Wetboek voor bloggers


Wetboek voor bloggers

Bloggen is echt ontzettend leuk, maar het kan zijn dat je toch tegen bepaalde punten aanloopt. Als je beginner bent, dan wil je natuurlijk weten hoe je een blog begint. Als je als iets verder bent, dan wil je ook weten hoe je bijvoorbeeld om kunt gaan met samenwerkingen, privacy, planningen, SEO, auteursrechten en meer. In het boek Wetboek van bloggers komen ontzettend veel en zeer handige onderwerpen naar voren. Vandaag vertel ik jullie hier iets meer over.


Wetboek voor bloggers

Het boek is geschreven door Charlotte van Charlotte’s Law & Fine Prints. Charlotte is jurist en fotograaf. Ik volg haar al een behoorlijke tijd, ze schrijft ontzettend veel handige en zeer interessante artikelen. Van de week schreef ik nog een artikel over worden jouw foto’s zonder toestemming gebruikt?, ook daarin staat een link naar een zeer handig artikel dat Charlotte heeft geschreven. Ik moest en zou haar boek ook hebben!

In haar boek staat echt ontzettend veel informatie, haar inhoudsopgave bestaat dan ook uit 5 pagina’s! Echt alles wat je wilt weten, staat erin!


Wetboek voor bloggers

Wetboek voor bloggers

In het begin van het boek gaat ze vooral in over hoe je een blog kunt beginnen, de geschiedenis van het bloggen, opmaak van jouw blog, de vormgeving en meer! Ik ben zelf geen beginnende blogger, maar och, ook hier heb ik al behoorlijk wat informatie uit kunnen halen die ik niet wist.


Wetboek voor bloggers

Verderop in het boek gaat ze dieper in op hoe je goede teksten kunt schrijven, de planning, persoonlijke perikelen, hoe je je blog kunt beschermen, over het krijgen van producten en opdrachten en meer. Wat ik ook echt super vind, is dat er ook interviews instaan van verschillende bloggers. Ook hier kan ik weer veel handige informatie uit halen!

Ook super leuk is dat er bij bepaalde teksten ook inspirerende quotes staan, echt top!


Wetboek voor bloggers

Wetboek voor bloggers

Bepaalde onderwerpen interesseren mij echt enorm, één daarvan is SEO. Hierover staat dan ook een zeer uitgebreid gedeelte in het boek. Echt super!


Wetboek voor bloggers

Sinds dat mijn blog mijn bedrijfje is geworden, ga ik ook steeds meer zakelijke dingen tegenkomen. Ook hier heeft Charlotte veel over geschreven, zoals inschrijven bij KvK en Belastingdienst, zakelijke rekeningen en facturen en meer. Hier heb ik echt super veel aan!

Het is echt een super handig Wetboek voor bloggers waar iedere blogger (beginner, gevorderd of expert) echt wat aan heeft! Er staat zoveel handige informatie in. Ik ben momenteel ook bezig om hier de punten van te noteren in bullet journal die ik wil gaan uitvoeren en/of veranderen. Charlotte schrijft ook fijn, het boek is lekker weg te lezen, zonder al te moeilijke onderwerpen en termen. Dit boek is echt een aanrader!

Wetboek voor bloggers kost 22,95 Euro en is te verkrijgen via Bol.com. Er is ook een studie editie van het boek, speciaal voor studenten en professionals die meer willen weten over intellectueel eigendomsrecht of daarmee te maken krijgen in hun werk. Deze kost 29,95 Euro.

Ben jij ook blogger? Volg jij Charlotte’s Law (blog) al? En heb jij Wetboek voor bloggers al in huis?

Wetboek voor bloggers
Dit artikel bevat een affiliatie link. Zie disclaimer voor meer informatie.

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

1 Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: