Goede Pinterest plaatjes maken


Goede Pinterest plaatjes maken

Een tijdje geleden schreef ik een artikel over het boekje In beeld met Pinterest. Ik wilde namelijk meer uit Pinterest gaan halen en meer gaan pinnen. Pins opslaan en delen van andere mensen, maar ook plaatjes van mijn blog pinnen. Uit het boekje heb ik veel tips kunnen halen en één daarvan is het maken van goede Pinterest plaatjes. Vandaag laat ik zien hoe ik dit doe.

Op mijn blog gebruik ik over het algemeen alleen maar liggende foto’s en bijna geen staande foto’s. Terwijl het boek aangeeft dat verticale foto’s het beste is voor Pinterest. Vele mensen bekijken namelijk Pinterest op hun mobiel en dan zijn verticale foto’s het beste zichtbaar.

Je zal nu misschien denken, ik zie nu nog steeds bijna tot geen verticale foto’s op jouw blog. Dat klopt! Echter zijn ze er wel, maar ze zijn verborgen. Ze zijn alleen toegankelijk om gepind te worden. Ik zal hieronder eerst uitleggen hoe je goede Pinterest plaatjes kunt maken en daarna zal ik vertellen hoe ik ze op mijn blog plaats.

Verticale foto’s maken met tekst


Goede Pinterest plaatjes maken

Hierboven zie je een horizontale foto die ik graag wil gebruiken voor mijn blog, maar dat hij ook goed is voor Pinterest. Ik zal hier eerst een verticale foto van moeten maken. Doe ga ik dan doen in PhotoShop. Je kan overigens ook andere programma’s gebruiken, zelfs Paint!

Goede Pinterest plaatjes maken ook gebruik van tekst, zodat een Pinterest gebruiker ook in één opslag kan zien waar een pin of een blogpost over gaat. Ook dit ga ik in PhotoShop doen.


Goede Pinterest plaatjes maken - PhotoShop foto openen

Als eerste open je jouw horizontale plaatje dat je wilt gebruiken voor Pinterest in PhotoShop.


Goede Pinterest plaatjes maken

Aan de linkerkant van PhotoShop pak je het “bijsnijden” tooltje. En bovenin kies je dan voor de verhouding 4:5.


Goede Pinterest plaatjes maken

Nu trek je het lijntje bovenin helemaal naar boven, totdat de zijkanten snappen met jouw foto.


Goede Pinterest plaatjes maken

En nu heb je jouw verticale foto! Maar het ziet er natuurlijk nog wel kaal uit, dus we gaan nu teksten plaatsen.


Goede Pinterest plaatjes maken

Aan de linkerkant van PhotoShop selecteer je het “tekst” tooltje en plaats je jouw gewenste tekst. Je kan de tekst ook nog opdelen in verschillende lettertype en grootte, zodat het wat speels is.


Goede Pinterest plaatjes maken

Daarna kan je nog jouw plaatje versieren met bijvoorbeeld vormen, zoals hierboven een rechthoek.


Goede Pinterest plaatjes maken

En als laatste plaats je de jouw url in een hoek van het plaatje, zodat Pinners ook gelijk kunnen zien waar het plaatje vandaan komt.


Goede Pinterest plaatjes maken

Sla nu het plaatje op als JPG of PNG en geef het een goede naam, zoals “Goede Pinterest plaatjes maken”.png. Hierboven zie je dan het resultaat.


Goede Pinterest plaatjes maken - Tekst over foto

Je zou ook eventueel de tekst over een foto heen kunnen plaatsen met daaronder een gekleurde vlak met een niet volledige dekking. Dit is bijvoorbeeld handig als je al een verticale foto hebt. Je plaatst dan eerst een vlak met een bepaalde kleur op jouw foto. Deze geef je dan een niet volledige dekking (zie rechterkant). Daarover heen plaats je dan de tekst die je erin wilt hebben. Deze geef je wel gewoon de volledige dekking.


Goede Pinterest plaatjes maken

Dit is dan het resultaat. Ook deze sla je op als JPG of PNG en geef je een goede naam.

Verticale foto gebruiken voor Pinterest

Nu je jouw plaatje hebt, dan kan je deze gaan uploaden naar jouw WordPress website. Geef dan ook jouw plaatje een goede titel, alt tekst en beschrijving mee.


jQuery Pin It Button For Images Options

Je kan jouw plaatje nu in jouw blogpost plaatsen, zodat hij gelijk gepind kan worden. Zorg er dan wel voor dat je de plugin “jQuery Pin It Button For Images Options” hebt geïnstalleerd. Deze zorgt er namelijk voor dat op elke foto of plaatje een pin button komt te staan zodra je er met jouw muis overgaat. Hierboven zie je een voorbeeld.


Plaatje toevoegen aan Pinterest

Zodra een Pinner dan op de button drukt, dan krijgen ze een popup te zien zodat ze het plaatje kunnen toevoegen aan een board. Nu is jouw plaatje gepind!

Verticale foto verborgen maken, maar toch beschikbaar maken voor Pinterest

Maar misschien wil je wel helemaal geen verticale foto’s op jouw website hebben. Dan kan je er ook voor kiezen om deze plaatjes verborgen te maken op jouw website, maar dat ze toch beschikbaar zijn voor Pinterest.

Als je een plaatje toevoegt aan jouw blogartikel of pagina, dan krijg je een code te zien, zoals bijvoorbeeld hieronder:


Code van een plaatje

Wat je dan doet om het plaatje verborgen te maken in jouw blogartikel of pagina, is er een stukje code omheen te plakken. Zoals:


Div code voor verborgen plaatje

Het resultaat ziet er dan zo uit:


Div code om plaatje heen, voor verborgen plaatje

Als je nu naar jouw blogartikel gaat of naar jouw pagina, dan zie je dat het plaatje niet zichtbaar is. Maar hoe kunnen we nou het plaatje toch gaan pinnen? Daar hebben we weer een andere plugin voor, namelijk “Pinterest Pin It Button On Image Hover And After Post & Page Content”. De oude plugin “jQuery Pin It Button For Images” zou je eventueel kunnen deactiveren, omdat de nieuwe plugin ook al een button laat zien als je met jouw muis over een plaatje gaat. Ik heb ze zelf nog wel alle twee, aangezien “jQuery Pin It Button For Images” meer opties heeft voor instellingen.


Pin it button voor in blogartikel

Zodra je deze plugin hebt geïnstalleerd, dan krijg je een Pin it button onderaan jouw blogartikel te zien.


Pin it button - Kies zelf een plaatje uit

Zodra dan iemand op deze pin it button drukt, dan krijgt degene een popup te zien met alle plaatjes die beschikbaar zijn op die pagina. Je ziet nu veel foto’s en plaatjes voorbij komen. Ik heb trouwens een voorbeeld gepakt van het artikel Hoe ik omga met mijn mail en inbox. Als je naar het artikel gaat, dan zie je dat het eerste plaatje op bovenstaand plaatje niet voorkomt in het artikel. Maar hij is wel beschikbaar voor Pinterest.


Plaatje bewaren op een board - Pinterest

Mensen kunnen dan nu het plaatje selecteren. Er komt dan weer een popup tevoorschijn en dan kan het plaatje toegevoegd worden aan een board.

Zo maak je dus goede Pinterest plaatjes maken. Verticale plaatjes met goede en mooie teksten. Deze plaatjes kan je dus verborgen maken in jouw blogartikel mocht je geen verticale plaatjes op jouw website willen hebben, net als op mijn blog.

Mocht jij ook nog bepaalde tips hebben om betere en mooiere Pinterest plaatjes te maken. Laat dan vooral een reactie achter!

Hoe pin jij plaatjes van jouw blog? En hoe maak jij Pinterest waardige plaatjes of foto’s?

Hoe maak je goede Pinterest afbeeldingen

Krijg meer verkeer met goede Pinterest afbeeldingen

Goede Pinterest afbeeldingen maken

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

2 Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: