Doelen oktober, SMART methode en terugblik doelen september


Doelen oktober, SMART methode en terugblik doelen september

Het is vandaag alweer 1 oktober, dat betekent dat ik weer nieuwe doelen voor deze maand met jullie ga delen. Dit doe ik aan de hand van de SMART methode. Daarnaast ga ik ook de doelen van vorige maand evalueren. Heb ik de doelen behaald of niet?

Doelen van vorige maand

Foto’s bewerken
Afgelopen maand heb ik weer een aantal series bewerkt, zoals Monschau in de avond en Heusden in de avond. Helaas heb ik nog niet foto series herbewerkt, dus die schuif ik door naar volgende maand.

DIY Project
Ik heb inmiddels weer een nieuwe DIY project gedaan en hier ook een filmpje van gemaakt. Alleen deze moet ik nog bewerken. Het filmpje hiervan komt dus nog online 🙂 .

Intro maken voor filmpjes
Ik was bezig met het brainstormen en filmpjes aan het bekijken hoe je een intro kan maken. Maar afgelopen week is het zo heftig geweest met mijn zwangerschap, dat ik dit aan de kant heb gelegd. Dit is een doel dat ik vooruit schuif naar volgende maand.

Meer rust nemen
Phoe, ik had al wat extra rust genomen. Maar afgelopen maandag heb ik te horen gekregen dat ik minder moest gaan werken. Zie mijn zwangerschapsupdate week 28. Nu werk ik inderdaad ook minder en pak ik echt meer mijn rust. Dit is een doel dat wel de komende tijd door zal gaan lopen.

Één wekker in plaats van twee
Ik had niet gedacht dat dit mij ging lukken, maar toch is het echt gelukt! Ik heb nu inmiddels elke ochtend maar één wekker aanstaan. En ja nog een noodwekker, maar die is alleen maar afgegaan op het moment dat ik vergeten was om hem uit te zetten toen ik gewoon al wakker was. Één wekker geeft echt zoveel meer rust en ik ben ook gewoon gelijk wakker als ik er ook gelijk uit ga (na de oefeningen die ik heb gekregen van mijn fysiotherapeute). Ik kan dit echt iedereen aanraden! Het werkt echt enorm goed!

Elke week minstens één product reviewen
Yes, ook dit is gelukt! Ik heb elke week minstens één product gereviewd. Deze producten zijn:
Nieuwe Etos Nail it! nagellakjes: Spring Break, Ultra Vilot en Glitter All Over
Wetboek voor bloggers
treaclemoon warm apple pie hugs bath and shower gel
Etos Lime & Mint en Elderflower & Raspberry hand creams
Krijtbord Magneet Behang & Freefly VR Headset van CoolGift.com
Prachtige moderne plafonnière van DirectLampen.nl

Babykamer
Ook met de babykamer zijn we weer een behoorlijk stuk verder. De muren zijn helemaal klaar, het laminaat ligt er in, alles is schoongemaakt 🙂 . Echt top!! Daarnaast hebben we ook meubeltjes gekocht en die komen dinsdag binnen, yeahh! Ik ben zeer benieuwd hoe het er helemaal uit komt te zien. Natuurlijk laat ik binnenkort ook weer foto’s zien!

Zoals jullie kunnen lezen, heb ik veel doelen van afgelopen maand wel behaald, maar sommigen ook niet omdat het gewoon niet lukte vanwege mijn zwangerschap.

SMART methode

Om doelen op te kunnen stellen, gebruik ik altijd de SMART methode. Dit staan voor:
S = Specifiek
M = Meetbaar
A = Acceptabel
R = Realistisch
T = Tijdgebonden

Specifiek
Om een doel specifiek te maken stellen we de W-vragen
– Wat willen we bereiken?
– Wie is er bij betrokken?
– Waar gaat het gebeuren?
– Wanneer gebeurt het?
– Waarom willen we het bereiken?

Meetbaar
De meetbaarheid van een doel wordt vaak aangegeven in getallen. Maar meetbaarheid kan je ook bereiken door het doel te vergelijken met bijvoorbeeld bestaande procedures, eisen, normen, handleiding en systemen.

Acceptabel
De A van Acceptabel staat ook wel voor Aanwijsbaar of Actiegericht. Je kan hierbij jezelf een aantal vragen stellen, bijvoorbeeld:
– Is het voor jezelf haalbaar?
– Is er voldoende draagvlak om het doel te behalen?
– Is het actiegericht en leidend tot resultaat?

Realistisch
Een doel moet natuurlijk ook realistisch zijn. Het moet wel voldoende uitdaging geven, maar het mag niet te makkelijk of te moeilijk zijn. Een aantal vragen die je jezelf kan stellen zijn:
– Is het doel haalbaar voor mij?
– Zijn de inspanningen niet te hoog of te laag?
– Staan de inspanningen in relatie met het resultaat?

Tijd
Elk doel moet tenminste één datum hebben. Je kan natuurlijk ook bepalen of een doel binnen een bepaald periode behaald moet zijn, zoals bij mij binnen een maand.

Hieronder heb ik mijn doelen opgesteld aan de hand van de SMART methode.

Doelen oktober

Foto’s herbewerken
Inmiddels heb ik alle foto’s bewerkt die ik nog moest bewerken. Maar ik heb nog wel een aantal series liggen die ik nog graag wil gaan herbewerken. Aan het einde van deze maand heb ik drie series herbewerkt en deze drie series online gezet. Elk weekend ga ik hier thuis voor zitten om de foto’s van een serie te gaan bewerken. Het gaat om de volgende series:
– Een verlaten villa
– Een verlaten ziekenhuis
– Een verhalen koekjesfabriek

Intro maken voor filmpjes
Ik heb natuurlijk al wat filmpjes bekeken etc. hoe ik een intro filmpje kan gaan maken. Ik heb een week vakantie in oktober, en dan ga ik thuis de intro voor mijn filmpjes in elkaar zetten.

DIY Project
Het vorige DIY project is al af, maar het filmpje moet nog bewerkt worden. Nu ga ik al wel een nieuw DIY project uitvoeren. In mijn week vakantie ga ik thuis een nieuw herfstdecoratie maken om onze inrichting in huis hiermee meer een herfstlook te geven.

Meer rust nemen
Dit is een doel dat de komende tijd wel door gaat lopen. Door mijn bekkenpijn en de harde buiken moet ik dit wel gaan doen. Na elke werkdag neem ik gelijk de rust die ik nodig heb, leg ik alles aan de kant en ga ik relaxen op de bank. Op de dagen dat ik niet aan het werk ben, zal ik minstens 4 uur gaan lezen (blogs, boeken etc.) Hierdoor ontspan ik meer en krijg ik rust.

Babykamer inrichten
Aankomende dinsdag komen de meubeltjes voor de babykamer, echt super leuk! Aankomende week gaan we de meubeltjes (ledikant, kast en commode) van de babykamer in elkaar zetten en de babykamer zo ver mogelijk inrichten. In mijn vakantie ga ik de babykamer verder inrichten met leuke accessoires.

Artikelen alvast vooruit schrijven
Ik ga in mijn vakantie elke dag twee extra artikelen vooruit schrijven voor de tijd dat ik aan het bevallen ben en dat we onze zoon net hebben. Dan ben ik echt niet in staat om te gaan schrijven.

Elke week minstens één product reviewen
Ook dit is een doel dat ik vanaf nu gewoon elke maand wil volhouden. Dit zal dan ook de laatste keer zijn dat ik hem echt als doel opschrijf, het zal gewoon een gewoonte moeten gaan worden. Deze ga ik dan ook niet opstellen aan de hand van de SMART methode, omdat ik deze de vorige keer al heb benoemd.

Dit waren mijn grootste doelen voor deze maand. Aan het begin van volgende maand zal ik hier weer op terugkomen en nieuwe doelen opstellen 🙂 .

Heb jij ook doelen voor de komende tijd? En zo ja, wat zijn dan jouw doelen?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: