Me-time! Elke dag een moment voor jezelf


Horloge.com O CLock

We hebben een druk leven. Druk met werk, school, familie, vrienden. De dagen gaan snel voorbij, maar heb je ook wel stilgestaan bij jezelf? Neem je voor jezelf ook wel een momentje? Even iets voor jezelf doen, ontspannen of juist iets doen wat jij echt leuk vindt?

Vandaag laat ik jullie zien hoe ik elke dag een aantal momenten voor mezelf kies en geef ik jullie een aantal tips hoe je elke dag een moment voor jezelf kan nemen. It’s me-time!

Zoals jullie misschien wel weten, werk ik fulltime en daarnaast heb ik nog mijn blog en de fotografie community van mijn verloofde en mij. Mijn verloofde is de fotograaf in Leerdam en zijn bedrijf gaat erg goed. Op dit moment hebben we het beide echt ontzettend druk. Maar natuurlijk moet je dan wel dat moment voor jezelf nemen, anders raak je vermoeid en gestrest. Maar hoe doe ik dat?

Ten eerste zit ik elke ochtend en avond een uur in de trein, dus twee uur in totaal. In de trein heb ik dus sowieso tijd voor mezelf. Ik ben dan vooral met mijn blog bezig, bloggen, mailtjes beantwoorden of blogs lezen. Maar ook loop ik dan onze fotografie community door via de facebook groep. Ik zorg er altijd voor dat ik de belangrijke dingen van mijn blog en onze fotografie community al gedaan heb, zodat ik rustig kan beginnen met de dag als ik op mijn werk ben.

Op mijn werk heb ik altijd lunchpauze van half 1 tot 1 uur. Tijdens mijn lunchpauze loop ik nog eens mijn mailtjes langs en mijn blogreacties en lees ik verschillende blogs. Dit is weer een moment die ik voor mezelf kies. Ik heb hier plezier in en dit geeft mij rust.

Mijn werk kan best wel hectisch zijn en vaak hebben we het ook best druk op het werk. Door mijn PDS heb ik hier wel eens moeite mee, althans mijn lichaam. Als ik dan ‘s avonds thuis kom, dan ben ik erg vermoeid, heb last van mijn buik en darmen. Ik moet dan zeker een moment voor mezelf kiezen en rustig aan doen. Ik zit graag dan rustig op onze loungebank, drinken erbij en soms wat lekkers erbij. Rust…dat moet ik dan echt hebben. Even heerlijk genieten van mijn The Sims Freeplay spel of heerlijk even tv kijken met mijn lief! Dit is voor mij echt een moment voor mezelf. Geen blog, geen werk, geen fotografie community, geen familie of vrienden, even helemaal niets waar ik me bezig hoef te houden. Gewoon lekker rust.

Een ander moment die ik voor mezelf pak is ‘s avonds als ik ga douchen. Even een heerlijk scrubje, heerlijk eigengemaakte zeep gebruiken, genieten van verschillende geuren. Laat die gedachten maar voorbij gaan…het is nu tijd om te genieten en te ontspannen!Tips voor een moment voor jezelf
– Probeer een goede planning te maken. Maak bijvoorbeeld gebruik van een todo list of een desk panner, zodat je ook weet wat je die dag moet doen en niet ineens in de stress raakt als er niet op tijd achter komt wat je nog moest doen die dag. Dit geeft al meer rust in je leven.

– Een moment voor jezelf is een noodzaak, geen luxe. Zorg ervoor dat je voor jezelf een moment neemt en niet denkt dat het een luxe is. Als je geen moment voor jezelf neemt, zal je zien dat je op een gegeven moment vastloopt, je raakt gestrest en dat wil je niet!

– Doe wat je leuk vindt, qua werk maar ook qua hobbymatig. Wat vind jij nou echt leuk om te doen? Probeer hier dan eens mee bezig te zijn. Vind je bijvoorbeeld spelletjes spelen leuk, neem dan eens een moment voor jezelf en ga lekker een half uurtje of uurtje een spel spelen, zonder dat je ergens anders mee bezig bent. Of vind je juist vissen leuk, maar kan je niet elke dag gaan vissen, ga dan eens op internet kijken naar visforums of visfilmpjes of lees een boek over vissen. Er zijn zoveel mogelijkheden. Probeer erachter te komen wat jij nou echt leuk vindt, wat maakt je blij? Waar raak jij ontspannen van?

– Bepaal op welk moment van de dag jij een moment voor jezelf wilt doen. Je hebt een druk leven, maar er zullen momenten zijn in de dag dat je even op jezelf bent aangewezen en dan zal je moeten bedenken wat je wilt, wat je niet wilt, maar ook wat goed voelt en wat juist niet. Gewoon helemaal niets doen is natuurlijk ook ontzettend fijn. Het zal even wennen zijn of misschien lukt het niet gelijk, het is een kwestie van tijd om dit moment te vinden en te zoeken wat je leuk vind en hoe je je moment voor jezelf wilt indelen.

– Niet alles hoeft perfect te zijn. Iets minder mag ook wel. Als je dat aanhoudt, zal je zien dag je ook meer tijd voor jezelf krijgt en kunt maken.

Je zal merken dat je meer rust in je hoofd hebt door een goede planning en de momenten voor jezelf. Ik merk het zeker bij mezelf, en ik heb er ook best een tijd over gedaan om een goede balans te kunnen vinden. Maar kleine dingen helpen, zoals weten wat je die dag moet doen, dus een goede planning hebben, en weten dat je in de avond wat tijd voor jezelf vrij kan maken.

Hoe deel jij altijd je me-time in? Hoe bepaal jij elke dag een moment voor jezelf?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: