Hoe start je een WordPress Blog via Mijndomein?

Hoe start je een WordPress Blog via Mijndomein

Al sinds 2012 ben ik aan het bloggen en sinds 2016 is mijn blog mijn bedrijf geworden. Ik krijg ontzettend vaak vragen over hoe je nu eenvoudig een blog kunt starten en of het ook duur is. Mijn blog heeft mijn leven echt enorm veranderd. Met mijn blog verdien ik elke maand geld en ik doe wat ik graag doe, namelijk bloggen en mijn kennis delen met anderen. Jij kan dus zelf ook een blog starten waarmee je geld kunt verdienen, en dat voor paar een paar Euro per maand! Vandaag laat ik jullie dan ook zien hoe je eenvoudig en ontzettend snel een blog kunt starten via MijnDomein.

Als je op zoek bent naar een goedkope hosting, maar die wel erg goed van kwaliteit is, dan zit je bij Mijndomein zeer goed. Ik gebruik MijnDomein nu al meer dan 15 jaar (voor mijn blog heb ik op Sentinelli.nl namelijk nog andere websites gehad). MijnDomein is een goede host en ik heb zelf een goede ervaring met hun.

Bloggen is voor mij echt een zeer grote passie. Ik begon met bloggen toen ik in 2012 mijn fotografie wilde delen met anderen. Mijn man en ik fotograferen verlaten panden en ik wilde graag mijn ervaringen, de verhalen en de foto’s delen. Al snel begon ik te bloggen over allerlei andere onderwerpen, zoals beauty, lifestyle en fashion. Ik begon ook al zeer snel geld te verdienen met mijn blog en in 2016 besloot ik dan ook om van mijn blog mijn bedrijf te maken. Inmiddels heb ik al vele ontzettend leuke samenwerkingen gehad en ook veel verdiend met mijn blog. Natuurlijk wil ik nog meer gaan groeien, zodat ik ook fulltime kan bloggen.

Ik werk inmiddels al weer minder. Voor mijn zwangerschap en de geboorte van Thomas werkte ik 5 dagen in de week. Na mijn verlof heb ik een ouderschapsverlof opgenomen, zodat ik maar 3,5 dag werkte. Nu heb ik inmiddels een nieuwe baan, waar ik nog maar 3 dagen in de week werk. Dus meer tijd voor mijn gezin en meer tijd voor mijn blog. Dit is allemaal mogelijk doordat mijn man veel verdiend met zijn fotografie bedrijf: PhotoSolutions en doordat ik ook meer geld verdien met mijn blog en bedrijf. Ik kan nu mijn eigen tijd indelen op de dagen dat ik vrij ben. Mijn leven is de laatste tijd echt enorm veranderd door mijn blog.

Iedereen kan geld verdienen met een blog. Ik verdiende al heel snel het geld terug dat ik in mijn blog had gestopt. Het is echt de moeite waard om een blog te beginnen en een goede, betaalbare hosting te nemen. Ik weet zeker dat je ook snel geld terug verdiend en zelfs ook veel meer geld verdiend met jouw blog.

Kiezen voor een betaalde webhosting

Mijndomein is een van de top web hosting bedrijven in 2017 en je kunt jouw eigen blog hier beginnen voor maar slechts 2,58 Euro per maand (voor het eerste jaar, daarna 5,75 Euro per maand). Dat is een koopje toch? Het is echt een aanrader om bij MijnDomein een webhosting + domeinnaam te nemen. MijnDomein is goedkoop en de service is goed.

Nu zal je misschien wel denken, ik kan net zo goed een gratis blog beginnen bij Blogger of een gratis blog bij WordPress.com. NEE! Niet doen! Er zijn zoveel redenen om niet een gratis blog te beginnen bij Blogger of bij WordPress.com. En waarom je JUIST wel zelf een WordPress blog via een webhosting moet nemen.

Een webhosting en domeinnaam bij MijnDomein is echt goedkoop. Hier kan je dan ook eigen advertenties, affiliatie links, directe reclame etc. opzettend. Met een gratis blog bij Blogger of bij WordPress.com is dat erg moeilijk en gebeurt dat vaak niet. Daarnaast zullen de meeste adverteerders en bedrijven niet met jou in zee te gaan als je een gratis blog hebt, omdat dit niet professioneel overkomt. Denk bijvoorbeeld aan sentinelli.WordPress.com of sentinelli.blogpost.com. Dit ziet er niet heel erg professioneel uit, toch? Daarnaast biedt een eigen webhosting zoveel meer mogelijkheden dan een gratis blog.

Ik heb zelf al veel geld verdiend door adverteerders, advertorials, samenwerkingen, affiliatie links, Google Adsense en meer! Dit zou je niet zo gemakkelijk kunnen verdienen met een gratis blog.

Kiezen voor MijnDomein

Er zijn zoveel redenen om te kiezen voor MijnDomein voor jouw WordPress blog en ik geloof echt dat dit één van de beste web hosting bedrijven is. Hieronder een aantal redenen:
– Het is echt gemakkelijk in gebruik. Echt iedereen kan een WordPress blog installeren, in dit artikel heb ik zelf ook een tutorial geplaatst.
– Ze hebben heeft een gratis helpdesk
– Het is zeer goedkoop, je betaalt 2,58 Euro per maand (voor het eerste jaar, daarna 5,75 Euro per maand) (inclusief domeinnaam)
– Je krijgt 20 GB schijfruimte
– Een gratis SSL-certificaat
– E-mail zit inbegrepen
– Unieke cache laag voor optimale snelheid
– Ongelimiteerd dataverkeer
– Meerdere PHP-versies beschikbaar
– Websitestatistieken
– Je bent eigenaar van jouw eigen blog, je kan ermee doen wat je wilt. Dus je kan er van alles opzetten en hiermee geld verdienen.
– En je komt veel professioneler over naar jouw lezers en naar bedrijven toe dan met een gratis blog.

Natuurlijk zijn er vele andere web hosting bedrijven waar je jouw blog kunt beginnen, maar MijnDomein is een zeer goede en goedkope webhosting. Er zijn niet voor niets zoveel mensen die klant zijn bij MijnDomein. Zij beheren inmiddels al meer dan 600.000 domeinnamen voor meer dan 200.000 klanten. Veel toch? Dan moet het wel goed zijn!

Hieronder heb ik een tutorial geplaatst hoe je kunt beginnen bij MijnDomein met een eigen WordPress blog.

Koop een webhosting en registreer jouw domeinnaam

Als eerste zal je goed moeten denken wat jouw domeinnaam zal zijn. Je kan bijvoorbeeld jouw eigen naam nemen of iets wat het onderwerp of onderwerpen te maken heeft waarover je zal gaan bloggen. Check daarna of jouw domeinnaam nog beschikbaar is!.

Mijn domeinnaam heb ik zelf al zo lang, al meer dan 15 jaar. Ik keek vroeger de serie The Sentinel, misschien ken je het wel. Toen kwam ik op een grafisch chatprogramma (Chatpoint) en ik zocht een gebruikersnaam. Ik koos toen voor Sentinel, alleen deze was toen bezet. Dus ik maakte er zelf toen Sentinelli van en sindsdien heb ik eigenlijk Sentinelli altijd gehouden. Toen wilde ik graag een website hebben en koos dus voor Sentinelli.nl.

Als jouw domeinnaam nog vrij is, dan raad ik je aan om een eigen domein en hosting te nemen met jouw domeinnaam voor maar 31 Euro voor het eerste jaar en daarna 69 Euro per jaar.

– Klik op bovenstaande link en ga daarna naar Webhosting.
– Druk op de knop “Nu bestellen”
– Kies jouw domeinnaam
– Vul jouw gegevens in
– En betalen maar!
DONE!

Gefeliciteerd! Je hebt nu zojuist jouw eigen webhosting en domeinnaam! Super! Nu is het dus de bedoeling dat je jouw WordPress blog hierop plaatst. Hoe we dat doen, heb ik hieronder beschreven.

Installeer WordPress op jouw domein

– Ga naar WordPress.org en download de nieuwste versie van WordPress.
– Pak het zip-bestandje van WordPress uit.
Maak daarna een database aan
– Download en installeer FileZilla als FTP programma, mocht je er nog geen een hebben.
– Log in bij FileZilla op jouw domein, jouw FTP gegevens heb je via e-mail ontvangen van MijnDomein.
– Upload het uitgepakte WordPress gedeelte via FileZilla in de folder zoals hieronder:
/public/sites/www.eigendomeinnaam.nl (www.eigendomeinnaam.nl is natuurlijk jouw gekozen domeinnaam).
– Ga naar http://www.eigendomeinnaam.nl/wp-admin/install.php om de installatie te starten. Je zal de database gegevens moeten invullen, deze heb je per e-mail gekregen toen je een database hebt aangemaakt.
– Afronden, nadat je alle gegevens hebt ingevuld, kan de installatie helemaal voltooid worden. Gefeliciteerd! Je hebt nu jouw eigen blog online staan! Yeahhh!

Handige informatie over het maken van een blog en over bloggen zelf

En hoe nu verder? Je hebt nu jouw eigen blog, maar wat nu? Ik heb een algemene pagina opgezet over alles wat met bloggen te maken heeft. Van handige WordPress plugins, tips hoe je jouw blog kunt onderhouden, boeken die ik aanraad, de wet, regels en richtlijnen en meer. Ga hier naar de pagina met alles over bloggen.

Ontvang freebies!

Heb je vragen, opmerkingen of tips? Laat dan een reactie hieronder! En als jij een blog zou starten, waar zou deze dan over gaan?

Dit artikel bevat meerdere affiliatie links. Zie disclaimer voor meer informatie.
Hoe start je een eigen Blog

Eigen Blog starten

WordPress Blog starten

Hoe start je een WordPress Blog via Mijndomein

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

7 Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: