gebruikt voor jouw blog. De belangrijkste kosten die ik zelf heb, heb ik hieronder neergezet:

 • Mijn Macbook in roségoud waar ik elke dag op blog en op werk als Virtual Assistant.
 • Webhosting en domeinnaam via MijnDomein.
 • Mijn Bullet Journal om te plannen
 • Cursussen die ik volg om beter te kunnen bloggen en om affiliatie marketing onder de knie te kunnen krijgen
 • Transactie kosten bij mijn bank
 • Paskosten en rekening kosten bij mijn bank
 • Winacties die ik organiseer, je kan momenteel een bol.com cadeaukaart t.w.v. 25 Euro! winnen. Sommige producten die je kan winnen, koop ik zelf en zal ik ook zelf moeten bestellen en op de post doen.
 • Administratie kosten
 • Producten kopen die ik graag wil reviewen
 • Andere kleine kosten

Geld verdienen met bloggen is dus echt mogelijk!

Ik verdien dus wel veel meer dan ik kwijt ben aan kosten. Ik vind het enorm leuk om te bloggen en samenwerkingen aan te gaan met bedrijven. Op mijn blog schrijf ik over onderwerpen die ik interessant vind en deel mijn passie graag met andere mensen.

Daarnaast vind ik het ook erg tof dat mensen mijn ebook “Gestructureerd Leven” kopen en ook hier enthousiast over zijn. Ik ben dan ook bezig met een geheim project dat gerelateerd is aan mijn ebook. Ik wil graag mensen helpen met structuur in hun leven en mijn geheim project zal hier dan ook over gaan. Binnenkort zal ik dan ook hier een uitgebreid artikel over schrijven zodra ik meer hierover bekend kan maken.

Maar ook vind ik het enorm leuk om als Virtual Assistant content te maken voor andere bedrijven. Omdat ik het erg leuk vind om content te schrijven en bezig te zijn met social media en met e-mail marketing, kunnen bedrijven mij inhuren om dit voor hen te regelen. Door mijn blog kan ik mijn eigen tijd indelen om te werken aan mijn blog en te werken als Virtual Assistant. Ik kan hierdoor meer tijd besteden met mijn gezin en kunnen we vele leuke dingen doen.

En nu jij!

Het is dus echt mogelijk om geld te verdienen met een blog en met het werk wat je echt leuk vindt om te doen. Heb je bepaalde hobby’s of praat je graag over een bepaald onderwerp, schrijf hier dan over op een blog. Deel jouw passie met andere mensen via een blog. Andere mensen die hier ook geïnteresseerd in zijn, lezen dan graag jouw blogs. Je kan dus ook geld verdienen met het werk als Virtual Assistant. Ben je ergens goed in? Bijvoorbeeld het onderhouden van e-mail, telefoneren en meer? Er zijn zoveel mogelijkheden die je kunt bedenken die je als Virtual Assistant kunt uitvoeren en andere bedrijven hiermee kunt helpen. Je kan hier echt goed geld mee verdienen.

Wil je nu ook een eigen blog starten en schrijven over de onderwerpen die jou interesseren en hier ook eventueel geld mee verdienen? Lees dan mijn tutorial Hoe start je een WordPress blog via MijnDomein?.

Hoe was juli voor jou? Ben je ook geïnteresseerd in het verdienen van geld met bloggen of als Virtual Assistant? Heb je vragen over geld verdienen met bloggen? Stel ze hieronder in de reacties!

Dit artikel bevat meerdere affiliatie links. Zie disclaimer voor meer informatie.

Geld verdienen met bloggen, het kan echt! Ik verdiende in één maand meer dan 1200 Euro! Hoe? Dat vertel ik hier!

Geld verdienen met bloggen, het kan echt! Hoe? Dat vertel ik hier!

Ik verdiende meer dan 1.200 Euro met bloggen en het werk als Virtual Assistant! Hoe? Dat vertel ik hier!

Ik verdiende meer dan 1.200 Euro met bloggen en het werk als Virtual Assistant! Dit kan jij ook!

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: