Mijn Bullet Journal juni setup

Bullet Journal 2017

Elke maand maak ik een nieuwe setup in mijn Bullet Journal. Een maand met nieuwe taken, doelen, editorial, herinneringen, maandoverzicht en meer. Vandaag laat ik jullie zien hoe mijn Bullet Journal juni setup er precies uit ziet.

Bullet Journal juni setup - maandoverzicht

Bullet Journal juni setup - maandoverzicht

De eerste pagina’s bevatten altijd een nieuw maandoverzicht. Elke regel is een nieuwe dag en hierin plaats ik afspraken, verjaardagen, evenementen en todo’s die echt die dag gedaan moeten worden. De weken splits ik door middel van een streep, een nieuwe week begint in mijn Bullet Journal altijd op een maandag. Zodra een dag aangebroken is, zet ik er een vinkje voor die dag. Zo kan ik ook snel zien welke datum het is en wat er nog allemaal gaat gebeuren deze maand. En aan het einde heb ik nog een kleine agenda geplaatst met een uitroepteken op de dagen dat er iets belangrijks is.

Bullet Journal juni setup - editorial

Daarna heb ik een editorial, deze gebruik ik elke maand om blogonderwerpen in te plannen. Ik plaats dan kleine sticky notes op de dagen dat ik een blogonderwerp heb ingepland. Zo kan ik ook nog gaan schuiven met onderwerpen. Zodra een blogartikel echt online is gekomen, dan schrijf ik het op in het vakje van de editorial.

Bullet Journal juni setup - todo lijst

In mijn Bullet Journal heb ik een zeer grote todo lijst. Hier haal ik elke maand taken vanaf en plan in ik voor de betreffende maand. Al deze taken zet ik dan in een maand todo lijst. Dagelijks kijk ik dan welke taken ik die dag kan en wil ga doen. Ik plan er vaak ongeveer evenveel taken in dan dat er dagen in de maand zijn. Zo kan ik elke dag één taak voltooien en wordt het niet teveel.

Bullet Journal juni setup - habit tracker

Ook hou ik elke maand mijn gewoontes bij, zoals bijvoorbeeld het onderhouden van mijn blog, of reacties lezen en hierop reageren. Deze maand heb ik weer nieuwe gewoontes erbij gepakt en probeer dit vol te houden. Met dit handig systeem kan ik ook bijhouden of het lukt om de gewoontes uit te voeren.

Bullet Journal juni setup - doelen

Ik vind het belangrijk om elke maand aan doelen te werken en daarom plaats ik ook mijn doelen in mijn Bullet Journal, zodat ik er ook echt mee aan de slag ga.

Bullet Journal juni setup - herinneringen

In mijn Bullet Journal heb ik ook twee pagina’s gereserveerd staan voor herinneringen. Leuke, toffe, bijzondere herinneringen schrijf ik hier dan op. Zo nu en dan versier ik deze pagina’s ook met stickers, washi tape, mooie handlettering. Vaak doe ik dit dan aan het einde van de maand.

Bullet Journal juni setup - Review

En aan het einde van de maand vul ik ook altijd een review van de maand in. Wat ging goed, wat ging er niet goed, wat werkte wel, wat werkte niet en wat kan er verbeterd worden. Zo kan ik mezelf en mijn Bullet Journal verbeteren en steeds productiever worden.

Bullet Journal juni setup - Dagelijks

Al deze pagina’s staan aan het begin van mijn maandelijkse setup. Daarna komen de dagelijkse pagina’s. De dag en datum plaats ik altijd bovenaan en kleur ik in zodat ik gemakkelijk kan zien waar een nieuwe dag is begonnen in mijn Bullet Journal. Bovenin zie je ook de letter HT staan met een checkbox. Deze vink ik af, zodra ik ook mijn Habit Tracker heb ingevuld.

Elke avond, ongeveer een half uurtje voordat we naar bed gaan, maak ik een nieuwe dag aan in mijn Bullet Journal. Ik kijk dan bij mijn maandelijks overzicht en vul onder de dag en datum vul ik in welke afspraken er staan die dag en een todo lijst. De todo lijst bestaat dan ook vooral uit de taken die ik in mijn maandelijkse todo lijst heb staan, maar ook algemene taken of taken die toevallig voorbij komen. Zoals mensen mailen, huishoudelijke dingen, spullen kopen en meer. De taken die ik dan gedaan heb, vink ik af. De taken die ik niet heb gedaan, gaan naar de volgende dag.

Ook hou ik bij hoeveel ik drink op een dag. Er komt snel nog een artikel online met tips hoe je genoeg kan drinken op een dag. Voor mij werkt het zeker om het bij te houden in mijn Bullet Journal. Zodra ik een glas drinken heb gedronken, dan vul ik een druppel in. En zo kan ik dus zien of ik genoeg heb gedronken die dag.

Je ziet ook dat ik punten bij hou, dit heeft te maken met een puntensysteem waarmee ik momenteel bezig ben. Ook hier komt snel nog een artikel over, dit werkt voor mij echt enorm goed!

Dit is hoe mijn Bullet Journal setup eruit ziet momenteel. Zo nu en dan probeer ik iets nieuws uit en kijk ik of dit werkt voor mij of niet. Ik ben ook zeer benieuwd hoe jouw setup eruit ziet. Heb jij ook een artikel geschreven over jouw Bullet Journal setup van deze maand? Laat het me weten in de reacties!

Hoe plan jij jouw taken in?

Mijn Bullet Journal Juni Setup
Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: