Nationale Glasdagen 2017 – Kom jij ook?

Nationale Glasdagen 2017
Foto gemaakt door Hans van Vrouwerf PhotoSolutions

Aankomend week is het dan weer zover! De Nationale Glasdagen zijn van vrijdag 8 tot en met zondag 10 september in Leerdam. De Zuidwal aan de haven wordt omgetoverd tot een zeer gezellig glasboulevard. Op de Zuidwal, het eiland van LHV De Snoek en in het Hofje van Mevrouw Van Aerden laten meer dan veertig kunsthandelaren in oud en modern glas én gerenommeerde glaskunstenaars hun bijzondere collecties zien. Daarnaast is het aankomende zondag weer koopzondag in Leerdam! Vandaag vertel ik jullie iets meer over dit top event en waarom je zeker moet komen dit weekend 🙂 .

Nationale Glasdagen Leerdam

Langs de Zuidwal kan je heerlijk wandelen, dit is een prachtig stukje Leerdam, ook één van mijn favoriete plekken in Leerdam. Bovenstaande foto is door mijn man gemaakt tijdens de Nationale Glasdagen van vorig jaar. Ook dit jaar zal hij weer foto’s gaan maken en ook weer een filmpje.

De Nationale Glasdagen is een initiatief van een aantal enthousiaste glasondernemers, de Leerdamse ondernemersvereniging en het stadsmanagement. Dit jaar is het de tweede editie, vorig jaar was het echt een enorm succes! Tijdens dit event worden er veel verschillende glasstukken uit binnen- en buitenland getoond. De beurs is voor alle glasliefhebbers vrij toegankelijk.

Langs de Zuidwal komen vele tenten te staan met meer dan veertig galerieën en glasverzamelaars. Zij zullen dan vele verschillende soorten glas collecties tonen. Maar ook in het Hofje van Mevrouw van Aerden worden exposities gehouden. Op het Eiland van LHV De Snoek kun je workshops volgen, lekker eten en drinken, muziek luisteren en natuurlijk alles komen te weten over vissen. Super tof toch?! Daarnaast zijn er demonstraties, taxaties, rondleidingen en workshops op het gebied van glas.

Eén van de blikvangers tijdens de Nationale Glasdagen is een origineel zweefvliegtuig dat uitgevoerd is in glas-in-lood. Deze is gebouwd door Ton Beumer en ik ben hier echt enorm benieuwd naar!

Tijdens de glasdagen kan je natuurlijk ook nog een bezoekje brengen aan het Glasmuseum of aan de Glasblazerij. Beide zijn echt de moeite waard om eens naar toe te gaan, super leuk!

Nationale Glasdagen:
vrijdag 8 september 11.00 – 20.00 uur
zaterdag 9 september 11.00 – 17.00 uur
zondag 10 september 12.00 – 17.00 uur

Meer informatie over de Nationale Glasdagen kan je hier vinden: GlasdagenLeerdam.nl.

Het wordt de komende dagen echt super gezellig in Leerdam en ik heb er echt veel zin in. Hieronder heb ik nog een impressie filmpje geplaatst die mijn man heeft gemaakt vorig jaar.

Ben jij wel eens in Leerdam geweest? En kom jij ook naar de Nationale Glasdagen?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: