Zwangerschapsupdate week 28 – Over mijn grens gegaan


3d5e1eb5-6c3f-4bee-a3a0-f54cce73ccc4

Wow, 28 weken zwanger alweer! De tijd vliegt voorbij! Vorige week hebben we weer een controle gehad ๐Ÿ™‚ en gisteren heb ik voor het eerst bekkenfysiotherapie gehad. De afgelopen dagen ging het wat minder met mij en gister had ik het behoorlijk zwaar. Vandaag ga ik het hebben over hoe het met onze kleine gaat, de controle zelf, hoe het dus met mij gaat, de babykamer en babyspulletjes. Vandaag dus weer een uitgebreide zwangerschapsupdate!

27 weken controle

Vorige week hadden we dus weer een controle bij de verloskundige. Ik heb gelijk aangegeven dat de bekkenpijn nog niet minder was en dat ik een afspraak had gemaakt bij de bekkenfysiotherapie. Verderop in het artikel vertel ik hoe dat is verlopen. De verloskundige vond dit zeer goed en gaf zelf ook nog een aantal tips.

Zoals altijd werd mijn bloeddruk weer gemeten en deze was weer helemaal goed. ‘s Ochtends had ik ook op de weegschaal gestaan en in totaal was ik vorige week 4,5kg aangekomen. Deze week heb ik nog niet gewogen ๐Ÿ™‚ . Bij de verloskundige ging ik ook nog op de weegschaal staan, echter halen ze sowieso standaard 2kg er vanaf vanwege de kleding. Dus ik kan beter gewoon altijd ‘s ochtends voordat we controle hebben, zelf op de weegschaal thuis gaan staan en dit doorgeven ๐Ÿ™‚ .

Mijn baarmoeder was weer een stuk gegroeid en zit alweer een aantal centimeter boven mijn navel, zeer keurig. De kleine was ook weer lekker aan het schoppen en bewegen haha, super schattig. Het hartje klonk ook weer goed, zo leuk blijft dat he ๐Ÿ™‚ . Met de kleine gaat dus alles echt goed ๐Ÿ˜€ , super om te horen!

Dit keer werd ik ook geprikt om te kijken wat voor bloedgroep ons kindje heeft. Dit heeft te maken met dat ik Rhesus negatief ben en als het kindje positief is dan krijg ik een speciale prik met anti-D, dit zorgt ervoor dat er geen antistoffen gemaakt worden in de rest van de zwangerschap mocht mijn bloed in contact komen met het bloed van onze baby. Meer informatie hierover kan je hier lezen: Rhesus en antistoffen in bloed. Vandaag heb ik gebeld voor uitslag en ons kindje is ook Rhesus negatief, dus dat betekent dat ik geef prik hoef te hebben ๐Ÿ™‚ . Daarnaast kreeg ik ook te horen dat mijn ijzergehalte goed is, dus alles van de controle is zeer positief!

Zwangerschapskwaaltjes

De bekkenpijn, sjah, ik schreef al dat ik hiervoor dus bekkenfysiotherapie zou krijgen. Gisteren kreeg ik dan ook voor het eerst de bekkenfysiotherapie. En dit was heftig! Ik schrok namelijk enorm toen mijn fysiotherapeute aangaf dat ik echt over mijn grens heen ben gegaan en dat dit niet zo langer door kan gaan. Wauw, die had ik even niet zien aankomen. Ik ben echt blij dat ik hier naar toe ben gegaan. Alles is namelijk helemaal overbelast. Ze heeft me dingen uitgelegd en ook me goed gemasseerd, dit was dan ook best pijnlijk. Ik heb oefeningen meegekregen die ik 5 keer per dag liggend moet uitvoeren. Ze raadde me ook aan om toch meer thuis te gaan werken of minder te gaan werken. Phoe, echt heftig!

De afgelopen dagen heb ik ook last van harde buiken. Ik wist eerst niet precies wat het nou echt was wat ik voelde. Mijn man voelde ook dat mijn buik hard was. Ik ben toen op internet gaan rondkijken en het leek er inderdaad op dat ik de harde buiken had. Ik had ook nog met mijn vriendinnetje gesproken hierover en ook zij gaf het aan dat dat het was, aangezien zij het ook meegemaakt heeft. Jeetje…zondag begon het, zondagnacht had ik er ook nog wel last van en maandag gelukkig iets minder. Maar het zinde me niet. Na de fysiotherapie heb ik toch gelijk maar even de verloskundige gebeld en die gaf ook aan dat het harde buiken waren. Ik moest gelijk even mezelf laten checken op een blaasontsteking en verder in de gaten houden of het niet te vaak per uur zou zijn. Als het namelijk te vaak voorkomt, dan kunnen het ook weeรซn zijn, maar gelukkig had ik daar geen last van maandag. Het was al een stuk minder geworden dan zondag.

Toen ik eenmaal thuis was, was ik echt gebroken. De bekkenpijn, wat de fysiotherapeute mij vertelde, de harde buiken, alles werd even te veel. Ik besloot dan ook om even met mijn werk te bellen en het allemaal uit te leggen. We zouden vandaag dan ook een gesprek hebben en dit ook verder te bespreken. Ik heb dan ook gistermiddag niet meer gewerkt, het lukte gewoon niet. Ik had rust nodig.

Die middag was ik nog wel naar de huisarts geweest om te kijken of ik ook een blaasontsteking heb. Gelukkig hebben ze binnen een paar minuten al uitslag en ze kon zo snel geen ontsteking zien. Wel zag ze dat er eiwit in mijn urine zat en besloot ze om toch maar even mijn bloeddruk op te meten. Deze was gelukkig nog steeds goed. Ze heeft nog wel van mijn urine een kweek gemaakt en vandaag kon ik bellen voor uitslag. Gelukkig was er verder niks te zien, geen ontsteking of iets dergelijks. Dus daar was ik echt blij mee.

Toen ik vandaag mijn verloskundige belde voor de Rhesus en ijzergehalte uitslagen, heb ik ook gelijk verteld over de uitslag van mijn urine. En daarnaast ook even meer om advies en uitleg gevraagd over de harde buiken. Gelukkig zijn ze een stuk minder, maar ze zijn er nog wel. Het kan altijd voorkomen in drukke periodes en rond deze tijd van mijn zwangerschap. Ik moet rust nemen en ze vroeg ook hoe veel ik nog werkte. Ik gaf aan dat ik 40 uur in de week werk en dat ik twee dagen thuis werk. Ze gaf gelijk aan dat dit erg fors is en dat ik minder moet gaan werken, het liefst 3 dagen met twee dagen thuis en รฉรฉn dag op het werk. Het komt toch best even hard binnen zodra je toch die stap terug moet zetten. Ik ben dat niet gewend, ik ga maar door. Oftewel ik ga echt over mijn eigen grens heen en dat kan niet zo langer.

Ik had vandaag op mijn werk een gesprek over hoe nu verder. Ik vertelde het hele verhaal en gaf aan dat ik 3 dagen wilde werken in plaats van 5. Maar 8 uur op een dag is voor mij ook erg veel. We besloten om hier 4 dagen van te maken van 6 uur per dag, dan ben ik sowieso 1 dag vrij. Op donderdag ga ik naar mijn werk in verband met meetings etc. en de rest van de dagen werk ik thuis. Zo heb ik meer rust en minder reistijden. Ik ben vanaf vandaag dan ook gedeeltelijk de ziektewet in gegaan. Dit betekent dat ik verplicht 6 weken voor mijn uitgerekende datum verlof op moet nemen, dat zal dan nu 8 november zijn in plaats van 22 november. Eind oktober heb ik ook nog een weekje vakantie en dit betekent dat ik nog 5 weken in totaal ga werken voordat mijn verlof begint.

Het was voor mij best heftig om te horen dat ik te ver ben gegaan, toch. En dat ik nu moet minderen en meer rust moet nemen. En toch ben ik blij dat ik dit te horen heb gekregen en dat ze op mijn werk erg flexibel zijn in werktijden en ziektewet regeling etc. Ik moet ook echt aan mezelf denken en mezelf meer rust gunnen en geven….

Tijd voor verandering!

Babykamer


Zwangerschapsupdate week 28 - Over mijn grens gegaan

Zwangerschapsupdate week 28 - Over mijn grens gegaan

Zwangerschapsupdate week 28 - Over mijn grens gegaan

Zwangerschapsupdate week 28 - Over mijn grens gegaan
De onderste drie foto’s heb ik in het donker gemaakt met licht aan, dus dat ziet er een beetje gelig uit hehe, maar alles is gewoon wit ๐Ÿ™‚ .

Oww ik kan niet wachten totdat de meubels komen, nog een weekje! Mijn man en ik zijn naar Van Asten in Tilburg geweest om daar op zoek te gaan voor de babykamer. Ik heb toen geen foto’s gemaakt, maar dit is het geworden: Babykamer Nick. Inmiddels zijn de muren ook gewit door mijn schoonouders, super lief! Mijn man heeft de ondervloer erin gelegd en onze buurman en mijn man hebben het laminaat erin gelegd. En het is zooooo mooi geworden. Het moet alleen nog even goed gepoetst worden en een aantal dingetjes moeten nog geverfd worden. Ik ben zo blij hiermee! Volgende week komen dus de meubels binnen, yeahhh! Heerlijk ๐Ÿ™‚ . Bij de volgende zwangerschapsupdate (na onze volgende controle) zal ik wel weer foto’s laten zien hoe het eruit ziet.

Babyspulletjes shoppen


Mijn leven in foto's #45 - babyspullen

Mijn leven in foto's #44 - Babyspulletjes

Mijn leven in foto's #44 - Luiertas

Mijn leven in foto's #44 - Waskussen

Mijn leven in foto's #44 - Slabbertje

We hebben ook weer lekker veel babyspulletjes gekocht ๐Ÿ™‚ . Toen mijn man en ik gingen shoppen voor de babykamer, hebben we gelijk ook babyspullen gehaald. Mijn vriendinnetje en ik zijn samen ook nog op pad geweest om heerlijk te gaan shoppen. We moeten nog wel wat dingen gaan halen, maar dat gaat zeker goed komen ๐Ÿ™‚ .

Rust nemen en genieten

Ik kan echt genieten van die kleine. Hij is zo lekker actief. Gisteren voelden we beide gewoon een hele grote bult bewegen haha, zijn voetje of knietje ofzo. Dat was echt zoooo schattig! We genieten echt hiervan! En voor nu is het vooral mijn rust nemen, dit is echt nodig! Ik ben morgen lekker vrij en ga ik ook echt die rust pakken!

Dit was de zwangerschapsupdate van 28 weken. De volgende zwangerschapsupdate zal over een aantal weken zijn nadat we weer een controle (met echo) hebben gehad. Ik ben zo benieuwd hoe hard hij is gegroeid en hoe hij er nu uit ziet ๐Ÿ™‚ .

Ben jij ook zwanger of ben je zwanger geweest en tot hoe lang hou/hield jij het vol met werken?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

1 Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: