Voordat ik een blogartikel publiceer + GRATIS publiceer jouw blogartikel checklist!

Voordat ik een blogartikel publiceer + GRATIS checklist

Bijna elke dag vind je op mijn blog een nieuw blogartikel. Ik besteed aan elk artikel ontzettend veel aandacht. Voordat ik een blogartikel publiceer, check ik altijd eerst een aantal punten. Vandaag vertel ik hier dan ook iets meer over en heb ik voor jullie ook een GRATIS publiceer jouw blogartikel checklist!

Er zijn verschillende dingen die ik altijd terug laat komen in een blogartikel. Hieronder heb ik een lijstje weergegeven die ik altijd check voordat ik op publiceer druk.

Pakkende titel

Een blogartikel zal een pakkende titel moeten hebben. Het moet een keywoord bevatten waar het artikel ook over gaat. Mensen moeten getriggerd worden om het artikel te willen lezen. Daarnaast als men iets gratis kan downloaden of er is een winactie, dan wil ik ook dat dit vermeld wordt in de titel van het artikel.

Foto’s en afbeeldingen + uitgelichte afbeeling

Mijn blogartikelen hebben altijd minimaal één afbeelding. De eerste foto of afbeelding komt altijd bovenaan het artikel te staan. De rest van de foto’s en afbeeldingen komen in de rest van het artikel te staan. Mensen zijn altijd heel erg visueel ingesteld en houden van afbeeldingen en mooie foto’s. Ik vind het dan ook belangrijk dat mijn artikelen foto’s en afbeeldingen van hoge kwaliteit bevatten. De foto’s die maak ik altijd ook zelf. Snel zal er ook een fotografie cursus voor bloggers komen waarmee je veel leert over hoe je betere foto’s kunt maken voor jouw blog.

Afbeeldingen en foto’s krijgen ook allemaal een goede SEO. Met de plugin SEO Friendly Images worden afbeeldingen automatisch bijgewerkt met de juiste ALT en TITLE attributen voor SEO doeleinden. Mocht jouw afbeeldingen geen ALT en TITLE attributen hebben ingesteld, dan voegt deze plugin ze toe volgens de ingestelde opties. Super handig en echt goed voor de SEO.

De afbeeldingen en foto’s krijgen ook nog eens de juiste bestandsnaam. Vroeger voegde ik foto’s en afbeeldingen toe gewoon met de naam die ze krijgen vanuit bijvoorbeeld Lightroom of vanaf mijn iPhone. De namen zijn dan bijvoorbeeld image15.jpg of PSL4947.jpg. Dit zegt natuurlijk helemaal niets over de afbeelding zelf. Daarom is het ook belangrijk dat de afbeeldingen de juiste benamingen krijgen. Een foto van een camera, krijgt bijvoorbeeld de naam Nikon-D800.jpg in plaats van PSL4947.jpg. Ook dit is weer beter voor de SEO.

Daarnaast vind ik het belangrijk dat de afbeeldingen en foto’s de juiste formaat krijgen. Een foto op mijn blog wordt nooit groot weergegeven in artikelen, dus mijn afbeeldingen hoeven niet groter te zijn dan 900px in de breedte. Dat betekent dat het ook weer scheelt in ruimte als een foto of afbeelding maar 900px in plaats van 3200px breed.

Een “Lees meer” link

Elk blogartikel bevat ook een “Lees meer” link. Zodra iemand op mijn blog komt, dan krijgt degene de samenvattingen van de laatste blgoartikelen op een rij te zien. Zodra ze dan op de “Lees meer” link klikken, dan krijgen ze het gehele blogartikel te zien. Zo blijft mijn homepagina met de laatste artikelen overzichtelijk en klein en hoeven mijn bezoekers niet eerst veel te scrollen als ze meerdere blogartikelen willen bekijken.

Affiliatie link toevoegen

In blogartikelen kan ik ook wel eens affiliatie links toevoegen die nu goed bij het artikel passen. Denk bijvoorbeeld aan een product dat ik heb gekocht en ik hier een goede affiliatie link bij kan plaatsen. Affiliatie links zijn links waar ik dan een commissie mee verdien.

Vermelding van sponsoring / samenwerking met link naar disclaimer

In 2014 is de nieuwe Reclamecode Social Media (RSM) van toepassing. Er zal daarom een vermelding onderaan het geschreven of geplaatste artikel komen te staan dat het om een samenwerking (sponsoring/review/winactie etc.) gaat. Artikelen kunnen ook affiliatie links bevatten. Onderaan het artikel komt dan ook een tekst te staan als er affiliatie links in het artikel voorkomen.

Nofollow toevoegen aan commerciële links

Google heeft een eigen beleid voor nofollow. Een voorbeeld die voor bloggers en bedrijven van toepassing zijn namelijk betaalde links. De positie van een bepaalde website in de zoekresultaten van Google is eigenlijk deels gebaseerd op een analyse van websites die een link naar deze site hebben geplaatst. Echter kan het zijn dat mensen betalen voor links of voor berichten die links bevatten. Of verzenden bijvoorbeeld een ‘gratis’ product in ruil voor een review en een link naar een site. Een ander voorbeeld zijn advertorials of native advertenties waarbij een betaling wordt ontvangen voor artikelen die links bevatten die de PageRank doorgeven.

Een nofollow link zal gebruikt moeten worden om te voorkomen dat betaalde links de zoekresultaten beïnvloeden. Deze links worden namelijk beschouwd als onderdeel van een linkuitwisselingsprogramma en zijn in strijd met de Richtlijnen voor webmasters van Google. Dus ook als je iets gaat reviewen voor een bedrijf en je krijgt er geen extra geld voor, dan nog is dit een schending van de richtlijnen voor webmasters en zal je nofollow moeten gebruiken. Meer informatie over nofollow kan je hier lezen: De nofollow regel van Google. Hoe werkt dit nou precies?

Pinable afbeelding

Pinterest is één van de bronnen waar veel bezoekers vandaan komen op blogs. Op mijn blog gebruikte ik in het begin bijna geen goede pinable afbeeldingen. Ik vind het belangrijk dat mijn blogartikelen ook goede pinable afbeeldingen hebben, zodat ik en mijn lezers deze blogartikelen ook kunnen delen op Pinterest. Hoe je goede Pinterest afbeeldingen maakt, kan je hier lezen: Goede Pinterest afbeeldingen maken.

Interne en externe links

Elk blogartikel krijgt ook zoveel mogelijk interne en externe links waar mogelijk. Zodat de bezoeker ook meer informatie kan verkrijgen via het artikel. Dit is ook weer goed voor SEO.

Geen spelfouten en correcte grammatica

Een blogartikel wordt een aantal keer goed doorgelezen voordat het online wordt gezet. Ik check dan of er geen spelfouten inzitten en of het wel correcte grammatica bevat. Ik vind dit altijd heel erg belangrijk. Mijn Nederlands is niet 100% ok en hier en daar maak ik wel eens wat foutjes, maar ik probeer zo weinig mogelijk fouten in een artikel te krijgen.

In juiste categorieën

Mijn blogartikelen zijn onderverdeeld in verschillende categorieën, zoals blogtips, beauty, lifestyle en meer. Een blogartikel moet in minstens één categorie komen te staan. Natuurlijk kan het ook voorkomen dat het artikel in meerdere categorieën komt te staan. Zodra een bezoeker dan een categorie bekijkt op mijn blog, dan krijgt degene alle blogartikelen te zien die onder deze categorie valt.

Tags meegeven

Tags geven meer informatie over een blogartikel. Een artikel over Essie nagellak valt onder categorie beauty. In mijn tags kan ik dan de woorden “Essie” en de naam van het lakje gebruiken. Als ik dan meerdere artikelen heb geschreven over Essie nagellakjes, dan heeft elk artikel de tag “Essie”. Als mensen dan op de tag Essie drukken, dan krijgen ze een lijst te zien met verschillende artikelen over Essie nagellak.

Voorzien van goede SEO en leesbaarheid

Hier gebruikt ik de Plugin Yoast SEO voor. Dit is echt een super handige plugin waarbij je in elk artikel allerlei SEO velden in kan vullen, zoals focus trefwoord, SEO titel en Meta omschrijving. De plugin scant jouw artikel dan helemaal en geeft aan wat je precies kan verbeteren in jouw artikel, maar ook hoe goed de SEO en leesbaarheid van het blogartikel is. Deze plugin is echt een aanrader!

Eventuele gratis download

Bij mijn blogartikelen kan het nog wel eens voorkomen dat je iets gratis kunt downloaden, bijvoorbeeld een checklist zoals in dit artikel of juist een compleet e-book. Ik denk altijd eerst goed na of het artikel ook een gratis download kan bevatten en deze maak ik dan voordat het artikel online komt. Dan voeg ik de optie toe dat mensen zich kunnen inschrijven om het gratis documentje te kunnen downloaden.

GRATIS publiceer jouw blogartikel checklist!

Publiceer jouw blogartikel checklist


Ben je al ingeschreven? Ga dan naar de download pagina om de checklist te downloaden.


Wat check jij altijd eerst voordat je jouw blogartikel online zet?

Dit artikel bevat een affiliatie link. Zie disclaimer voor meer informatie.

Voordat ik een blogartikel publiceer GRATIS publiceer jouw blogartikel checklist

Check deze dingen voordat je jouw blogartikel publiceert

Blogartikel klaar? Check eerst dit voordat je jouw blogartikel publiceert

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: