Omgaan met zoekresultaten via Google Analytics + grappige zoekresultaten


zoekresultaten via Google Analytics

Al een behoorlijke tijd laat ik jullie elke maand leuke en grappige zoekresultaten zien. Vandaag wil ik het meer hebben over de zoekresultaten via Google Analytics. Ik laat bijvoorbeeld zien waar ik deze zoekresultaten vandaan haal in Google Analytics en laat ik zien wat ik er allemaal mee doe. Elke maand bekijk ik namelijk de zoekresultaten van de vorige maand. Hier haal ik dan zeer interessante en handige dingen uit, zodat ik mijn blog meer kan verbeteren.

Google Analytics

Al mijn blog statitstieken haal ik uit Google Analytics. Hier schreef ik al eens een artikel over hoe het werkt en wat je er allemaal mee kan doen. Klik op de link om het artikel te gaan lezen.


Zoekresultaten via Google Analytics

Maar je kan ook zoekresultaten via Google Analytics zien. Hiervoor ga je naar het stukje “Acquisitie” – “Campagnes” en dan naar “Organische zoekverkeer”. Hier zie je dan alle zoekwoorden die zijn gebruikt via Google om op jouw blog te komen. Je kan dan bovenin een termijn opgeven waarvan je de zoekresultaten wilt bekijken. In mijn geval is dus van 1 december 2015 tot en met 31 december 2015.


Zoekresultaten via Google Analytics

De zoekresultaten krijg je dan mooi in een lijstje te zien. Bij mij zijn er meer dan 800 zoekresulaten bekend. Er komen veel meer mensen via zoekwoorden op mijn blog, maar deze zijn niet bekend gemaakt door Google. Maar met de zoekwoorden die wel bekend zijn, kan ik heel wat interessants uit halen.


Zoekresultaten via Google Analytics

Als eerste exporteer ik al mijn zoekresultaten in een PDF, zodat ik deze altijd snel en gemakkelijk terug kan bekijken. Hierboven zie je een voorbeeld hiervan. Wat ook fijn is, dat je precies kan zien hoeveel keer mensen gezocht hebben op een bepaald zoekwoord en hoeveel nieuwe gebruikers en nieuwe sessies dit heeft opgeleverd.

Nieuwe onderwerpen

Door het bekijken van deze zoekresulaten via Google Analytics, kan ik ook nieuwe onderwerpen bedenken. Mensen komen via een bepaald zoekwoord op mijn blog, maar het kan zijn dat ik bijvoorbeeld daar nog niet een compleet artikel over geschreven heb. Deze zoekwoorden zijn dan gekoppeld aan bepaalde artikelen, maar ze komen niet helemaal overeen met wat de bezoeker graag wilt weten. Deze zoekresulaten schrijf ik dan allemaal op, zodat ik weer nieuwe onderwerpen heb voor mijn blog. Natuurlijk moeten deze zoekresultaten mij ook wel interesseren, zodat ik hier wel een mooi artikel over kan schrijven.


diy nep sneeuw

Zoals afgelopen maand zijn er ontzettend veel zoekresultaten geweest over Kerst dingen. Maar over bepaalde items heb ik nog geen compleet artikel geschreven, dus heb ik dan ook weer opgeschreven. Zoals dingen zelf maken of breien. Dit interesseert mij ook enorm, dus ik heb weer een aantal onderwerpen voor volgend jaar rond Kerst 🙂 .

Artikelen verbeteren

Een ander onderdeel is dat ik door het bekijken van de zoekresulaten mijn eigen artikelen ook kan verbeteren. Mensen kunnen bijvoorbeeld op mijn blog komen bij een artikel via een zoekwoord, maar dat het artikel nog geen antwoord geeft op hun vraag.


The Sims Freeplay

Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld dat mensen een vraag hebben over The Sims Freeplay, maar dat het antwoord nog niet verwerkt is in het artikel. Zodra dit zoekresultaat vaker voorkomt, ga ik deze dan ook verwerken in het artikel. Mensen willen namelijk toch weten hoe ze bepaalde dingen kunnen oplossen in The Sims Freeplay en hiermee help ik hun natuurlijk erg graag.


Kaarsen maken

Een ander voorbeeld is, die kwam ik deze maand tegen, dat iemand heeft gezocht op “kaars deukt in”. Ik heb al eens een artikel geschreven over het zelf maken van kaarsen. Maar ik had ook het probleem dat mijn kaarsen in deuken. Ik heb een tijdje geleden hier een oplossing voor gevonden en ik merk nu dus dat er meer mensen met dit probleem zitten. Nu weet ik dus dat ik dit artikel kan verbeteren, zodat mensen ook weten hoe ze het probleem op moeten lossen.

Zo heb ik meer zoekresulaten gevonden van afgelopen maand die mijn blog weer kunnen verbeteren. Ook deze heb ik allemaal opgeschreven, zodat ik me hier mee bezig kan houden de komende tijd.

Grappige zoekresulaten

En natuurlijk zoals elke maand heb ik ook weer nieuwe leuke en grappige zoekresulaten mogen ontdekken. Hieronder heb ik een aantal weergegeven.

Babs Kors Frankrijk
Uhm? Wie is dat?

Cola spierpijn
Ik heb echt ontzettend veel cola gedronken in mijn leven, inmiddels ben ik ook gestopt. Maar ik heb nog nooit cola gedronken om van mijn spierpijn af te komen. Ik denk ook echt niet dat dit gaat helpen.

Cu2 Dream community
Dat is pas oud! Vroeger inderdaad wel eens gebruikt, bestaat het nog?

Ideeën opdrachten vragen spel met partner
Iemand een idee?

Mijn weetje
Dat weet jij niet 😉 .

PSL Stro
Hoe?

Andrelon of NIVEA welke shampoo
Ik zou voor Andrélon gaan! 🙂 Momenteel is dat toch wel mijn favoriet, al ik volgens mij nog geen NIVEA shampoo heb gebruikt.

Dit waren alweer de zoekresulaten van afgelopen maand. Ik blijf het echt bijzonder leuk vinden hoe mensen op mijn blog komen. Ik hoop dat jullie ook wat aan dit artikel hebben gehad, misschien dat jullie zelf ook meer uit de zoekresulaten kunnen halen.

Omgaan met zoekresultaten via Google Analytics

Kijk jij ook naar jouw zoekresultaten? Gebruik jij ook Google Analytics?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: