Werken met een puntensysteem voor een betere productiviteit + GRATIS puntensysteem template

Werken met een puntensysteem voor een betere productiviteit

Voor mijn blog en bedrijf heb ik elke dag wel taken te doen. Naast mijn parttime baan werk ik echt ontzettend veel aan mijn blog. In mijn Bullet Journal hou ik dan ook altijd bij wat ik die dag wil en moet doen. Een tijdje geleden schreef ik een artikel over hoe ik voor meer productiviteit zorg. Maar sinds kort werk ik ook met een puntensysteem voor een betere productiviteit. Vandaag vertel ik daar iets meer over.

Punten sparen

Werken met een puntensysteem voor een betere productiviteit

Hierboven zie je mijn puntensysteem. Voor elk item krijg ik een punt of zelfs meerdere punten als ik die dag het item heb kunnen doen. Zo zijn er bijvoorbeeld punten te verdienen voor het voltooien van taken. Dagelijks maak ik een todo lijstje voor die dag. Hoe zo’n todo lijst eruit ziet, kan je ook in mijn Bullet Journal Juni Setup.

Ook kan ik punten halen door het invullen van mijn gewoontes lijst (habit tracker). Naast een todo lijst heb ik namelijk ook een gewoontes lijstje waarin ik bij hou welke gewoontes ik die dag heb gedaan.

Ik vind het ook belangrijk om genoeg te drinken op een dag en genoeg fruit te eten op een dag. Ook hier kan ik punten voor verdienen. Maar ook het bijhouden van het huishouden, geen snoep eten, bloemen water geven en natuurlijk het online zetten van een blogartikel (met of zonder freebie).

Maar ik kan ook punten verliezen, door bijvoorbeeld het eten van fast food. Dan gaan er behoorlijk wat punten verloren en dat wil ik natuurlijk gaan voorkomen.

Beloningen

Op de rechterpagina zie je de beloningen die ik kan krijgen met de punten die ik heb verzameld. Bij een bepaald aantal behaalde punten mag ik dan iets kopen van mijzelf. Bijvoorbeeld een Bullet Journal item kopen (denk aan stickers, stiften, pennen etc.), een goedkoop item of juist een duur item van mijn wishlist kopen).

Punten bijhouden

Werken met een puntensysteem voor een betere productiviteit

Elke dag hou ik dan bij hoeveel punten ik die dag heb behaald en tel ze bij elkaar op. Hierboven zie je een lijstje van de dagen toen ik begon met het puntensysteem. Je ziet dat ik op sommige dagen wat meer punten haal dan andere dagen.

Door het werken met een puntensysteem, merk ik dat ik een betere productiviteit heb. Ik krijg meer taken en gewoontes gedaan. En ik word echt meer gemotiveerd om bepaalde dingen uit te voeren, zoals uitgebreidere artikelen schrijven.

Al een beloning verdiend

Sinds dat ik werk met het puntensysteem heb ik al een beloning van mezelf kunnen krijgen, namelijk mijn allereerste LEUCHTTURM1917! Zodra ik een beloning heb gehad, gaan natuurlijk deze punten weer van het puntenaantal af. In dit geval heb ik dus 500 punten in moeten leveren, want het notitieboekje stond al een tijdje op mijn wishlist.

Hoe zorg jij voor een betere productiviteit? Heb je tips? Laat jouw tips en tricks achter in de reacties!

Werken met een puntensysteem voor een betere productiviteit + GRATIS puntensysteem template

Werken met een puntensysteem zorgt voor een betere productiviteit

Productief worden en zijn doe je met het puntensysteem

Betere productiviteit? Werk met een puntensysteem! + GRATIS worksheet

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: