Veel verkeer uit Pinterest halen

Veel verkeer uit Pinterest halen

Pinterest is één van de bronnen waar ik ontzettend veel verkeer uit haal naar mijn blog. Ik krijg ook vaak de vraag van andere bloggers hoe ik nou zoveel verkeer uit Pinterest haal. In dit artikel deel ik dan ook mijn stappenplan om veel verkeer uit Pinterest te kunnen halen. Daarnaast laat ik ook mijn statistieken zien.

Ruim 63% van mijn verkeer komt uit Pinterest

Veel verkeer uit Pinterest halen + 63% komt vanuit Pinterest

Als ik kijk naar het afgelopen half jaar, dan komt ruim 63% van mijn verkeer uit Pinterest. In totaal is dit (met pinterest.com en nl.pinterest.com samen) 61.273 keer!! De rest komt vanuit Google en andere social media kanalen. Dit is dus behoorlijk veel. Echter hoef ik momenteel niet veel meer hiervoor te doen, dan alleen nog maar wekelijks artikelen te pinnen. Hier ben ik dan wekelijks een half uurtje tot een uur mee bezig. Elke dag krijg ik er wel nieuwe volgers bij, worden veel pins van mij ge-repind en krijg ik veel verkeer vanuit Pinterest naar mijn blog.

Natuurlijk moest ik in het begin wel hier veel aan werken om mijn account goed op te zetten, goede boards en pins te maken. Ik heb een tijd geleden het boekje In beeld met Pinterest gelezen. Hier heb ik veel informatie uit gehaald en dit ook toegepast op mijn eigen Pinterest Account. Mijn review over dit boekje kan je hier lezen: In beeld met Pinterest.

Mijn statistieken

In totaal heb ik 532 volgers op Pinterest. Daarnaast heb ik 194.800+ kijkers per maand en 14.800+ maandelijkse betrokkenheid. Je hoeft op zich niet veel volgers te hebben, het gaat er ook om hoe vaak jouw pins worden ge-repind en hoe vaak ze worden weergegeven op Pinterest.

Stappenplan veel verkeer uit Pinterest halen

Nu wil je natuurlijk weten hoe jij ook veel verkeer uit Pinterest kunt halen. In dit stappenplan vertel ik hoe je dit voor elkaar kunt krijgen.

(Bedrijfs)naam en beschrijving

Mocht je nog geen account hebben bij Pinterest, dan zal je deze eerst aan moeten maken. Dit is geheel gratis. Je zal dan als eerst jouw (bedrijfs)naam en beschrijving moeten invullen bij jouw Profiel. Dit kan je ook invullen bij de instellingen. Het is belangrijk om een goede naam en beschrijving te geven met keywords (zoekwoorden) waar je op gevonden wilt worden. Als je de eerste foto bovenaan dit artikel bekijkt, dan zie je dat ik ook een aantal keywords heb gebruikt, zoals Lifestyle blogger, Virtual Assistant, planning tips, geld tips en Bullet Journal. In de beschrijving kan je iets meer informatie kwijt, zorg er dan ook voor dat je hier goede keywords gebruikt.

Website claimen

Dan zal je jouw website moeten claimen, dit kan ook via de instellingen gedaan worden. Dit zorgt er namelijk voor dat je de website-statistieken kunt bekijken, een uitgelichte profielfoto aan alle pins van jouw website toe kunt voegen en je krijgt sneller toegang tot tools. Het is dus zeker belangrijk om je website gelijk te gaan claimen voordat je begint met pinnen.

Statistieken inzien met een gratis zakelijk account

Statistieken inzien met een gratis zakelijk Pinterest account

Wil je nog meer statistieken inzien van Pinterest, dan is het aan te raden om jouw persoonlijke account om te zetten naar een zakelijk account. Ook dit is geheel gratis en kan je doen via deze link Zakelijk Pinterest Account.

Er zijn verschillende soorten statistieken die je dan kunt bekijken. Je kan bijvoorbeeld bekijken hoeveel impressies en kijkers je per dag en per maand hebt en hoeveel betrokkenheid je hebt per maand, hoevaak pins worden weergegeven, welke pins het meest worden getoond, hoevaak erop geklikt wordt, hoe vaak er gepind worden vanaf jouw website en meer! Je kan dus echt enorm veel uit de statistieken van een zakelijk account halen.

Gebruik maken van uitgebreide pins (Rich pins)

Gebruik maken van uitgebreide pins (Rich pins) bij Pinterest

Als je wilt pinnen vanaf jouw website, dan raad ik aan om uitgebreide pins (ook wel Rich pins genoemd) te gebruiken. Uitgebreide pins laten namelijk meer informatie zien bij een pin zelf. Er zijn vier soorten uitgebreide pins: app, product, recept en artikel. Zodra je dan een afbeelding wilt pinnen vanaf jouw website, dan zal er extra informatie over de pin gelijk meegenomen worden. Bijvoorbeeld een titel en beschrijving van een artikel of van een bepaald product. Als ik bijvoorbeeld mijn ebook wil pinnen, dan komt er gelijk informatie over de prijs en een kleine beschrijving te staan bij de pin. Super handig dus! Meer informatie over uitgebreide pins en hoe je dit kunt installeren, kan je hier lezen: Uitgebreide pins (Rich pins).

Pinterest is een zoekmachine, keywords gebruiken bij pins

Pinterest is een zoekmachine

Net als Google, is Pinterest ook een zoekmachine. Je kan bovenin een zoekterm invullen en dan krijg je alle pins te zien die gerelateerd zijn aan jouw ingevulde zoekterm. Je kan dit ook super handig gebruiken voor jouw pins om keywords op te geven. Zodra jij namelijk iets invult, dan krijg je onder de zoekbalk ook allerlei categorieën en zoektermen te zien waarop mensen zoeken. Je kan deze zoektermen dus ook gelijk meenemen in de beschrijving van jouw pins, zodat jouw pins naar voren komen zodra er gezocht wordt op deze zoektermen. Gebruik Pinterest dus zoals je Google ook zou gebruiken, waar zoek je op als je iets wilt weten. De zoektermen die hieruit komen, kan je dus weer voor jouw eigen pins gebruiken.

Artikelen pinnen die veel informatie bevatten, waardevolle content

Omdat Pinterest dus een zoekmachine is, is het belangrijk dat je alleen blogartikelen of pagina’s pint die veel informatie bevatten, dus waardevolle content. Niemand zit te wachten op een pin van bijvoorbeeld de dingen die jij hebt meegemaakt. Mensen willen waardevolle content zien, hoe verdien je bijvoorbeeld geld met bloggen? Wat zijn jouw top 5 gerechten als het gaat om glutenvrije gerechten? Hoe kan ik weer productief worden? Kijk eens goed naar jouw eigen artikelen. Hebben ze waardevolle content waar mensen dus veel aan zullen hebben? Pin deze artikelen dan op jouw Pinterest account. Zo niet, pin ze dan vooral niet. Dat is zonde van de tijd en mensen gaan toch niet deze pins bekijken. Zorg er ook voor dat je per artikel minstens 3 tot 5 pins maakt met verschillende teksten en/of plaatjes. Zo krijg je meer kans dat jouw pins gezien worden op Pinterest.

Verschillende boards maken

Verschillende boards maken bij Pinterest

Maak ook verschillende boards (of borden) waar je jouw pins op kunt plaatsen. Deze boards krijgen verschillende categorieën. Pinners kunnen namelijk ook bepaalde boards gaan volgen en andere boards weer niet. Iemand kan bijvoorbeeld juist geïnteresseerd zijn in planning tips, maar bijvoorbeeld niet in recepten. Zo kan je pins op de juiste boards plaatsen. Geef deze boards ook een goede naam en beschrijving en in de beschrijving zet je dan ook weer goede keywords.

Aanmelden bij group boards / groepsborden

Je kan je ook aanmelden bij verschillende group boards of groepsborden. In het zoekgedeelte kan je een zoekterm invullen dan dan zoeken op borden. Dan kan je ook bij jouw zoekterm “groepsbord” of “group board” invullen. Hiermee kan je dan veel groepsborden vinden waar je eventueel jezelf voor kunt aanmelden (niet bij alle groepsborden is het mogelijk om jezelf aan te melden). Je herkent een groepsbord aan het icoontje van de twee grijze poppetjes rechts naast de titel van het bord. Zodra je dan bent aangemeld en ook bent goedgekeurd, dan kan je jouw pins ook plaatsen op deze groepsborden.

Gerelateerde Pinners volgen en content repinnen

Natuurlijk is het ook belangrijk dat je interesse toont in andere pinners. Zoek dus naar accounts die gerelateerd zijn aan jouw eigen account en volg ze dan ook. Wie weet gaan ze dan jou ook weer volgen. Repin bijvoorbeeld ook pins van andere pinners die jij volgt of die jij interessant vindt en denkt dat jouw volgers dit ook interessant vinden.

Goede Pinterest plaatjes gebruiken

Krijg meer verkeer met goede Pinterest afbeeldingen

Dan is het tijd om echt te gaan pinnen. Het is belangrijk dat jouw pins goed gevonden worden. Jouw pins moeten een goede formaat hebben en een tekst bevatten, zodat men gelijk ziet waar een pin over gaat. Ik heb een tijdje geleden een uitgebreid artikel geschreven over goede Pinterest plaatjes maken. Hier kan je dus alles lezen over het maken van de perfecte Pinterest plaatjes.

Hoe vaak pinnen?

Het is aan te raden regelmatig te pinnen, bijvoorbeeld wekelijks een aantal pins. Sommige zeggen dat je elke dag moet vinden, maar ik vind van niet. Je hebt ook bepaalde tools om pins in te plannen, veel hiervan zijn ook betaald, zoals Tailwind. Zelf pin ik alles handmatig en zorg ervoor dat ik wekelijks een aantal pins plaats op Pinterest in verschillende boards en group boards. Dit doe ik vaak op zondag, woensdag en op vrijdag. Het hoeft niet veel tijd te kosten om te pinnen. Laat wel zien dat je er bent, dat jouw content waardevol is en dat mensen jouw pins willen repinnen.

Haal nu ook verkeer uit Pinterest

Als je bovenstaande stappenplan uitvoert, dan zal je zien dat het verkeer naar jouw eigen blog ook zal stijgen. In een zeer korte tijd zag ik bij mij de bezoekersaantallen al stijgen. Nu komt inmiddels 63% van al mijn verkeer uit Pinterest. En dat gaat jou ook lukken!

Heb jij ook een Pinterest account? Plaatst dan jouw link hieronder. Heb jij nog tips om meer verkeer uit Pinterest te halen? Plaatst het dan in een reactie onder dit artikel.

Dit artikel bevat een affiliatie link. Zie disclaimer voor meer informatie.

Planning van de maand augustus in mijn Nuuna Bullet Journal

Krijg veel verkeer naar jouw blog of website met mijn stappenplan!

Ruim 63% van mijn verkeer naar mijn blog komt uit Pinterest. Lees hier mijn stappenplan!

Ruim 63% van mijn verkeer komt uit Pinterest. Lees mijn stappenplan hoe jij dat ook voor elkaar kunt krijgen!

Stappenplan- Veel verkeer naar jouw blog - website krijgen

Hoe haal je veel verkeer naar jouw blog website via Pinterest. Ik geef een compleet stappenplan

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

1 Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: