Alles over bloggen

Alles over bloggen

Waarschijnlijk ben je op deze pagina terecht gekomen omdat je meer wilt weten over bloggen. Misschien wil je zelf ook beginnen met bloggen of wil je juist tips en tricks over hoe je jouw blog kunt verbeteren. Op deze pagina geef ik meer informatie over bloggen, geef ik tips & tricks en FREEBIES!

Hoe ben ik begonnen met bloggen?

In 2012 ben ik begonnen met het fotograferen van verlaten panden. Ik wilde graag mijn fotografie en mijn verhalen delen met andere mensen. Ik had al een domeinnaam + hosting via MijnDomein.nl en startte hier een WordPress blog. Al snel begon ik ook over andere onderwerpen te bloggen, zoals beauty, fashion, lifestyle, gadgets en persoonlijke items. En sinds 1 augustus 2016 is mijn blog mijn bedrijfje waar ik enorm trots op ben.

Hoe begin je nu een blog en wat heb je nodig?

Je hebt natuurlijk een hosting nodig om te kunnen bloggen. Er zijn verschillende manieren om te kunnen bloggen. Je kan een gratis host en WordPress account krijgen via WordPress.com of zelf een hosting + domeinnaam kopen via bijvoorbeeld MijnDomein.nl en hier jouw WordPress op zetten. Download gratis WordPress via WordPress.org en upload deze naar jouw hosting. Er komt binnenkort een uitgebreid artikel over hoe je jouw blog start via MijnDomein met een compleet stappenplan.

Daarnaast heb je natuurlijk ook iets nodig waarop je bloggen, zoals een computer, laptop, tablet of een smartphone. Zelf werk ik altijd op mijn Macbook. Zo kan ik namelijk ook gemakkelijk foto’s en video’s bewerken. Maar via jouw smartphone kan je ook gewoon gaan bloggen.

Daarnaast is het ook handig als je een camera hebt om foto’s te kunnen maken. Dit kan ook gewoon via jouw telefoon. Er zal binnenkort een complete GRATIS cursus komen waarmee je leert hoe je betere foto’s kunt maken voor jouw blog. Daarnaast komt er ook een gedeelte op mijn blog waar je GRATIS stockfoto’s kunt downloaden voor jouw blog.

Dit zijn de basis dingen die je nodig hebt om een blog te kunnen starten. Meer heb je eigenlijk niet nodig. Natuurlijk kan je ook nog extra tools gebruiken voor jouw blog. Een handig tool heb ik hieronder neergezet:
Hoe ik gebruik maak van Dropbox

Handige plugins voor WordPress gebruikers

Er zijn vele verschillende plugins voor WordPress gebruikers die jouw blog verbeteren. Hieronder heb ik een aantal artikelen geplaatst waar ik de beste plugins uitlicht.
Welke WordPress plugins gebruik ik?
Favoriete WordPress plugins
Nieuwe WordPress plugins die ik gebruik
WordPress plugin: Broken links checker
Misschien vind je dit ook leuk om te lezen (plugin)
Anti-spam plugin voor WordPress

Boeken over bloggen (en social media) die ik aanraad

Om mijn blog te kunnen verbeteren, heb ik ook een aantal boeken over bloggen gelezen. Hieronder heb ik een aantal artikelen geplaatst over de boeken over bloggen die ik aanraad.
Google Analytics in 60 minuten
In beeld met Instagram
Wetboek voor bloggers
In beeld met Pinterest
De Blog Bijbel
Blog boek Tips & Inspiratie voor meer blogplezier
Bloggen als een pro in 60 minuten

Blog statistieken bekijken en analyseren

Maandelijks bekijk ik de statistieken van mijn blog om zo mijn blog te kunnen verbeteren. Hier gebruik ik Google Analytics en Google Search Console (Google Webmaster Tools) voor. Bij Google Analytics en Google Search Console zijn er ook een aantal handige tools, hieronder heb ik de artikelen geplaatst waar ik deze handige dingen beschrijf.
Google Analytics & app Dashboard
Zoekanalyse via Google Search Console
Google Analytics en Google Search Console koppelen
Omgaan met zoekresultaten via Google Analytics + grappige zoekresultaten
Zoekwoorden via de zoekmachine op jouw blog

Blog verbeteren

Als je een blogger bent, dan ben je ook vaak bezig om jouw blog te kunnen verbeteren. Hieronder heb ik een aantal artikelen geplaatst hoe je jouw blog kunt verbeteren.
Oude blogartikelen verbeteren + GRATIS checklist
Hoe maak je een styleguide voor jouw blog + GRATIS template
Voordat ik een blogartikel publiceer + GRATIS publiceer jouw blogartikel checklist
Gebruik maken van interne en externe links op jouw blog
Blog onderhouden – Mijn 9 tips!

Plannen en productiviteit

Bloggen kost veel tijd als het een grote passie van je is, of als het zelfs jouw baan is. Hieronder heb ik een aantal handige tips neergezet hoe je jouw productiviteit kunt verbeteren en hoe je beter kunt plannen.
Werken met een puntensysteem voor een betere productiviteit + GRATIS Template
Waarom jij een Bullet Journal zou moeten starten
Doelen opstellen aan de hand van de SMART methode + GRATIS werkboek
Nieuwe gewoontes aanleren en gewoontes bijhouden + GRATIS werkboek

Samenwerkingen met bedrijven

Als je blogt, dan komt het wel eens voor dat een bedrijf met jou wilt samenwerken. Misschien is het de eerste keer voor jou en je wilt graag weten hoe je dit het beste kunt aanpakken. Hieronder heb ik een aantal artikelen neergezet hoe je samenwerkingen met bedrijven kunt aangaan en wat je hiervoor kunt gebruiken.
Mediakit maken + gratis mediakit template
Hoe maak je een voorwaarden document voor samenwerkingen
#RealJob – Samenwerkingen met bedrijven

De wet, regels en richtlijnen

Hieronder heb ik een aantal artikelen geplaatst die over de wet, regels en richtlijnen gaan.
– In 2014 is de nieuwe Reclamecode Social Media (RSM) van toepassing.
De nofollow regel van Google, hoe werkt dat nu precies
Worden jouw foto’s zonder toestemming gebruikt?

Social media tips

Je kunt jouw blog promoten op verschillende manieren. Één daarvan is social media. Hieronder heb ik een aantal artikelen geplaatst met social media tips.
Blogartikelen promoten via Facebook groepen
Facebook link cache vernieuwen.
Spamreacties automatisch verbergen op Instagram
Goede Pinterest plaatjes maken
Hoe gebruik ik Bloglovin?
Artikelen komen niet online op Bloglovin. Tips!
Foto van blog artikel weer zichtbaar in Bloglovin

Geld verdienen met jouw blog

Met mijn blog verdien ik geld, mijn blog is namelijk ook mijn bedrijf. Ik verdien geld door middel van samenwerkingen met bedrijven. Maar ook via affiliatie programma’s of door bijvoorbeeld advertenties, banners en door middel van Google Adsense.

Word lid van mijn facebook groep

Word lid van Miss Sentinelli's Bloggers Platform

Je kan nu ook lid worden van Miss Sentinelli’s Bloggers Platform op facebook. Miss Sentinelli’s Bloggers Platform is een platform voor bloggers die hun blog willen promoten, andere bloggers willen leren kennen en meer over bloggen willen leren. Vandaag vertel ik hier iets meer over.

Heb je een vraag over iets wat met bloggen te maken heeft, stel het in de groep. Help elkaar, geef advies en tips. Daar is het platform voor!

Elke werkdag is er een nieuw thema:
– Maandag Doelen dag: Wat zijn jouw doelen voor deze week?
– Technisch dinsdag: heb jij een technisch probleem met jouw blog, of een technische vraag. Laat het die dag dan weten. Er zullen genoeg bloggers zijn die jou kunnen helpen.
– Woensdag Winning: Heb jij iets bereikt de laatste tijd, iets kleins of juist iets groots, laat het anderen weten!
– Donderdag spam je blog dag: Spam jouw blog die dag!
– Feedback vrijdag: Heb je feedback nodig? Vraag het die dag!

Word vandaag nog lid en doe gezellig mee! Klik hier om naar het platform te gaan.

Dit artikel bevat meerdere affiliatie links. Zie disclaimer voor meer informatie.