Welke WordPress plugins gebruik ik?


Welke WordPress plugins gebruik ik?

Een behoorlijke tijd geleden schreef ik eens een artikel oer mijn favoriete WordPress plugins voor mijn blog. Inmiddels zijn er weer nieuwe plugins bijgekomen en andere heb ik weer verwijderd. Vandaag deel ik met jullie welke WordPress plugins ik op dit moment gebruik voor mijn blog.

Broken Link Checker
De Broken Link Checker is een zeer handige plugin die je gehele site naloopt op gebroken links. Deze links kan je gelijk aanpassen of verwijderen als ze niet meer van toepassing zijn. Zo kan je je blog goed onderhouden.

Comment Email Reply
Een handige plugin die ervoor zorgt dat degene waarop iemand anders reageert, een mailtje onvangt.

FT Signature Manager
Een zeer handige plugin die ik gebruik om een eigen gemaakte handtekening onder elk bericht te plaatsen. Je kan hier teksten, afbeeldingen links in kwijt.

Google Analytics
Om de statistieken van mijn blog bij te houden, gebruik ik Google Analytics. En hiervoor krijg ik ook dexe plugin, zodat Google mijn statistieken bij kan houden. Je hoeft hiervoor alleen maar je eigen tracking code in te vullen en je hoeft niet eens een widget te gebruiken om de statistieken bij te kunnen houden.

Image Rotation Repair
Hoe vervelend is dit? Ik gebruik mijn iPhone vaak om foto’s te maken ook voor de “mijn leven in afgelopen twee weken” artikelen. Maar als ik dan mijn iPhone foto’s upload, dan staan ze goed op mijn blog als ik kijk op mijn iPhone en iPad, maar ze staan gedraaid op mijn blog als ik kijk op mijn iMac. Dit is een probleem van iPhone foto’s en WordPress. Nu heb ik de Image Rotation Repair plugin die ervoor zorgt dat de rotatie van de foto’s gelijk goed wordt gezet en opnieuw wordt opgeslagen zodat hij altijd op elke device goed staat 🙂 .

Instagram Feed
Deze gebruik ik om mijn Instagram foto’s te laten zien in de sidebar. Als je erop klikt, dan kom je gelijk naar de desbetreffende foto in Instagram.

IP Filter
Je hebt ook wel eens van die bedrijven die dan nep berichten plaatsen, alsof ze geinteresseerd zijn in jpuw blog of artikel, maar vaak toch een link achterlaten. Sommige zijn hier echt die hard in en blijven maar terugkomen, hoe vaak je hun berichten ook hebt verwijderd of als spam hebt achtergelaten. Ze blijven dan berichten plaatsen onder andere namen etc. Ik waarschuw ze dan ook vaak via het bedrijf zelf en mochten ze dan nog door gaan, dan kan ik via deze plugin hun ip blokkeren.

I Recommend This
Een super leuke plugin die onderaan mijn artikelen een hartje laat zien. Als bezoeker kan je daarop klikken als je het artikel leuk vindt. Ik weet namelijk dat er veel bezoekers zijn die alles lezen, maar bijvoorbeeld geen reactie achterlaten. Ze kunnen dan met een klik laten weten dat ze het artikel goed of mooi vinden, zonder dat ze een reactie achter hoeven te laten.

Jetpack for WordPress
Als je je blog bij WordPress zelf hebt, dan is dit al automatisch meegeleverd. Heb je een eigen Host waar je je WordPress website op hebt staan, dan is het zeker aan te raden om deze plugin te gebruiken. Met Jetpack krijg je handige dingen meegeleverd, zoals een goede contactformulier en uitgebreide statistieken.

jQuery Pin It Button For Images
Deze gebruik ik op mijn blog, zodat je elke foto of plaatje kan pinnen in mijn artikelen. Als je met je muis op een foto komt, dan krijg je de “pin it” button te zien en kan je gelijk de foto pinnen.

NoSpamNX
Vroeg of laat krijg je te maken met spammers. NoSpamNX is een zeer handige en simpele plugin die spammers tegengaat.

Open in New Window plugin
Je kan bij links altijd aangeven of ze moeten openen in een nieuw venster, maar deze handige plugin doet dit juist automatisch voor je. Zodra jij een externe link hebt geplaatst in een artikel, dan opent deze automatisch in een nieuw venster. Interne links blijven in hetzelfde scherm en worden dus niet geopend in een nieuw venster.

Popular Widget
Deze plugin laat in een widget zien in de sidebar welke artikelen nieuw zijn en welke populair. Helemaal in te stellen naar eigen wensen. Echt een aanrader.

Related Posts
Related Postst is een zeer fijne pugin die je in kan stellen zodat onder elk artikel een aantal linkjes komen te staan waar je lezers ook misschien wel geïnteresseerd in zijn, oftewel gerelateerde artikelen komen dan hier te staan.

Social Stickers
Social Stickers zijn buttons van Social Media die je in kan stellen. Je kan dan aan jouw lezers laten zien welke Social Media je hebt en kunnen zij jou gelijk volgen. Je kan veel Social Media accounts opgeven en zelfs ook custom buttons gebruiken.

upPrev
Deze plugin laat een floating box zien als je helemaal naar beneden scrollt. In de box staat welk artikel hiervoor kwam en zo kan je gemakkelijk navigeren tussen verschillende artikelen.

WordPress SEO
Search Engine Optimalisation, zeker een zeer belangrijke plugin als je goed gevonden wilt worden in de zoekmachines. Deze plugin laat jouw weten of je een goede SEO hebt en wat je eventueel kan verbeteren.

Dit waren de WordPress plugins die ik op dit moment gebruikt. Ik hoop dat jullie hier wat aan hebben gehad :).

Heb je zelf een eigen WordPress blog? Welke WordPress plugins gebruik jij op dit moment?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

6 Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: