Bullet Journal Hacks + Gratis Color Coding printable


Bullet Journal Hacks + Gratis Color Coding printable

Al een behoorlijke tijd gebruik ik een Bullet Journal, ik kan echt niet meer zonder. In mijn Bullet Journal gebruik ik ook een aantal hacks, die mijn Bullet Journal nog handiger maken. Vandaag deel ik graag deze Bullet Journal hacks met jullie.

Een Bullet Journal is een systeem waarmee je alles overzichtelijk kwijt kan in één notitieboekje. Je kan echt van alles hier inzetten, zoals een agenda, contactgegevens, ideeën, taken en veel meer! Klik op de link voor meer informatie en filmpjes over Bullet Journal.

Color Coding & Flip out


Bullet Journal Hacks - Color coding

Color coding is één van de hacks die mijn Bullet Journal nog handiger maakt. In een flip out heb ik een aantal stickers geplakt in verschillende kleuren. Elke kleur staat voor een bepaald onderdeel in mijn Bullet Journal. Bijvoorbeeld de maandplanningen, alles wat met mijn blog te maken heeft, todo lijsten en financiën. Op de pagina’s zelf heb ik een halve cirkel in dezelfde kleur geplakt en ook nog eens op dezelfde plek als op de flip out. Zo kan ik gelijk zien waar ik moet zijn in mijn Bullet Journal, zonder dat ik eerst naar mijn index hoef te gaan.

Gratis Color Coding printable
Wil je ook graag Color Coding gebruiken in jouw Bullet Journal? Dan heb ik voor jou een gratis Color Coding printable. Deze bevat 88 cirkels in verschillende kleuren, zoals rood, blauw, paars, roze, groen, geel, oranje, bruin en meer! Zie hierboven een voorbeeld. Je kan deze template dan uitprinten op een Printer labels/etiketten in A4 formaat, dus een gehele stickervel en daarna deze cirkels uitknippen en de stickers plakken in jouw Bullet Journal.


Bullet Journal Hacks - Color Coding Printable


Ben je al ingeschreven? Ga dan naar de download pagina om de template te downloaden.


Threading


Bullet Journal Hacks - Threading

Bullet Journal Hacks - Threading 1

Soms heb ik wel eens een collectie of een bepaald onderdeel in mijn Bullet Journal van een aantal pagina’s lang, bijvoorbeeld een grote Todo Lijst of een lijst met films die ik graag wil zien. Echter kan het zijn dat ik niet genoeg heb aan deze aantal pagina’s en dat ik verderop in mijn Bullet Journal verder moet gaan met de collectie of onderdeel. Met Threading geef ik dan aan op welke paginanummer mijn collectie of onderdeel verder gaat. Dit geef ik dan aan met pijltjes, waar de collectie doorgaat of waar een collectie is gestart. Zo hoef ik niet constant terug te gaan naar de index pagina om te kijken waar de collectie of onderdeel verder gaat.

Pen opbergen


Bullet Journal Hacks - pen opbergen

Ik heb altijd een pen bij mijn Bullet Journal. Ik stop dan altijd een pen tussen het elastiekje wat mijn Bullet Journal dicht maakt. Zo heb ik altijd een pen bij de hand en raak ik deze niet kwijt.

Grote todo lijst


Bullet Journal Hacks - Todo lijst

Todo lijsten, ik ben er dol op! Echter heb ik veel taken die ik nog graag wil of moet uitvoeren. Maar deze taken zijn niet van hoge prioriteit, maar ze moeten wel eens gedaan worden. Ik heb dan een grote todo lijst in mijn Bullet Journal staan, waar alle taken op staan die ik graag nog eens wil of juist moet doen. Zo vergeet ik ze niet en kan ik bepaalde taken ook maandelijks inplannen.

Bestellingen


Bullet Journal Hacks - Bestellingen

Voor mijn gezinnetje, mijzelf en voor mijn blog plaats ik vaak bestellingen of krijg ik bepaalde dingen opgestuurd. Ik vind het dan erg fijn om bij te houden wanneer ik de bestelling heb geplaatst of wanneer iets is verzonden naar mij. Zo kan ik in de gaten houden wanneer ik iets kan verwachten.

Post its


Bullet Journal Hacks - sticky notes

In mijn Bullet Journal gebruik ik ook graag post-its of sticky notes. Dit doe ik bijvoorbeeld in mijn Editorials voor mijn blog. Ik schrijf dan bepaalde onderwerpen op en plak ik deze in de Editorial. Het kan namelijk nog wel eens zo zijn dat ik van onderwerp verander, dus dan kan ik de post-its of sticky notes gewoon verplaatsen, zonder dat ik dingen moet door strepen. Super handig!

Future log & pagina’s afvinken


Bullet Journal Hacks - Future Log + pagina's afvinken

Mijn Bullet Journal bevat een planning voor de maand waar we nu in zitten. Maar er zijn ook bepaalde afspraken, evenementen of taken voor de komende maanden. Deze plaats ik dan in een future log en kan ik dan meenemen in de maandelijkse setup voor die maand. En zo vergeet ik ze niet.

Pagina’s afvinken vind ik ook zeer handig! Mocht ik alle taken op een pagina gedaan hebben, of alle afspraken en evenementen hebben gehad, dan vink ik de pagina af. Zo weet ik gelijk dat ik niet meer naar deze pagina hoef te kijken, omdat alles al gedaan is.

Dit zijn de Bullet Journal hacks die ik momenteel gebruik. Mijn huidige Bullet Journal is bijna helemaal vol en zal ik volgende maand moeten overgaan naar een nieuwe versie. Ik zal dan ook laten zien hoe ik mijn nieuwe Bullet Journal op heb gezet en wat ik allemaal van mijn huidige Bullet Journal overneem.

Bullet Journal Hacks + Gratis Color Coding Printable

Gebruik jij ook een Bullet Journal? Of wil je dat ook eens proberen? En heb jij nog handige hacks die je gebruikt in jouw Bullet Journal?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: