Mijn Bullet Journal


Mijn Bullet Journal

Lijstjes, notities, planningen, notitieboekjes, ik ben er echt dol op. Ik denk dat veel bloggers tegenwoordig wel minimaal 1 notitieboekje heeft. Inmiddels heb ik zelf ook al aardig wat in mijn bezit. Vaak had een notitieboekje zijn eigen thema, bijvoorbeeld eentje voor het bloggen, eentje voor privé dingen, de Hema Deskplanner als agenda en dan weer een ander notitieboekje voor iets anders. Zo had ik een stapel met notitieboekjes die bijna elke dag met mij meegingen. Het nam veel ruimte in en als ik iets zocht in een notitieboekje, was ik het ook vaak kwijt, er was bijna geen overzicht meer. Nu zag ik op Lisanneleeft.nl een handig systeem waarbij je maar één notitieboekje nodig voor hebt in plaats van notitieboekjes voor elk thema en ook geen losse briefjes meer. Het systeem heet Bullet Journal en vandaag vertel ik jullie hier meer over.

Wat is Bullet Journal nu precies? Dit is een systeem waarmee je alles overzichtelijk kwijt kan in één notitieboekje. Je kan echt van alles hier inzetten, zoals een agenda, contactgegevens, ideeen, taken en veel meer! Hieronder heb ik een filmpje geplaatst dat uitgebreid uitleg geeft.

Hieronder laat ik jullie mijn Bullet Journal zien. Het eerste plaatje geeft mijn notitieboekje weer welke ik hiervoor gebruik.


Mijn Bullet Journal

Als je mijn Bullet Journal open slaat, dan zie je als eerste een legenda. Hier schrijf ik op welke icoontjes wat betekent. Zo worden dus de taken als vierkant gedaan (bullets dus) en als een taak gedaan is, komt er een vinkje door heen. Maar je ziet ook icoontjes als notites, evenementen en afspraken of als ik iets moet opzoeken of bekijken. Een legenda is echt super handig om erbij te hebben.


Mijn Bullet Journal

Daarna komt de inhoudsopgave. Hier kan je dus alles terugvinden wat ik in mijn Bullet Journal heb neergezet met de juiste bladzijdenummer. Ja, het is inderdaad de bedoeling dat je alle bladzijdes een nummer geeft. Een inhoudsopgave is echt super handig, zo kan je alles in één oogopslag weer terug vinden.


Mijn Bullet Journal

Daarna komt de maandindeling. Als eerste zet je alle dagen van de maand op een rij met daarnaast de eerste letter van de dag van die datum. Hierachter kan je dan weer bepaalde evenementen belangrijke afspraken plaatsen. Deze maandindeling is van april en daar staat nog niet echt veel op, maar dat gaat zeker nog gebeuren. Zoals je ziet passen alle dagen van de maand niet op één bladzijde, dus ben ik op de volgende bladzijde verder gegaan. Het handigste is natuurlijk als je een notitieboekje hebt met 31 regels, maar minder kan natuurlijk ook zoals hierboven. Aan de rechterkant zet je dan alle taken, afspraken en evenementen die je dan die maand hebt.


Mijn Bullet Journal

Op bovenstaande foto zie je de dat indeling. Deze dagindeling zet je dan na de maandindeling. Je kan dit natuurlijk helemaal naar wens indelen. Ik heb ervoor gezorgd dat er maximaal 3 dagen op één bladzijde staan. Bij de dagindeling zet je dan alle taken neer die je moet doen. Als je een taak gedaan hebt, dan vink je deze af. Zodra je een taak niet voor elkaar hebt gekregen, dan schijf je deze door naar de volgende dag, of week of zelfs maand. Als een taak echt belangrijk is, zet er dan een sterretje voor.


Mijn Bullet Journal

Zoals ik al vertelde kan je echt alles kwijt in de Bullet Journal, allerlei lijstjes, notities en taken. Zoals hierboven een lijstje met foto’s die ik nog moet bewerken. Het zit dan niet meer in mijn hoofd, maar netjes opgeschreven in een lijstje in mijn Bullet Journal!


Mijn Bullet Journal

Of bijvoorbeeld de Tags die ik ben tegengekomen de afgelopen tijd en die ik zeker nog wil gaan invullen op mijn blog.

Ik ben echt tevreden met dit systeem! Geen verschillende notitieboekjes meer voor allerlei onderwerpen en apart een agenda, maar gewoon 1 notitieboekje voor alles! Het werkt voor mij echt zeer goed :)!

Ken jij het systeem Bullet Journal al? En wat vind jij ervan?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

3 Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: