WordPress plugin: Broken links checker


Broken links checker

Een tijdje geleden zag ik op Blogger Commnity een handig artikel over het checken van je gebroken links op jouw blog via een plugin in Google Chrome. Nu gebruik ik zelf eigenlijk alleen maar Safari en ging op onderzoek uit of er ook een handige plugin was voor WordPress gebruikers en ja zeker die is er, namelijk de Broken Links Checker en vandaag laat ik jullie meer hierover zien.

Als je de plugin geïnstalleerd hebt, dan kan je veel dingen instellen. Bijvoorbeeld waar de plugin de links in moet gaan zoeken, zoals artikelen of pagina’s en meer. Of bijvoorbeeld alleen in gepubliceerde artikelen of juist ook in geplande berichten. Je kan ook aangeven wat voor linksoorten de plugin moet zoeken, dus bijvoorbeeld HTML links, afbeeldingen of gewone tekst URL’s. Je kan ook zelfs aangeven wanneer de plugin moet draaien, bijvoorbeeld alleen als je de dashboard open hebt staan of ook op de achtergrond. Het is dus best een uitgebreid plugin.


Wordpress plugin: Broken links checker

Eerst zoekt hij alle links in je gehele blog. Dit kan best een tijd duren, zeg maar lang duren. Zodra hij klaar is, dan gaat hij zoeken naar gebroken links en dan krijg je een lijst te zien van alle gebroken links. Dit kunnen links zijn die niet meer bestaan, maar de website zelf nog wel, of zelfs dat de website zelf helemaal niet meer bestaat.

Je kan dan de gehele lijst doorlopen en de gebroken links verbeteren of gewoon verwijderen. Bij elke link zie je gelijk welke post of pagina erbij hoort en deze kan je dan gelijk openen om het te verbeteren. Super handig dus!

Inmiddels heb ik al veel gebroken links verbeterd of zelfs verwijderd, maar je ziet op de plaatjes dat ik echt nog best veel gebroken links heb. Deze zal ik dan ook verbeteren, want het is natuurlijk niet leuk dat als er een bezoeker op je blog komt en de links of afbeeldingen niet meer werken. Zo kan je met deze handige plugin jouw blog dus nog meer verbeteren!

Loop jij jouw gebroken links wel na? En wat voor tool gebruik jij hiervoor?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: