Waar moet je op letten bij het afsluiten van een autoverzekering

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een autoverzekering
Bron foto: PhotoSolutions.nl

Autorijden wordt steeds en steeds duurder. Op het moment is de benzineprijs zelfs boven de 2 euro! En daarnaast betaal je natuurlijk ook wegenbelasting en je moet ook nog eens verplicht een autoverzekering afsluiten. Maar we willen natuurlijk wel de goedkoopste autoverzekering hebben, maar wel dat deze past bij jouw wensen. In dit artikel vertel ik waar je allemaal aan moet denken als je een autoverzekering gaat afsluiten.

Lichte auto

Als je nog op zoekt bent naar een nieuwe auto, dan is het verstandig om te kiezen voor een lichte auto. Het gewicht van je auto is één van de gegevens die de verzekeraar nodig heeft als je een autoverzekering gaat afsluiten. Als je auto zwaarder is, dan verwacht de verzekeraar namelijk meer schade. Maar ook wordt hiermee de wegenbelasting bepaalt. Dus mocht je nog op zoek zijn naar een nieuwe auto, dan kan je dus ervoor kiezen om voor een lichte auto te gaan.

Eigen risico

Ook is het belangrijk om te kijken of er een eigen risico aan vast zit. Het liefst heb je natuurlijk een eigen risico van 0 euro. In de meeste gevallen heb je bij een autoverzekering in Nederland een eigen risico van ongeveer tussen de 100 euro en 150 euro, bij een goedkope autoverzekering heb je een eigen risico van 0 euro!

Vervangend vervoer bij schade

Waar je ook goed op moet letten bij het afsluiten van een autoverzekering is dat je wel of geen vervangend vervoer krijgt als je met schade of pech langs de kant van de weg staat. Het is natuurlijk prettig als je wel vervangend vervoer krijgt, dan hoef je namelijk niet iemand te bellen of een taxi te bellen als jouw auto naar de garage gaat. Je krijgt dan vervangend vervoer en dit scheelt natuurlijk veel geld!

Wat voor dekking wil je?

Als je een autoverzekering wilt afsluiten, zal je ook moeten denken aan de dekking. Het is verplicht om een WA verzekering af te sluiten. Met een WA verzekering auto vergoedt jouw verzekeraar de schade van de andere partij en krijg je hulp bij schade. Maar je kan ook jouw autoverzekering uitbreiden. Als je bijvoorbeeld kiest voor beperkt Casco, dan wordt er weer wat meer vergoedt, denk bijvoorbeeld aan inbraak en diefstal. Maar wil je extra goed verzekerd zijn, dan kan je ook kiezen voor een all risk verzekering, dan ben je bijvoorbeeld ook vergoedt bij vandalisme of aanrijding. Let op: het kan dus per verzekeraar verschillen wat er precies vergoedt wordt. Kijk ook of er aanvullende dekkingen mogelijk zijn, indien je dit graag wilt. Denk bijvoorbeeld aan inzittendenverzekering, of verkeersrechtsbijstand. Maar denk wel goed na of je dit wel echt nodig hebt, je wilt natuurlijk niet teveel betalen voor iets wat je wellicht niet nodig hebt.

24/7 service

Ook is het belangrijk om te kijken of je wel 24/7 service krijgt en dat je niet lang hoeft te wachten op hulp. Dat je bijvoorbeeld ook de verzekeraar s’nachts op kunt bellen voor hulp.

Flexibele autoverzekering

Je wilt natuurlijk ook niet vast zitten aan een autoverzekering. Kijk of je ook gemakkelijk jouw verzekering kunt wijzigen of kunt opzeggen als dat nodig is. Dat je niet bijvoorbeeld een jaar lang vast zit aan een bepaald bedrag, maar je dit om kunt zetten naar iets goedkopers. Dat scheelt natuurlijk ook weer veel geld als dat mogelijk is.

Premie berekenen

Wil je vooraf weten wat je ongeveer gaat betalen, dan kan je ook vooraf jouw premie berekenen. Aan de hand van een aantal vragen van de verzekeraar krijg je gelijk te zien wat jouw premie zal zijn.

Heb jij een autoverzekering en wat voor soort autoverzekering heb jij? Of ben je zelfs op zoek naar een autoverzekering?

Dit artikel bevat een (betaalde) samenwerking. Zie disclaimer voor meer informatie.
Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: