Kledingkast opgeruimd met de KonMari methode


Kledingkast opgeruimd met de KonMari methode

Hierboven zien jullie mijn kledingkast, een lekkere troep of niet? Haha! Gisteren schreef ik over het boek Opgeruimd! van Marie Kondo en de KonMari methode. Het was echt drastisch nodig om mijn kledingkast op te gaan ruimen haha. In dit artikel vertel ik jullie hoe ik te werk ben gegaan en of de KonMari methode voor mij werkt.

Door het boek Eat that frog ben ik echt zeer productiever geworden en ik had gewoon echt zin om mijn kledingkast om te gaan ruimen.

Deze kast is een stuk groter dan dat je hier ziet. Aan de rechterkant zit namelijk nog een gedeelte waar de kleding van mijn man ligt. Ook hangen er in mijn gedeelte ook kleding van mijn man. Denk aan pakken en overhemden en ook zijn trouwpak (mijn trouwjurk ook natuurlijk).


Kledingkast opgeruimd met de KonMari methode

Hier zie je vooral hoe chaotisch het is aan de bovenkant. Veel kleding ligt door elkaar en ook riemen en zelfs mijn trouwschoenen liggen hier nog in een doos. Dit moet anders!


Kledingkast opgeruimd met de KonMari methode

Het boek Opgeruimd! van Marie Kondo vertelt over de KonMari methode en je moet eerst alles uit je kledingkast halen en ergens op de grond of bed of iets dergelijks leerleggen. Maar niet alleen uit de kledingkast, echt alle kleding en accessoires wat je hebt in huis. Dus ook schoenen, tassen, kleding wat op een andere kamer ligt, jassen etc.


_PSL5240

Hierboven zie je mijn grote stapel met kleding, accessoires en schoenen. Ok, het is niet zo veel als bijvoorbeeld grote fashion liefhebbers, maar geloof me de stapel is groter dan je denkt haha. Oja, mijn trouwschoenen en trouwjurk heb ik hier niet bij gedaan, want dat is ook niet nodig. Dat hou ik natuurlijk sowieso!

Het is nu de bedoeling dat je elk item vastpakt en voelt en dat je jezelf afvraagt, word ik hier nu echt blij van. Zo ja, dan hou je het item, zo nee, dan doe je het weg. Dit is soms nog best lastiger dan je denkt. Je mag bijvoorbeeld geen huiskleding hebben, want in huis moet je ook kleding aanhebben waar je echt blij van wordt. En ik had huiskleding dat wel lekker comfortabel was, maar echt blij werd ik er niet van. Dus weg ermee! Daarnaast ook items wat je hebt gekregen, doe ik het wel aan of hou ik het omdat ik het gekregen heb. Best lastig omdat er ook een herinnering aan zit. Maar omdat ik de items nooit gebruikte, weg ermee! Zo zie je maar weer dat je echt nog veel weg kan doen omdat je er niet blij van wordt en nooit gebruikt.


Kledingkast opgeruimd met de KonMari methode

Goed, na mijn opruimsessie wat volgens mij anderhalf uur duurde, heb ik twee volle vuilniszakken met kleding en accessoires wat ik weg kan doen. Één vuilniszak met items wat ik weg kan gooien en de andere met kleding wat in kan leveren bij de H&M. Ook hou ik veel hangers over omdat ik niet zoveel kleding meer heb dat moet blijven hangen.

Ik heb veel kleding weggedaan wat ik niet meer gebruikte en waar ik ook niet blij van word. Ik heb ook ontzettend veel riemen weggedaan, omdat ik ze nooit gebruikte. Daarnaast liggen mijn trouwschoenen niet meer in een doos, maar heb ik ze bij de rest van mijn schoenen in de IKEA schoenenkast gedaan. Ook een aantal normale schoenen heb ik weggedaan, omdat ik ze nooit gebruikte. Ik werd er ook niet echt blij van, dus weg ermee! Ook een jas heb ik weggedaan, omdat ik hem niet mooi meer vond en hij ook al een beetje af begon te raken.


Kledingkast opgeruimd met de KonMari methode

Dan is het nu tijd om de kledingkast weer in te richten. Eerst heb ik de kledingkast schoongemaakt en daarna ben ik eerst begonnen met de kleding op te hangen. Volgens de KonMari methode, moet je de zwaarste en langste items links hangen en dan de lichtste items rechts, zodat je een stijgende lijn naar rechts krijgt. Het is me aardig gelukt moet ik zo zeggen 🙂 . Ook de kleding van mijn man hangt hier natuurlijk wel weer bij 🙂 .


Kledingkast opgeruimd met de KonMari methode

En dan de bovenkant ziet er zo uit, een stuk mooier en opgeruimder he. De KonMari methode legt uit hoe je je kleding per categorie moet opbergen en ook hoe je alles het beste kan vouwen en kan opbergen. Ik vind het echt super mooi eruit zien!

Mijn By LouLou tas heb ik wel weer onderin de kast gezet, omdat ik dit wel mooi vind staan 🙂 .

Ook mijn ondergoedlade is opgeruimd. Ik heb veel weg kunnen doen en zoals de KonMari methode het uitlegt, de sokken niet in elkaar gestopt maar op de juiste manier opgeborgen. Ik heb geen foto van deze lade gemaakt, omdat ik dit toch iets te persoonlijk vind. Maar het ziet er opgeruimder en ruster uit, dat vind ik echt helemaal geweldig!

Al met al, ben ik echt ontzettend blij met de KonMari methode, wat een verschil met hoe het was en wat een rust geeft dit zeg! Wow. Ik raad deze methode dus echt iedereen aan en ik ben ook zeker van plan om de rest van het huis te gaan opruimen met deze methode.


Nieuwe gewoontes aanleren en gewoontes bijhouden werkboek


Ben je al ingeschreven? Ga dan naar de download pagina om het werkboek te downloaden.


Kledingkast opgeruimd met de KonMari methode

Rommelige kledingkast? Ruim op met de KonMari methode

Structuur in het huishouden met de KonMari methode

Kledingkast opruimen met de KonMari methode

Huis opruimen met de KonMari methode

Kledingkast opgeruimd met de KonMari methode

Hoe denk jij over de KonMari methode?

Dit artikel bevat meerdere affiliatie links. Zie disclaimer voor meer informatie.

Pin it!

Kledingkast opgeruimd met de KonMari methode

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

7 Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: