Facebook link cache vernieuwen

Facebook link cache vernieuwen

Op mijn facebook pagina deel ik altijd mijn blogartikelen. Deze blogartikelen deel ik dan ook nog verder in verschillende facebook groepen. Het komt echter wel eens voor, dat ik het blogartikel net iets verander qua tekst. Of dat ik bijvoorbeeld een foutje heb gemaakt in de tekst, titel of afbeelding. Echter zodra je dan het artikel wilt delen op facebook, blijft facebook het verkeerde bericht weergeven. Het maakt niet uit hoe vaak je het linkje weghaalt en weer op facebook plaatst, het verkeerde bericht blijft aanwezig. Facebook haalt namelijk eenmalig de titel, beschrijving en afbeelding op. Maar nu heb ik een handig tooltje gevonden van facebook zelf waarmee je de facebook link cache kan vernieuwen, zodat facebook de nieuwe titel, beschrijving en afbeelding ophaalt en de juiste versie weergeeft.

Sharing Debugger

Facebook link cache vernieuwen

Facebook heeft namelijk een tool genaamd Sharing Debugger. Deze tool laat informatie zien over hoe een bepaalde webpagina gedeeld wordt op Facebook of Messenger. Het laat zien welke afbeelding wordt opgehaald en daarnaast welke titel en beschrijving wordt getoond. Je kunt met deze tool nu handig de laatste versie door Facebook laten ophalen. Je kunt hiermee dus de Facebook link cache vernieuwen.

Hoe werkt het?

Facebook link cache vernieuwen

Log in bij facebook en ga naar de Sharing Debugger en vul de URL in van jouw blogbartikel. Druk daarna op de knop “Debug”. Je krijgt dan informatie over het blogartikel te zien, zoals wanneer het blogartikel voor het laatst opgehaald is (Time Scraped). Zoals je hierboven ziet, is het blogartikel op dat moment 9 minuten geleden opgehaald. Ik heb het blogartikel een klein beetje aangepast (de eerste zin). Als ik nu op de knop “Scrape Again” druk, haalt hij de laatste versie van mijn blogartikel op. Het resultaat zie je hieronder.

Facebook link cache vernieuwen

Zodra je nu het blogartikel op facebook deelt, zul je zien dat facebook de juiste informatie ophaalt en de laatste versie van jouw blogartikel laat zien. Super handig dus!

Let op: Mocht je het blogartikel al hebben gedeeld op facebook, dan zal je deze eerst moeten verwijderen en daarna weer opnieuw moeten toevoegen.

Ken jij deze tool al? Deel jij ook altijd jouw blogartikelen op Facebook?

Facebook link cache vernieuwen
Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: