Bolletjeskleed van Sukhi


Bolletjeskleed van Sukhi

Kleden, ik ben er gek op! Zo hebben wij een kleed onder de salontafel en een kleed voor op de eettafel. Maar ik zocht nog een mooie kleed voor onder onze rieten kist. Bij Sukhi zag ik een prachtige bolletjeskleed dat er zeer goed bij past. Ik koos voor de maat 80x100cm en voor de kleuren grijs en wit. Vandaag laat ik meer zien van dit prachtige kleed en vertel ik iets meer over Sukhi.

In Nepal betekent Sukhi ‘blij’. De kleden van Sukhi.nl maken je ook echt blij. De kleden worden namelijk handgemaakt en ze komen rechtstreeks van de maker. Zo kunnen ze de prijzen laag houden, er zijn namelijk geen opslagruimtes, winkels en zelfs geen tussenpersonen. Wat ik echt super vind, is dat je zelf de afmetingen en de kleuren kan bepalen. Zo zijn er vele verschillende mogelijkheden en Sukhi zorgt er voor dat het kleed helemaal op maat wordt gemaakt. En wat helemaal top is, dat als je een kleed bij Sukhi koopt, dat je dan zeker weet dat de maker hiervan goed voor betaald is. De kledenmakers werken namelijk onder prima arbeidsomstandigheden en krijgen een uitstekend salaris.

Bij Sukhi kan je terecht voor verschillende soorten kleden, zoals bijvoorbeeld patchwork kleden, maar ook voor bolletjes kleden , vilten kleden en meer! Ik vind zelf bolletjeskleden echt super mooi en heb hier dan ook voor gekozen.


Bolletjeskleed van Sukhi

Onder onze trap hebben wij een rieten kist staan waarin kussens liggen. We vonden dat hier nog wel iets miste, maar natuurlijk, een kleed! Het kleed past echt ontzettend goed bij de kist en past ook precies onder de trap.


Bolletjeskleed van Sukhi

Er zit ook een kaartje aan vast en op de achterkant staat door wie het kleed is gemaakt. Mijn bolletjeskleed is namelijk gemaakt door Laxmi Limbu. Hoe leuk is dat?! Het geeft toch dat extra persoonlijk tintje 🙂 .


Bolletjeskleed van Sukhi

De bolletjes zijn echt super zacht en mooi van kleur.


Bolletjeskleed van Sukhi

Elk bolletjeskleed wordt met de hand gemaakt van duizenden vilten bolletjes. In Nepal rolt een team de bolletjes met de hand. Je voelt ook aan het kleed dat de kwaliteit van het wol zeer goed is.

Hieronder heb ik ook nog een filmpje neergezet waar je kan zien hoe de bolletjeskleden worden gemaakt:

Ik ben echt super blij met onze nieuwe bolletjeskleed. Hij staat mooi bij onze rieten kist en geeft ons interieur net dat beetje extra! Het kleed kost 260 Euro.

Ken jij Sukhi al? En wat voor kleden heb jij in huis?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: