Projecten in ons nieuwe huis

Projecten in ons nieuwe huis

Begin juli zijn we verhuisd naar Asperen, yeahh! Wat is het hier toch genieten zeg! We zijn ook net weer terug van een weekje vakantie en gisteren hebben we de overdracht gehad van ons oude huis. Weer een hoofdstuk gesloten en kunnen we ons focussen op ons nieuwe huis. Er zijn namelijk een aantal grote projecten die we willen uitvoeren hier in ons nieuwe huis. In dit artikel vertel ik daar meer over.

Zonnepanelen

Tegenwoordig worden er steeds meer zonnepanelen geplaatst op huizen. Wij hebben ook vorig jaar een afspraak gehad om te kijken naar de mogelijkheid om zonnepanelen te plaatsen op ons oude huis. Echter was het voor ons 4 jaar nodig om het er weer uit te krijgen. Dat duurde toch echt te lang voor ons, want ja, we wilden toen ook graag verhuizen. Nu hebben we inmiddels een nieuwe huis en laten we iemand langs komen om ons te informeren over zonnepanelen en wat haalbaar is voor ons nieuwe huis.

CV Ketel

We willen ook iemand langs laten komen voor een nieuwe CV ketel. De CV ketel die er nu is, is echt aardig oud en is zeker aan vervanging toe. We willen dan in de toekomst gaan kijken of we een warmtepomp kunnen gebruiken. Een warmtepomp gebruik je dan in plaats van een CV-ketel. Vanaf 2026 is het namelijk verplicht om in ieder geval een hybride warmtepomp (of variant) aan te schaffen als jouw CV-ketel vervangen moet worden. Een volledige elektrische warmtepomp met een buitenunit, zorgt ervoor dat je huis, het water in de keuken en badkamer goed verwarmt kan worden. De warmtepomp gebruikt dan stroom om warmte uit de lucht te halen. Je hoeft dan dus geen aardgas meer te gebruiken.

Traprenovatie

In ons nieuwe huis zijn de trappen nog helemaal niet gedaan. Ook de muren in het trappenhuis zijn nog niet gedaan. Dit willen we helemaal gaan aanpakken. De muren moeten dus gedaan worden, er moeten leuningen komen (die zijn er nog helemaal niet) en daarnaast willen we de trap dus helemaal mooi laten maken. Ook hier laten we iemand voor langs komen om te kijken wat mogelijk is en laten we een offerte maken.

Tuin

Wij zijn verhuisd naar Asperen!

Ook de tuin willen we helemaal gaan aanpakken. Er liggen nu kleine steentjes in en ontzettend veel onkruid. Ook aan de zijkanten staan struiken en boompjes die er allemaal uit gaan. We willen grote tegels en onder ons afdakje willen we een mooi zitje maken (lounge bank etc. ). Daarnaast komt er een gedeelte waar de containers komen te staan (met ombouw) en ga ik ook bakken bestellen waar ik mijn moestuin in kwijt kan. Aan de linkerkant komt er een gedeelte waar nieuwe fruitboompjes in komen te staan (die krijg ik van mijn ouders, super lief!!) en ander de rechterkant komt mijn moestuin, maar ook de kippen en waarschijnlijk de containers. We moeten nog even alles goed opmeten en kijken wat precies mogelijk is. Natuurlijk hou ik jullie op de hoogte hoe alles eruit komt te zien en hoe alles verloopt.

Nog meer isoleren indien nodig

Er zullen vast nog wel plekken zijn in ons nieuwe huis wat beter geïsoleerd kan worden. Via de vragenlijst die we hebben ontvangen, staat dat bepaalde gedeelten in het huis nog niet geïsoleerd zijn. En dat is niet erg, maar wel iets wat we willen aanpakken in de toekomst. Zoals de muren, dak en meer.

Er zijn dus een aantal grote projecten die we willen uitvoeren in ons nieuwe huis. Ik hou jullie ook zeker op de hoogte hoe dit allemaal verloopt en hoe alles eruit komt te zien.

Ben jij ook bezig met verduurzamen of ben je met bepaalde projecten in huis? Heb jij nog tips?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: