Mediakit maken + gratis mediakit template


Mediakit maken + gratis mediakit template

Samenwerkingen met bedrijven vind ik ontzettend leuk! Ik vind het dan zeer belangrijk dat bedrijven goede informatie over mij en mijn blog krijgen voordat we een samenwerking aangaan. Tegenwoordig stuur ik daarom ook altijd in de bijlage een mediakit mee wanneer een bedrijf mij benadert voor een samenwerking. Vandaag vertel ik hoe je een mediakit kunt maken en heb ik ook voor jullie een gratis mediakit template!

Wat is een mediakit?

Een mediakit is een document dat informatie geeft over jou en jouw blog. Zodra een bedrijf geïnteresseerd is in een samenwerking, dan kan je jouw mediakit meesturen. Zorg ervoor dat jouw mediakit altijd actuele informatie bevat, zodat de statistieken en de prijzen altijd kloppen.

Wat staat er allemaal in een mediakit?

In een mediakit laat je zien wie jij bent, waar je over blogt, wie jouw doelgroep is en wat je allemaal te bieden hebt qua samenwerkingen. Er zijn verschillende elementen die je kwijt kunt in een mediakit. Een aantal belangrijke elementen zijn onder andere:

Over jou
Allereerst vertel je iets over jezelf. Wie ben jij, hoe oud ben je en laat ook een foto van jezelf zien.

Over jouw blog
Vertel daarna iets over jouw blog. Hoe heet jouw blog, wat is de URL, waar schrijf je over (eventuele niche?) en wat is jouw doelgroep. Plaats bijvoorbeeld ook foto’s en/of afbeeldingen die met jouw blog te maken hebben. Zoals ik hierboven heb gedaan, foto’s van onderwerpen waarover ik schrijf: fotografie, fashion, bloggen en gadgets, beauty en lifestyle.

Mogelijkheden voor samenwerkingen
In een mediakit zet je natuurlijk ook neer wat voor mogelijkheden voor samenwerkingen er allemaal zijn. Denk bijvoorbeeld aan advertorials, reviews, winacties, banners op jouw site etc. Je kan hierbij ook de prijzen vermelden. Weet je niet precies hoeveel je moet vragen voor bijvoorbeeld een advertorial? Lisanne van Lissaneleeft.nl heeft een zeer uitgebreid artikel geschreven hierover: Wat is een eerlijke prijs van een advertorial.

Jouw blog statistieken
Bedrijven zijn enorm geïnteresseerd in jouw blog statistieken. Het beste is om Google Analytics te gebruiken om jouw blog statistieken op te vragen. Bedrijven zijn vooral geïnteresseerd in de volgende statistieken:
– Maandelijkse unieke bezoekers
– Maandelijkse pageviews

Het handigst is om dan het gemiddelde van bijvoorbeeld 3 maanden te pakken en dit te gebruiken in jouw mediakit.

Social media statistieken
Naast bovenstaande blog statistieken kan je ook jouw social media statistieken vermelden. Ook hier zijn bedrijven nogal in geïnteresseerd. Vaak worden namelijk artikelen gepromoot via social media. Geef dan weer hoeveel likers en volgers jij hebt bij al jouw social media kanalen, dus bijvoorbeeld van Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, Youtube etc.

Contactgegevens
Wat ook erg belangrijk is, dat je jouw contactgegevens ook vermeld in jouw mediakit. Denk bijvoorbeeld aan jouw e-mailadres en eventuele telefoonnummer. Mochten bedrijven jouw mediakit gebruiken, dan kunnen ze snel jouw contactgegevens terugvinden en contact met jou opnemen.

Gratis mediakit template


Gratis mediakit template

Je kan een mediakit heel gemakkelijk maken met bijvoorbeeld Word. Maar je kan natuurlijk ook werken met bijvoorbeeld Illustrator of PhotoShop. Het is sowieso de bedoeling dat je de mediakit ook in dezelfde stijl maakt als jouw blog. Denk bijvoorbeeld aan lettertypes, headers, kleuren etc. Natuurlijk heb ik voor jullie een gratis mediakit template die je kan gebruiken voor jouw eigen blog.


Ben je al ingeschreven? Ga dan naar de download pagina om de template te downloaden.


Gebruik jij al een mediakit voor jouw blog samenwerkingen?

Mediakit maken voor jouw blog GRATIS template

Wat is een mediakit en wat zet je er allemaal in GRATIS template

Hoe maak je een mediakit GRATIS template

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: