Waarom JIJ een Bullet Journal zou moeten starten

Waarom jij een Bullet Journal zou moeten starten

Het Bullet Journal Systeem heeft mijn leven enorm veranderd. Het heeft me enorm geholpen om georganiseerd te gaan werken, maar het zorgde er ook voor dat ik eindelijk stappen begon te zetten naar mijn grote doelen. Ik ben enorm blij met dit systeem en ik wil graag ook met jou delen hoe het mijn leven veranderde en hopelijk kan ik jou ook ideeën geven waarom jij een Bullet Journal zou moeten starten.

Wat is een Bullet Journal

Wat is Bullet Journal nu precies? Dit is een systeem waarmee je alles overzichtelijk kwijt kan in één notitieboekje. Je kan echt van alles hier inzetten, zoals een agenda, contactgegevens, ideeën, taken, lijstjes, dagboek, schetsen, tekeningen en veel meer! Hieronder heb ik een filmpje van de bedenker van het systeem, Ryder Carroll, geplaatst dat uitgebreid uitleg geeft. Ook heb ik een pagina gemaakt over alles over Bullet Journal, hier kan ik je ook veel informatie vinden: Alles over Bullet Journal.

Voor mij zijn het eigenlijk alle bovengenoemde dingen. Ik hou echt van dit systeem!

Hoe werkt het Bullet Journal systeem

Het grootste doel van een Bullet Journal is om jou een systeem te bieden dat zo gemakkelijk in gebruik is en zo makkelijk uit te voeren is, dat je altijd de tijd krijgt om georganiseerd te werk te gaan. Maar ook om notities te maken en vooruit te plannen, het maakt niet uit hoe druk jouw schema is. Met het Bullet Journal systeem zal je georganiseerder te werk gaan en jouw taken afkrijgen en doelen bereiken.

Waarom jij een Bullet Journal zou moeten starten

En het enige wat je nodig hebt….is een notitieboekje en een pen! Meer niet! Simpel toch? Je kan gewoon een notitiboekje kopen bij bijvoorbeeld HEMA.

Waarom het Bullet Journal systeem voor mij werkt

Ik denk dat veel bloggers zich hier zichzelf wel in herkennen: het houden van lijstjes bijhouden! Vooral todo lijstjes, ideeën, collecties en meer! Zelf ben ik er echt dol op. Ik hou ervan om een takenlijst te hebben en de taken af te kunnen vinken zodra ze klaar zijn. Ik moet ook echt alles op papier hebben, anders vergeet ik de helft wat ik moet en wil doen. Maar ook hou ik graag notities bij en had ik een agenda voor al mijn afspraken, verjaardagen, contacten en meer. Phoe op een gegeven moment had ik gewoon een aantal notitieboekjes, een agenda en mijn telefoon waar ook allerlei lijstjes en contacten in stonden. Chaos! Je weet niet meer waar je wat hebt gelaten, waar iets te vinden is en je bent lang op zoek naar juist dat ene dingetje wat je moet weten of moet doen of juist naar specifieke notities. Niet handig dus!

Dankzij het Bullet Journal systeem is deze chaos weg! Ik heb alles in één notitieboek, maar dan ook echt alles! En dankzij een handige inhoudsopgave en een color coding systeem, kan ik snel alles terugvinden en werk ik georganiseerder. Super toch!?

Je kan jouw eigen systeem maken!

Er zijn zoveel mensen die werken met een Bullet Journal, dat er ontzettend veel verschillende variaties zijn van het basisidee van het Bullet Journal systeem. Iedere Bullet Journal is dus echt uniek!

In 2015 zag ik het Bullet Journal systeem voorbij komen op de website van LisanneLeeft. Dit moest ik ook hebben! Ik kocht een notitieboekje en begon gelijk aan de slag te gaan aan de hand van het basisidee van het Bullet Journal systeem. En natuurlijk ga je dingen uit proberen, wat werkt wel voor jou en wat werkt niet voor jou. Daar is een Bullet Journal ook voor om dingen uit te proberen en erachter te komen wat voor jou het beste werkt. Inmiddels heb ik een goed systeem opgebouwd waar ik echt wat aan heb en waardoor mijn productiviteit verbeterd is en dat ik ook georganiseerder te werk ga. Ik ben dus echt een eigen Bullet Journal systeem ontwikkeld!

Bullet Journal 2017

Je zal ook zien op internet dat sommige Bullet Journals erg minimalistisch zijn, terwijl andere Bullet Journals weer heel erg kleurrijk zijn met allerlei tekeningen, kleurtjes, washi tapes, versieringen en meer. Ik persoonlijk hou wel van minimalistisch, maar mag wel hier en daar opgevrolijkt worden met kleurtjes, washi tape en stickers.

Inspiratie opdoen en steeds iets nieuws leren

Omdat er zoveel mensen een Bullet Journal gebruiken, kan je ontzettend veel inspiratie opdoen en steeds iets nieuws leren. Hieronder heb ik een aantal websites en facebook groepen neergezet waar ik veel inspiratie vandaan haal:
BulletJournal.com
LittleCoffeeFox.com
BulletJournalJunkies
BohoBerryTribe

Wat heb ik bereikt met mijn Bullet Journal?

In 2015 begon ik met een Bullet Journal, ik wilde deze vooral voor mijn blog gaan gebruiken. Ik had een complete todo lijst opgezet met allerlei taken die ik graag wilde en moest doen om mijn blog te verbeteren en naar een hoger niveau te tillen. Dankzij mijn Bullet Journal had ik een compleet overzicht en zorgde ik er ook voor dat de taken ingepland werden en ook echt gedaan werden. Ik maakte overzichten met blogonderwerpen, producten die ik graag wilde reviewen en meer!

Doordat ik alles overzichtelijk in mijn Bullet Journal zet, zijn dingen zo gemakkelijk te vinden. Binnen een paar seconden kan ik iets opzoeken en heerlijk aan de slag gaan. Door dit systeem heb ik mijn blog goed kunnen verbeteren, is mijn blog enorm gegroeid en de bezoekersaantallen zijn ook enorm gestegen. Ik kreeg veel aanvragen voor samenwerkingen en begon ook echt goed te verdienen met mijn blog.

Miss Sentinelli is vanaf vandaag mijn eigen bedrijf

In 2016 was het dan zover! Het doel van dat jaar was om van mijn blog mijn bedrijf te maken. Et Voila! 1 augustus 2016 schreef ik mijn blog in bij de Kamer van Kamer. Mijn blog is mijn bedrijf geworden! Super trots!

Naast Lifestyle Blogger ben ik ook Content Creator en schrijf ik teksten voor andere bedrijven. Zo schrijf ik nieuwsbrieven, persberichten, teksten voor websites en social media. Ook dit loopt enorm goed en krijg ik steeds meer opdrachten binnen. Alle afspraken met klanten en notities hou ik ook allemaal bij in mijn Bullet Journal.

Kortom ik heb veel bereikt door middel van mijn Bullet Journal. Ik kan echt niet meer zonder!

Hoe ziet mijn Bullet Journal er nu uit?

Bullet Journal 2017

In maart heb ik een uitgebreid artikel geschreven met veel foto’s van mijn huidige Bullet Journal. Deze kan je hier teruglezen en bekijken: Bullet Journal 2017.

Zelfs mijn man heeft een Bullet Journal!

Ja echt, serieus! Ook mijn man heeft een Bullet Journal en gebruikt het voor zijn bedrijf. Super tof om te zien dat het voor hem ook goed werkt! Haha ik was natuurlijk ontzettend enthousiast toen hij zei “Leg het Bullet Journal systeem mij eens uit, ik ga een notitieboekje kopen”. Wat?! Haha, ik heb hem toen het systeem uitgelegd en hij werkt nu nog steeds met zijn Bullet Journal, het werkt! Mijn man zegt “Ik zie het als een geordend kliederboek”. Haha, geweldige uitspraak!

Alle voordelen op een rij

Bullet Journal 2017

– Gestructureerd te werk gaan
– Je bent productiever
– Je bereikt jouw doelen eerder
– Geen 1000 losse notitieboekjes, notities, post-its, agenda’s etc.
– Alles in één notitieboek
– Overzichtelijk
– Snel dingen te vinden
– Je kan lekker creatief bezig zijn
– Of juist minimalistisch bezig zijn
– Je vergeet geen dingen meer
– Het is simpel
– Je hebt maar twee dingen nodig, een notitieboek en een pen
– Je kan jouw eigen Bullet Journal systeem maken
– Gewoon handig!

En nu jij!

Ik ben benieuwd of jij ook van lijstjes houdt, losse notities hebt, verschillende todo lijsten, notitieboekjes, een agenda en zelfs misschien een telefoon met apps waar je dingen in bijhoudt. Vind je dit handig? Ik vond het dus echt niet handig en ik garandeer je dat een Bullet Journal gewoon 100000x, nee 1000000000x keer beter is! Wil je geen chaos meer? Dan is het echt tijd dat jij ook een Bullet Journal gaat starten!

Gratis Color Coding printable


Bullet Journal Hacks - Color Coding Printable


Ben je al ingeschreven? Ga dan naar de download pagina om de printable te downloaden.Heb jij ook een Bullet Journal en ook hierover een artikel geschreven? Laat dan een reactie achter met de link(s) naar jouw Bullet Journal artikel(en)

Dit artikel bevat meerdere affiliatie links. Zie disclaimer voor meer informatie.

Waarom JIJ een Bullet Journal zou moeten starten

Alle voordelen van een Bullet Journal op een rij

Wat heb ik bereikt met mijn Bullet Journal

Waarom het Bullet Journal systeem voor mij werkt en ook voor JOU

Hoe werkt het Bullet Journal systeem

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

2 Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: