30 dagen, 30 vuilniszakken challenge 2022 + GRATIS werkboek

30 dagen, 30 vuilniszakken challenge

De herfst komt er weer aan. Het wordt kouder en ook weer wat natter. Als het slechter weer is, blijf je vaak toch sneller thuis. Het is dan ook weer eens tijd om mee te doen met de 30 dagen, 30 vuilniszakken challenge en de tijd die thuis doorbrengt nuttig te maken. Met deze challenge ga je in 30 dagen tijd van veel spullen ontdoen. Spullen die je niet meer gebruikt, spullen die kapot zijn of spullen die niets meer waard zijn. Je geeft de spullen weg, verkoopt de spullen, doneert de spullen, recycled de spullen of gooit de spullen weg. We hebben in huis aardig wat spullen en hier kan ook veel van weg. Vandaag begin ik met deze challenge en ik zal doorgaan tot en met 14 oktober. In dit artikel vertel ik meer over deze challenge. Wil je ook meedoen met de challenge? Ik heb voor jullie een gratis werkboek zodat je gelijk mee kunt doen met de challenge!

In deze 30 dagen zal ik alle kamers van ons huis doorlopen en kritisch gaan kijken naar de spullen die we hebben. Heb ik bijvoorbeeld bepaalde dingen 6 maanden niet meer gebruikt en ook niet van plan ben om het te gaan gebruiken, dan doe ik het weg. Zoals bijvoorbeeld boeken die ik niet meer lees of gebruik, deze geef ik weg of ga ik verkopen via Marktplaats. Maar ook bijvoorbeeld oude kleding of oud speelgoed van Thomas. Ik probeer zoveel mogelijk spullen weg te geven, te doneren of te verkopen, zodat zo weinig mogelijk spullen weggegooid hoeven te worden. Het is natuurlijk ook fijn om anderen blij te maken met de spullen die je zelf niet meer gebruikt.

Gebruik verschillende bakken/vuilniszakken voor de 30 dagen 30 vuilniszakken challenge

Maak verschillende bakken/dozen/vuilniszakken voor de volgende onderdelen:

  • Recycle (op categorie, dus verschillende dozen voor elke categorie)
  • Doneren
  • Andere kamer/ruimte (dus ook weer per kamer/ruimte een doos/bak)
  • Verkopen
  • Weggooien (dus echt wat je direct kan weggooien zonder dat het gerecycled hoeft te worden)

De doos of vuilniszakken voor weggooien, gooi je dan ook gelijk weg. Dan heb je dus alweer wat extra ruimte. Als je al dozen/bakken hebt om te verkopen en/doneren, doe dit dan ook gelijk. Zet alles gelijk op bijvoorbeeld Marktplaats of Facebook marketplace of doneer het gelijk. Zodat je deze dozen/vuilniszakken ook gelijk weg hebt (en dus weer meer ruimte creëert).

En het bedrag dat ik ontvang als ik spullen ga verkopen, zal ik weer op onze spaarrekening zetten voor verschillende spaardoelen.

Elke week zal ik ook een update gaan plaatsen van de challenge. Ik laat dan zien hoeveel vuilniszakken ik weg heb kunnen doen, wat erin zat en wat ik ermee heb gedaan. Ik ben enorm benieuwd of jullie ook mee willen doen met deze leuke challenge.

Wil jij ook meedoen met de 30 dagen 30 vuilniszakken challenge?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: