Hoe combineer ik bloggen en werk?


Hoe combineer ik bloggen en werk?

Een tijdje geleden schreef Bianca van Pinkit.nl over hoe ze fulltime blogt en hoe haar blogdag in elkaar zit. Dit inspireerde mij om eens te gaan schrijven over hoe ik bloggen en werk combineer. Ik werk namelijk fulltime en daarnaast steek ik bijna al mijn vrije tijd in het bloggen. Maar hoe combineer ik bloggen en werk en hoe verdeel ik mijn tijd? Vandaag laat ik het jullie zien.

Ik werk elke werkdag van 8:30 uur tot 17:00 uur en ik werk in Rotterdam. Zelf woon ik in Leerdam, dus dat betekent dat ik elke werkdag minstens 2,5 uur onderwerg ben om naar mijn werk en thuis te komen. Ik reis dan ook elke werkdag met de trein. Gelukkig woon ik zelf vlak bij het station in Leerdam en is mijn werk ook vlakbij het station in Rotterdam, dus naast de trein hoef ik geen andere vervoermiddel te gebruiken en kan ik dit lopend af 🙂 . Maar door het vele reizen betekent het wel dat ik elke werkdag minstens 11 uur van huis ben. Daar blijft dus niet echt veel vrije tijd meer van over elke dag. Maar toch ben ik veel met bloggen bezig. Maar hoe verdeel ik mijn tijd dan?

– Elke ochtend in de trein met Arriva van Leerdam naar Dordrecht schrijf ik een blog voor die dag. Mijn blogartikelen komen namelijk elke werkdag om 9 uur online. Dus heb ik voor die tijd nog aardig wat tijd om hier mee bezig te zijn. Meestal heb ik dan de foto’s voor dit artikel al kaar staan in een concept. De foto’s die maak ik dan de avond ervoor.

– Elke ochtend in de trein met NS van Dordrecht naar Rotterdam maak ik het artikel af indien het artikel nog niet klaar is, of ga ik een boek lezen over bloggen of een ander boek wat mij interesseert.

– Zodra een artikel online staat, ga ik deze promoten via Facebook op mijn eigen facebook pagina, maar ook in verschillende bloggroepen op facebook. De berichten komen sowieso automatisch op Twitter terecht.

– Op mijn werk heb ik altijd pauze van half 1 tot 1. Tijdens deze lunchpauze ben ik druk bezig met verzamelen van belangrijke mailtjes van bezoekers, bedrijven, persberichten en meer. Daarnaast probeer ik zoveel mogelijk mailtjes al te beantwoorden. En als er nog tijd over is, ga ik andere blogjes bezoeken en lezen.

– Zodra ik om 17:00 klaar ben met werken en ik weer in de trein naar huis zit, ga ik van Rotterdam naar Dordrecht weer verder lezen in mijn boek.

– In de treinrit van Dordrecht naar Leerdam ga ik verder met mailtjes beantwoorden, reacties nalopen op mijn blog en beantwoorden en andere blogjes lezen.

– Zodra ik thuis ben is het tijd om te gaan eten. Na het eten pak ik vaak mijn camera erbij en ga ik fotograferen voor het artikel van de volgende dag en zet ik alvast een concept klaar, zodat ik de volgende ochtend gelijk weer verder kan met het schrijven van het artikel.

– Dan is het tijd om mailtjes langs te lopen, persberichten door te nemen, reachties te beantwoorden en andere blogjes te lezen. Ook ben ik bezig met onderhouden van mijn blog.

– In het weekend komen artikelen altijd om 13:00 uur online, dit doe ik zodat ik in het weekend vaak andere dingen te doen heb. Zo heb ik voor mezelf ook meer tijd gecreëerd om te bloggen. In de ochtend ben ik dan hier veel mee bezig. Maar ook ben ik in het weekend veel bezig met het onderhouden van mijn blog. Daarnaast lees ik ook veel andere blogs in het weekend en kijk ik youtube filmpjes. Ook ben ik bezig met het verzamelen van mailtjes, deze beantwoorden, reacties nalopen en beantwoorden.

Je ziet dus dat ik eigenlijk best wel veel tijd in mijn blog besteed. Ik hoop dat ik ooit minder kan gaan werken, om nog meer tijd in mijn blog te kunnen besteden 🙂 .

Hoe ziet jouw dag of week eruit? Heb jij ook een vast schema?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: