Zwangerschapsupdate 23 weken – Bekkenpijn, controle & kinderwagen gekocht


Zwangerschapsupdate 23 weken - bekkenpijn, controle & kinderwagen gekocht

Vanochtend hebben we weer een controle gehad bij de verloskundige. Inmiddels zit ik alweer op 23 weken en 2 dagen, de tijd vliegt echt voorbij haha. Vandaag ga ik het hebben over hoe het met onze kleine gaat, bekkenpijn, de controle, de babykamer en dat we een kinderwagen hebben gekocht πŸ™‚ . Vandaag dus weer een uitgebreide zwangerschapsupdate!

Zwangerschapskwaaltjes
De vorige keer schreef ik over dat ik veel last van lage rugpijn had. Dit is helaas erger geworden en de heupen doen ook echt zeer pijn. Vooral bij veel en lang zitten en in de nacht heb ik erg veel pijn. Met lopen moet ik het echt rustig aan doen. bekkenpijn dus…helaas! Op mijn werk heb ik van de week een gesprek gehad en ik mag nu 2 dagen in de week thuiswerken in plaats van 1 dag in de week en daarnaast ook meer rusttijd houden. Ow, wat ben ik hier blij mee. Ik moet namelijk elke dag meer dan 2 uur in de trein zitten om te reizen en jeetje dat is echt niet te doen. Wat een drama joh! En daarnaast gebruik ik op mijn werk nu ook een kussentje voor in mijn onderrug, zodat ik hier iets minder last van heb. Echt vervelend dit, maar we gaan gewoon door πŸ™‚ . Verder heb ik gelukkig nergens last van hihihi.

23 weken controle
Vandaag hadden we dus weer een controle bij de verloskundige. Ik heb gelijk even vertel over mijn bekkenpijn en de lieve vrouw had een zeer handige stencil met informatie en advies over bekkenpijn. Deze ga ik dus even serieus doornemen en de adviezen oppakken. Mocht het echt te erg worden, dan zou ik eventueel nog fysio erbij kunnen nemen.

De verloskundige keek ook gelijk hoe mijn bloeddruk was, dit was helemaal goed! En ook hoe mijn gewicht was, ik ben nu in totaal iets meer dan 3kg aangekomen en dat is keurig πŸ™‚ . Ze heeft ook nog even gevoeld hoe de baarmoeder is, iets over de navel en dat was ook goed. En als laatste ook nog even naar het hartje geluisterd. Ow wat is dat toch altijd zo leuk om te horen he! Alles was dus helemaal goed waar ik echt weer zeer blij mee ben.

De volgende controle is over 4 weken en dan zal ik ook geprikt worden. Ik heb namelijk bloedgroep O en ben Rhesus negatief. Ze gaan dan kijken wat de bloedgroep en Rhesus van onze kindje is. Mocht hij Rhesus positief zijn, dan krijg ik een speciale prik met antiD in mijn bovenbeen of bil, dit zorgt ervoor dat er geen antistoffen gemaakt worden in de rest van de zwangerschap mocht mijn bloed in contact komen met het bloed van onze baby. Meer informatie hierover kan je hier lezen: Rhesus en antistoffen in bloed.

Een week na het prikken kan ik dan bellen of ik inderdaad zo’n prik wel of niet moet hebben. Tegen die tijd zal ik dan ook weer een zwangerschapsupdate plaatsen πŸ™‚ .

Babykamer


Babykamer

Yeahhh, inmiddels ligt de vloer er helemaal in. We moeten alleen nog even afval naar de stort brengen en dan kan de stukadoor langskomen om de muren en plafond te toen. Ik ben echt zeer benieuwd πŸ™‚ . Ik ben in ieder geval echt blij dat de vloer nu gedaan is. Nadat de muren en plafond zijn gedaan, gaan we verder op zoek naar laminaat. En zodra dat er ook in ligt, dan kunnen we de babykamer eindelijk inrichten πŸ™‚ . Ik heb daar echt zoveel zin in haha!

Babyspulletjes shoppen


Kinderwagen

Kinderwagen

Kinderwagen

We waren ook al op zoek naar een kinderwagen. We wilden graag een kinderwagen 3 in 1 hebben en het liefst tweedehands. Voor ons hoeft het allemaal niet zo duur en nieuw te zijn. Als het maar goed eruit ziet en nog lang mee kan gaan πŸ™‚ . Bovenstaande kinderwagen met reiswieg, zitje en kinderstoel kwamen we tegen via Marktplaats. Lekker goedkoop en er zitten en paar krasjes op en een scheurtje in een zeiltje dat we toch niet gaan gebruiken. Dus perfect! Ik had de vrouw opgebeld die hem te koop had staan en kom hem gelijk die avond ophalen, super! Mijn man en ik sprongen in de auto en reden richting Rhenen wat voor ons niet zo heel ver weg is πŸ™‚ . Het zag er echt goed uit en besloten hem maar mee te nemen πŸ™‚ . Ik ben er echt super blij mee! Nu nog even de boel wassen en schoonmaken en hij is klaar voor gebruik!

Genieten!
Verder gaat het helemaal goed en we genieten weer lekker van die kleine. Hij is zeer actief, vooral in de ochtend, avond en ‘s nachts haha. Het blijft echt een leuk gevoel als hij aan het schoppen of bewegen is. En het is ook echt een super leuk gezicht als je dit van de buitenkant ook ziet πŸ™‚ . We genieten hier echt van!

Dit was de zwangerschapsupdate van 23 weken. De volgende zwangerschapsupdate over een aantal weken zijn, ik denk nadat ik gebeld heb over ik de speciale AntiD prik moet hebben of niet. Ik ben zeer benieuwd!

Heb jij ook last (gehad) van bekkenpijn en hoe ga jij hiermee om?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

1 Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: