Moestuin update mei 2021

Moestuin update mei 2021

Begin maart ben ik weer begonnen met een nieuw seizoen van mijn moestuin op ons dakterras. Elke maand laat ik zien wat de status is, wat we allemaal hebben gezaaid en hoe alles is gegroeid. In april liet ik de eerste update van onze moestuin zien. En in dit artikel heb ik ook een leuk filmpje voor jullie van onze moestuin.

Filmpje Moestuin update mei 2021

Moestuin update in foto’s

Aan de ene kant van ons dakterras heb ik de Makkelijke Moestuin Mini’s staan. Hierin staan de volgende plantjes:

  • Wintererwt
  • Wintersla
  • Rucola
  • Mini kropsla
  • Spinazie

De wintererwt, rucola en spinazie gaan echt goed. We hebben al van de rucola kunnen oogsten, en van de spinazie kunnen we ook al oogsten. Dit hebben we nog niet gedaan, maar gaan we wel heel snel doen, want het groeit echt enorm hard!

Ui en knoflook

De uien en knoflook groeien ook enorm hard.

Moestuin update mei 2021 - Goudsbloem

De goudsbloem is ook een stuk gegroeid in een maand tijd. De andere gaatjes had ik vorige maand opnieuw gezaaid en deze komen nu ook op. Ze zijn nog wel klein, dus ik ben benieuwd!

Moestuin update mei 2021 - Appelboom

Moestuin update mei 2021 - Appelboom

Van mijn ouders heb ik een mooi klein appelboompje gekregen. Deze staat enorm mooi in de bloei en er komen hier ook bijtjes op af. Super leuk!

Moestuin update mei 2021 - Metertuin

Moestuin update mei 2021 - Metertuin

Moestuin update mei 2021 - Peultjes

In mijn metertuin heb ik inmiddels ook wat meer gezaaid nu, zoals rode bieten en peultjes. De koriander, wortel en ijsbergsla doen het ook zeer goed. Bij koriander en wortel had ik wel in het begin wat nieuwe zaadjes moeten zaaien, want ze kwamen nog niet uit vanwege het koude weer in april. De aardbeien staan ook erg mooi in de bloei, hier komen ook inmiddels vlinders op af, echt leuk!

Moestuin update mei 2021 - Voorzaaien

Binnen heb ik nog een aantal plantjes staan die voor gezaaid zijn, zoals tomaten, struik- en balkontomaten, komkommer, andijvie, basilicum. Zodra deze naar buiten mogen en goed gegroeid zijn, dan komen ze in de bakken buiten.

Moestuin update mei 2021 - Bruine bonen

Moestuin update mei 2021 - Komkommer

Moestuin update mei 2021 - Baby pompoen

Wat ook erg leuk is, dat Thomas op school bruine bonen heeft gezaaid en hier is een plantje uitgekomen. Ook deze zijn we goed aan het verzorgen. Deze foto’s zijn al eerder gemaakt en op het moment van schrijven, staat de bruine boon ook al in één van de vakken van de metertuin. Deze laat ik natuurlijk in de volgende update zien. Ook heb ik nog de Albert Heijn Moestuin Maatjes staan, stamboon, baby pompoen en komkommer. Deze komen ook later naar buiten zodra het zover is.

Moestuin update mei 2021 - Linkie

Linkie vindt het ook echt super leuk om op ons dakterras te zijn. Lekker snuffelen en chillen haha.

Heb jij ook een moestuintje? Zo ja, wat heb jij allemaal in jouw moestuin staan? En zo nee, zou jij graag een moestuintje willen hebben?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).

Delen: