Wat is een Bullet Journal?


Wat is een Bullet Journal

Wat is Bullet Journal nu precies? Dit is een systeem waarmee je alles overzichtelijk kwijt kan in één notitieboekje. Je kan echt van alles hier inzetten, zoals een agenda, contactgegevens, ideeën, taken en veel meer! Op deze pagina geef ik meer informatie over Bullet Journal en vertel ik mijn ervaringen hiermee.

Er zijn op deze pagina ook enkele affiliatie links geplaatst. Ik kan commissies ontvangen voor aankopen die gedaan worden via deze affiliatie links, maar dit zijn allemaal producten die ik ten zeerste aanbeveel. Ik zal niets op deze pagina plaatsen dat ik niet persoonlijk heb gebruikt.

Hieronder heb ik een filmpje geplaatst dat uitgebreid uitleg geeft.

Hoe begin je nu een Bullet Journal en wat heb je nodig?

Als eerste heb je natuurlijk een notitieboekje nodig. Je kan gewoon eentje krijgen via bijvoorbeeld HEMA. Je kan zelf kiezen welk formaat je wilt, hoe dik of dun, welke kleur, met of zonder lijntjes etc. Er zijn zoveel verschillende mogelijkheden. Zelf kies ik nu voor een dik notitieboek, zodat ik er ook lang mee kan doen. Maar ik kan begrijpen dat je eerst liever een dun notitieboekje wilt hebben, zodat je ook eerst een beetje kan bekijken of het iets voor jou is. Daarnaast heb je natuurlijk ook een pen of een potlood nodig.

In bovenstaand filmpje staat ook precies uitgelegd hoe je een Bullet Journal kan beginnen. Dit is trouwens gewoon een richtlijn, geen regel. Iedereen heeft zijn of haar eigen indeling en bepaald ook zelf wat voor degene echt werkt. Zo ben ik zelf ook van verschillende layouts gewisseld, omdat bepaalde dingen gewoon voor mij beter werken.

Wat wel echt zeer handig is, is het opzetten van:
– Een inhoudsopgave
– Todo lijsten
– Collecties met bijvoorbeeld series en films die je wilt kijken of andere collecties
– Dagelijkse layouts, zoals in een agenda, maar dan op jouw eigen manier
– Maandelijks overzicht met bijvoorbeeld afspraken, evenementen en meer

Lees hier meer over waarom jij ook een Bullet Journal zou moeten starten.

Verschillende Bullet Journals

Ik ben begin 2015 begonnen met een Bullet Journal en ik kan echt niet meer zonder! Inmiddels heb ik ook al verschillende Bullet Journals in mijn bezit gehad. In het begin begon ik met een dun notitieboekje en later ben ik overgegaan op een wat dikkere notitieboek, zodat ik er ook meer in kwijt kon en niet steeds hoef te switchen naar een nieuwe notitieboek. Bekijk hier mijn complete collectie: Mijn Bullet Journal Collectie.

Hieronder heb ik al mijn Bullet Journals setups weergegeven:

Mijn eerste BuJo in 2015
Mijn BuJo voor begin 2016
BuJo 2016 update
Mijn nieuwe BuJo voor 2016
– Een filmpje van mijn BuJo van 2016:
BuJo 2017
Mijn nieuwe BuJo in mijn LEUCHTTURM1917
Nieuwe BuJo 2017 setup
BuJo juni setup
BuJo Augustus Setup
Mijn BuJo September Setup
Mijn BuJo Januari Setup

Wat plaats ik zoal in mijn Bullet Journal

In bovenstaande artikelen kan je al een beetje een idee krijgen wat ik zoal in mijn Bullet Journal zet. Maar er zijn nog veel meer dingen die ik in mijn Bullet Journal plaats, zoals:

Een te mailen lijst met personen die ik moet mailen. Zodra ik namelijk een mail ontvang en waar een reactie op moet komen, dan komt deze ook in mijn “te mailen lijst” te staan in mijn Bullet Journal. Ik zorg er namelijk voor dat ik terug mail binnen 24 uur. Dat kan dus zijn dat ik dezelfde dag nog terug mail of de dag erop. Ik ga nooit een mail direct binnen 5 minuten behandelen. Ik wil er graag goed voor zitten en er tijd voor nemen. Maar ik wil er ook niet te lang mee wachten, zodat de personen altijd wel snel een reactie krijgen van mij.

Zodra ik een mail heb beantwoord, dan schrijf ik de naam van het bedrijf of persoon op als ik weer een antwoord verwacht. Dit doe ik dan in mijn Bullet Journal en ik zet ik ook de datum erbij wanneer ik heb geantwoord. Zo heb ik een overzicht van alle mensen waarvan ik nog antwoord verwacht. Mocht ik een week geen reactie hebben ontvangen van degene, dan stuur ik een herinneringsmail erachter aan. Dit helpt 9 van de 10 keer en krijg ik reactie terug. Soms krijg ik helemaal geen reactie en dan gaat streep ik de naam door in mijn Bullet Journal.

Maandplanningen met bijvoorbeeld een editorial voor mijn blog. Een grote todo lijst voor die maand, een doelen lijst en een planning per dag. Ik had voor dit jaar een agenda, maar ben toch weer overgestapt op een dagelijkse planning in mijn Bullet Journal, omdat ik dit veel fijner vind en de planning layout op mijn manier kan maken in plaats van een standaard dag layout. Hier komt ook nog een extra artikel van online binnenkort.

– Bepaalde blog tips en onderwerpen die ik heb gelezen uit verschillende blogboeken, zoals:
Blog boek, tips en inspiratie voor meer blogplezier
333 dingen om over te schrijven
642 things to write about
Wetboek voor bloggers
In beeld met Instagram

Onze financiën, zo weet ik gelijk wat er allemaal inkomt en wat er uitgaat. Wat we nog moeten betalen en wat we eventueel kunnen sparen. Zeer handig systeem en fijn om altijd bij me te hebben.

– Een Habbit tracker waar ik mijn gewoontes bij hou en nieuw gewoontes mee wil aanleren. Ook dit vind ik een zeer fijn systeem waar ik dagelijks mee bezig ben.

– Collecties van video’s die ik wil opnemen voor mijn blog. Als jullie nog ideeën hebben, dan hoor ik dat natuurlijk graag!

– Elke maand een doelenlijst waar ik echt voor wil gaan. En dan maak ik elke avond een planning voor de volgende dag, zodat ik ook echt aan mijn doelen ga werken.

– Een Schoonmaak schema. Ik heb In mijn Bullet Journal het schoonmaak schema opgedeeld in dagelijks, wekelijks, maandelijks, half jaarlijks en jaarlijks. Ik heb in totaal twee pagina’s per gedeelte gebruikt en hier een huisje op getekend. In de tekening heb ik ons huisje verdeeld in verschillende kamers/onderdelen. Per kamer/onderdeel heb ik verschillende taken opgeschreven die dan uitgevoerd moeten worden.

Brain dumps
Een brain dump is een pagina of meerdere pagina’s waarop je alles schrijft wat in je hoofd opkomt. Dit kan echt van alles zijn. Zoals bijvoorbeeld nieuwe ideeën, leuke boeken die je wilt lezen of juist series en films die je nog wilt bekijken. Of denk aan lastige situaties die je wilt oplossen en meer. Door alles op te schrijven, maak je juist je hoofd leeg en kan je productiever zijn met de taken die juist moet doen in plaats van de hele tijd aan deze dingen te denken. In mijn bullet journal heb ik dan ook verschillende brain dump pagina’s gemaakt waarin ik van alles opschrijf, dit scheelt echt enorm veel. Omdat ik alles opgeschreven heb, hoef ik niet meer aan deze dingen te denken.

Wil je nog meer ideeën opdoen voor jouw Bullet Journal? Download dan hier een ideeënlijst: GRATIS Bullet Journal Ideeënlijst.

Neem ik altijd mijn Bullet Journal mee?

Ja zeker! Overal waar ik naar toe ga, dan neem ik mijn Bullet Journal mee in mijn Michael Kors tas. Ik kan gewoon niet zonder. Hier zit mijn planningen in voor die dag, week en maand en ook nog eens allerlei andere dingen die belangrijk voor mij zijn. Zo heb ik alles bij de hand en mocht ik bepaalde dingen moeten noteren, dan kan ik dat ook gelijk kwijt in mijn Bullet Journal.

Bullet Journal versieren en opvrolijken

Ik vind het zeer leuk om mijn Bullet Journal ook op te vrolijken en te versieren met verschillende dingen, zoals kaartjes, washi tape, eigengemaakte washi tape en foto’s, stickers uit zelf gemaakte stickerboek en mooie handlettering. Daarnaast vind ik het ook altijd leuk om bepaalde Bullet Journal hacks door te voeren, zoals Color coding en meer.

Aanbevelingen

Voor mijn Bullet Journal gebruik ik verschillende producten, zoals verschillende notitieboeken, pennen, boeken en meer.

Nieuwe Bullet Journal 2017 setup
LEUCHTTURM1917: LEUCHTTURM1917 Roze Medium Puntjes is een notitieboek dat ik zeer graag gebruik als mijn Bullet Journal. Er zijn vele soorten LEUCHTTURM1917 notitieboeken, in verschillende kleuren en maten. Maar ook met puntjes, lijntjes of gewoon blanco. Er zit al een inhoudsopgave in en de pagina’s zijn al genummerd. Het papier is zeer fijn, er zitten leeslintjes bij en achter een vak waar je papieren en/of stickers in kwijt kunt. Het notitieboekje heeft 249 pagina’s.
Lees mijn artikel over Mijn nieuwe Bullet Journal Setup in mijn LEUCHTTURM1917.


Nuuna notitieboek A5+ Everything Starts From a Dot 28,90 Euro
Nuuna:
Nuuna – Everything Starts From A Dot A5 notitieboek is een notitieboek dat ik ook zeer graag gebruik als mijn Bullet Journal. Er zijn vele soorten NUUNA notitieboeken, vooral met hele mooie kaften. Het notitieboekje heeft mooie witte pagina’s en een inhoudsopgave. Het notitieboekje heeft 256 pagina’s.
Lees mijn artikel over Mijn avond planning routine in mijn Nuuna Bullet Journal.


Bullet Journaling Zo doe je dat!
Bullet Journaling – Zo doe je dat!:
Bullet Journaling – Zo doe je dat! is een zeer mooi en vrolijk boekje met 158 pagina’s en vol met inspiratie voor jouw Bullet Journal. Begin je net met Bullet Journaling of wil je beginnen, of wil je juist meer inspiratie? Dan is dit boekje echt een must!
Lees mijn review over Bullet Journaling – Zo doe je dat!.


Mijn Bullet Journal Crash Course
Mijn Bullet Journal Crash Course:
Mijn Bullet Journal Crash Course is een heerlijk vrolijk boekje vol met inspiratie. Het is een niet al te dik boekje. En als je al een tijdje bezig bent met het Bullet Journal systeem, haal je hier nog veel inspiratie uit.
Lees mijn review over Mijn Bullet Journal Crash Course.

Op de Aanbevelingen pagina heb ik alle aanbevelingen geplaatst met verschillende onderwerpen.

Alles over Bullet Journal

Lees hier alles over het Bullet Journal systeem!

Ook een Bullet Journal starten? Lees hier hoe!

Tips en aanbevelingen voor jouw Bullet Journal!

Wil jij ook beginnen met een Bullet Journal? Lees hier mijn tips en ervaringen!

Alles wat je moet weten over het Bullet Journal Systeem

Dit artikel bevat meerdere affiliatie links. Zie disclaimer voor meer informatie.