Utsukusy Aloë Vera Crème met Thermaal Water en Melisse hydrolaat

Utsukusy Aloë Vera Crème met Thermaal Water en Melisse hydrolaat

Producten met natuurlijke ingrediënten vind ik steeds en steeds belangrijker en fijner vinden voor mijn huid. Onlangs kreeg ik de vraag van Utsukusy of ik een nieuw product wilde testen. Een primeur! Ik ben echt vereerd dat ik als eerste blogger dit product mocht testen en ik was ontzettend benieuwd wat het product inhield. Het is de Utsukusy Aloë Vera Crème met Thermaal Water en daarnaast ontving ik ook Melisse hydrolaat. Naar beide producten was ik enorm benieuwd en vandaag laat ik ze dan ook beide zien.

Utsukusy Aloë Vera Crème met Thermaal Water en Melisse hydrolaat

De Aloë Vera Crème met Thermaal Water is ontzettend nieuw in de collectie van Utsukusy. Het komt uit de Basic Treatments lijn en er zijn nog twee andere crèmes, namelijk de Rosa Mosqueta crème met thermaal water en de Orchidee crème met vitamine C en thermaal water. De Aloë Vera Crème is een heerlijke verzachtende crème dat geschikt is voor de gevoelige en allergische huid. De creme zal de huidbarrière herstellen en het natuurlijke afweermechanisme van de huid ondersteunen. Je krijgt er een zachte en frisse huid van. Daarnaast kalmeert het de gevoelige huid. Nu heb ik zelf best een gevoelige en droge huid, dus kom maar op!

De tube ziet er zeer goed uit, de kleur past ook precies bij Aloë Vera. Echt top! De tube heeft een inhoud van 100ml.

Utsukusy Aloë Vera Crème met Thermaal Water en Melisse hydrolaat

De tube heeft een klik knop, wat ik zelf altijd zeer prettig vind werken. Hieronder heb ik de ingrediënten weergegeven:

AQUA/WATER, ALOE BARBADENSIS LEAF JUICE, PPG-15 ESTEARYL ETHEL, CAPRYLIC, PRUNUS AMYGDALUS DULCYS, ROSEHIP OIL, TRITICUL VULGARE GERM OIL, DIMETHICONE, MYRETH-3, POLYACRYLAMIDE, PARFUM, ORIGANUM, MAJORANA OIL, XANTHAM GUM, PHENOXUETHANOL, C-13-14, IMIDAZOLIDINYL UREA, ETHYLEXILGLYCERIN, 2 BROMO 2, 2 NITROPONANE, 1-3 DIOL, LAURETH-7, BHT, DISODIUM EDTA, BISABOLOL, COUMARIN, EUGENOL, LIMONENE, BENZIL SALICYLATE, ALPHA ISOMETHYL IONONE, HYDROXYISOHEXYL 3, CYCLOHEXENE, CARBOXALDEHYDE, METHYLPROPYOANOL, CINNAMAL, LINALOOL

Utsukusy Aloë Vera Crème met Thermaal Water en Melisse hydrolaat

De structuur is echt goed, lekker romig en zeer luchtig. En de geur, oh heerlijk fris, ik geniet ervan! Ik hoef maar een klein beetje te gebruiken voor mijn huid, het smeert goed uit en het trekt ook snel in. Ik heb dus een gevoelige huid met ook vaak rode vlekjes en droge plekken. Nu ben ik deze crème een aantal weken aan het testen en ik merk dat mijn huid echt een stuk verbeterd is. Het hydrateert mijn huid zeer goed. Ik gebruik de crème één keer per dag en ik merk wel dat de crème wat net aan de rand van de opening van de tube zit, een klein beetje hard wordt. Goed schoonmaken dus na gebruik! Maar och wat een fijne crème is dit zeg, ik ben er dol op!

De Aloë Vera Crème met Thermaal Water kost 42 Euro voor 100ml en kan je kopen op de website van Utsukusy.

Utsukusy Aloë Vera Crème met Thermaal Water en Melisse hydrolaat

Naast de crème ontving ik ook het Melisse hydrolaat. Dit is een zeer rustgevende, zachte hydrolaat van het destillaat van bladeren en bloemen van de Citroenmelisse. Het flesje ziet er zeer luxe uit, er zit een prachtige dop op. Het flesje heeft een inhoud van 150ml.

Op de website van Utsukusy staat een complete beschrijving van het Melisse hydrolaat. Melisse hydrolaat heeft een kalmerende en antioxidant werking. Hieronder een kleine beschrijving van de ingrediënten (100% natuurlijk):


Melissa officinalis (melissa) water: hydrolate 98,69%
Natural preservatives: sodium benzoate 0,3%, gluconolactone 1%, calcium gluconate 0,01%.

In citroenmelisse zitten meer dan 40 verschillende soorten etherische oliën, die door het destilleren verbonden worden met het water, dit noemen we hydrolaat. Verder bevat melisse fenolzuren, triterpeenzuren, flavonoïden, bitterstoffen, looistoffen, monoterpene glycosiden, melitrilzuren, slijmstof, de vitamines C, E en betacaroteen (vitamine A), honing en enkele minerale bestanddelen: calcium, kalium en koper.

Utsukusy Aloë Vera Crème met Thermaal Water en Melisse hydrolaat

Het flesje heeft een prachtige draaidop en je druppelt zo de inhoud uit het flesje. Zo kan je goed doseren en gebruik je nooit teveel.

Utsukusy Aloë Vera Crème met Thermaal Water en Melisse hydrolaat

De geur van het Melisse hydrolaat is echt heerlijk zoet! Ik kan hier zo ontzettend van genieten. Het werkt ook echt kalmerend. Je kan het hydrolaat voor verschillende dingen gebruiken, om bijvoorbeeld je huid te stabiliseren en te kalmeren. Maar ook om je huid te reinigen en te voeden. Daarnaast kan je het ook gebruiken voor je haar als je haar punten snel afbreken. Het hydrolaat is dus echt een veelzijdig product, echt top!

Ik gebruik het Melisse hydrolaat zelf om mijn huid ermee te reinigen en te kalmeren en voeden. Het reinigt mijn huid echt enorm goed. Het voelt zeer goed aan als je het hydrolaat op je huid smeert. Ik heb op mijn lichaam ook vaak last van droge plekken. Beetje hydrolaat erop en de droge plekken gaan weg en mijn huid voelt heerlijk zacht aan. Ja ik ben fan!

Het Melisse hydrolaat kost 18,00 Euro voor een inhoud van 150ml en kan je kopen op de website van Utsukusy.

Ik ben echt fan van beide producten. Mijn huid knapt enorm op van deze producten en daar ben ik echt blij mee!

Heb jij wel eens iets van Utsukusy uitgeprobeerd? En welk product vind jij een aanrader?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

3 Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: