Slim boodschappen doen met de master boodschappenlijst + GRATIS master boodschappenlijst template

Slim boodschappen doen met de master boodschappenlijst

Als mijn man en ik boodschappen gaan doen, maken we van tevoren altijd een lijstje met wat we allemaal nodig hebben. Echter komt het wel eens voor dat we wat dingen vergeten en dan moeten we alsnog naar de winkel om dat op te halen. Nu heb ik een handig systeem waardoor ik niet meer iets vergeet als we boodschappen gaan doen. Namelijk een master boodschappenlijst. Hoe het precies werkt, vertel ik in dit artikel. En daarnaast heb ik voor jullie een GRATIS master boodschappenlijst template.

Slim boodschappen doen met de master boodschappenlijst

Een Bullet Journal is echt zo handig, je kan er echt alles in kwijt. Dus ook zo’n master boodschappenlijst. In mijn notitieboekje van de HEMA heb ik twee pagina’s gereserveerd voor mijn master boodschappenlijst.

Slim boodschappen doen met de master boodschappenlijst

Ik heb de boodschappenlijst opgedeeld in verschillende categorieën: eten en drinken, huishoudelijk, verzorging, Thomas, Link en overig. Onder deze categorieën heb ik de items opgeschreven die wij regelmatig kopen. Ik heb per categorie nog wel ruimte vrij gemaakt, mocht ik nog extra dingen op willen schrijven als we die vaker kopen.

Slim boodschappen doen met de master boodschappenlijst

Zodra we een boodschappenlijst maken, dan haal ik de master boodschappenlijst erbij en loop ik alle items langs. Is een item op of bijna op, dan schrijf ik dat gelijk op. Meestal als een item op gaat, schrijf ik dat al gelijk op een nieuw boodschappenlijstje, maar soms vergeet ik dat wel eens. Dus dan is het handig als je nog eens alles langs kan lopen met zo’n master boodschappenlijst. Zo vergeet je niet de dingen die je regelmatig koopt.

Je kan natuurlijk ook de master boodschappenlijst gebruiken als een echte boodschappenlijst door bijvoorbeeld ervoor heel lichtjes met potlood erbij te zetten dat je het item moet kopen. Echter persoonlijk vind ik het niet prettig om met mijn Bullet Journal door de winkel te lopen. En als ik gewoon een klein lijstje bij me heb, is het toch weer overzichtelijker en gemakkelijker.

Een master boodschappenlijst in mijn Bullet Journal is echt super handig! Zo vergeet ik geen items meer als we boodschappen gaan doen en dit scheelt natuurlijk ook weer tijd en energie!

GRATIS master boodschappenlijst template

master boodschappenlijst template


Ben je al ingeschreven? Ga dan naar de download pagina om de template te downloaden.


Hoe maak jij jouw boodschappenlijst? En vergeet jij ook wel eens items?

Dit artikel bevat een affiliatie link. Zie disclaimer voor meer informatie.

Slim boodschappen doen met de master boodschappenlijst + GRATIS master boodschappenlijst template
Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

4 Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: