Blogartikelen promoten via Facebook groepen


Blogartikelen promoten via Facebook groepen

Zodra ik een blogartikel heb geschreven, dan promoot ik deze op verschillende manieren. Het artikel komt bijvoorbeeld automatisch op Bloglovin en op Twitter. Maar er zijn ook andere social media kanalen waar ik handmatig mijn artikelen promoot, zoals Instagram, Pinterest en Facebook. In dit artikel vertel ik iets meer over blogartikelen promoten via Facebook groepen. En daarnaast deel ik natuurlijk ook mijn favoriete Facebook groepen.

Artikelen promoten via mijn eigen Facebook pagina

Via Facebook promoot ik natuurlijk elke dag mijn artikelen via mijn eigen Facebook pagina. Ik heb veel volgers via mijn eigen pagina en elke dag blijven mijn volgers ook op de hoogte zodra ik weer een nieuw artikel geplaatst heb op mijn blog.

Lid worden van Facebook groepen

Naast mijn eigen Facebook pagina ben ik ook lid van vele verschillende Facebook groepen. Ook hier plaats ik elke dag mijn geschreven blogartikel in. Deze Facebook groepen hebben veel leden, dit kunnen bloggers zijn maar ook geen bloggers. Mensen die graag nieuwe artikelen willen lezen, nieuwe blogs willen kennen en kennis op willen doen over bepaalde onderwerpen.

Er zijn vele Facebook groepen met verschillende onderwerpen, denk bijvoorbeeld aan Fashion, Lifestyle, Beauty, Fotografie en meer. En je kan heel gemakkelijk deze Facebook groepen op zoeken aan de hand van het onderwerp dat jou enorm interesseert. In de zoekbalk van Facebook kan je namelijk een onderwerp intypen, bijvoorbeeld “Lifestyle blog” en dan kies je bij de linkjes bovenin “Groepen”. Je krijgt dan een lijst te zien met allerlei verschillende Facebook groepen die te maken hebben met lifestyle blog. Je kan gelijk zien of je al lid bent van een groep of dat je nog lid kan worden. Je ziet ook meer informatie over de groep zelf en hoeveel leden een groep heeft. Je kan dus beslissen of je lid wilt worden van zo’n groep.

BlogArtikelen promoten via Facebook groepen

Wil je jouw blogartikelen ook promoten via Facebook groepen, lees dan altijd wel eerst de regels van de groep goed door en hou je hier ook aan. Vele groepen hebben bijvoorbeeld regels als 1 keer per dag een blogartikel promoten of een artikel niet meer dan 1 keer promoten in de groep en meer. Let hier dus echt goed op. Soms krijg je een waarschuwing als je het niet goed doet, maar het kan ook zijn dat je gelijk uit de groep wordt gegooid en dat zou natuurlijk zonde zijn.

Zodra je de regels goed door hebt gelezen, dan is het tijd om een blogartikel te promoten in een Facebook groep. Kopieer de link naar het artikel (URL) en plaats deze in het bericht. Zodra je dit hebt gedaan, dan komt vaak gelijk een plaatje van jouw artikel met daaronder een kleine tekst te staan. Gebeurt dit niet? Herlaadt dan even de pagina en probeer het nog eens. Bij het plaatje kan je ook een ander plaatje kiezen door op de pijltjes te drukken, linksboven op het plaatje. Maar plaats niet alleen een link, zet er ook een goed tekstje bij dat ook de aandacht vraagt van de lezer. Dit is ook zeer belangrijk, anders valt jouw bericht wel helemaal niet goed op. In de Facebook groepen kan je altijd zien hoe andere bloggers dit doen. Zodra je dit allemaal hebt gedaan, kan je het bericht publiceren. En wachten maar op lezers 🙂 .

Lees ook andere artikelen in de Facebook groepen

Natuurlijk is het fijn dat je jouw blogartikelen zo kan promoten via Facebook. Maar het is ook ontzettend leuk om nieuwe blogs en blogartikelen te leren kennen. Lees dus ook vooral andere artikelen van bloggers die zij hebben gepromoot, reageer onder het facebook berichtje op zelfs op het artikel zelf. Bloggers waarderen het enorm als hun blogs goed gelezen wordt. En daarnaast ook als er interactie is tussen de blogger en lezer. En wie weet zie jij deze blogger wel weer terug op jouw blog.

Facebook groepen in jouw favorieten plaatsen

Ik ben eigenlijk niet alleen lid van Facebook groepen waar ik mijn blogartikelen kan promoten, maar ook van vele andere Facebook groepen. Ik heb eigenlijk best een grote lijst met Facebook groepen waar ik vaak in kijk. Maar hierdoor is het soms lastig om de juiste groepen terug te vinden. Ik plaats daarom altijd de belangrijke Facebook groepen in mijn favorieten aan de linkerkant van Facebook. Zo heb ik een handig overzicht van de Facebook groepen waar ik dagelijks een blogartikel in promoot. Zodra je een Facebook groep geopend hebt, dan kan je via het knopje met de drie puntjes de Facebook groep toevoegen aan jouw favorieten. Super handig dus!

Mijn favoriete Facebook groepen

En als laatste wil ik natuurlijk ook graag met jullie een aantal van mijn favoriete Facebook groepen delen waar je gelijk lid van kunt worden mocht je dit willen.

The Blogboard
In the Bloglight
SPAM JE BLOG
Bloggers Nederland
The bloggerlist by Bloggermedia
Spam je blog
Beauty, Fashion & Lifestyle Bloggers Nederland
BlogGlossy
Bloggers Unite NL
De leukste winacties van bloggers

Blogartikelen promoten via Facebook groepen

Promoot jij ook jouw blogartikelen via Facebook groepen? En wat zijn jouw favoriete Facebook groepen?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: