Plan with me – Maandplanning van Oktober


Plan with me - Maandplanning van Oktober

Aan het einde van elke maand maak ik een nieuwe planning en todo lijst voor de komende maand. Dit doe ik in mijn Bullet Journal en ik mijn agenda. In dit plan with me artikel wil ik jullie graag laten zien hoe ik een maandplanning van oktober maak.

Bullet Journal


Plan with me - Maandplanning van Oktober
Klik op de foto om hem groter te kunnen bekijken.

Als eerste maak ik een nieuw gedeelte vrij in mijn Bullet Journal voor mijn oktober setup. Hier komen verschillende items in te staan, een editorial, een todo lijst, een doelen pagina en een herinneringen pagina.

Hierboven zie je hoe ik de editorial heb gemaakt. In totaal heb ik 31 vakjes gemaakt, voor elke dag 1 vakje. Met daarboven de dag van de week. In elk vakje heb ik een kleine post-it geplakt. Hierin komt dan een bepaald onderwerp te staan waarover ik wil gaan schrijven en die dag ook online komt. Zo weet ik precies welke onderwerpen op welke dagen online komen. Zodra een artikel met een bepaald onderwerp online is gekomen, haal ik de post-it weg. Dan schrijf ik het onderwerp op in het vakje. Door te werken met post-it’s kan ik ook schuiven met de onderwerpen. Dit doe ik mocht een onderwerp toch even niet lukken of als er bijvoorbeeld een opdracht van een klant of een item van een PR-bureau tussendoor komt.


Plan with me - Maandplanning van Oktober
Klik op de foto om hem groter te kunnen bekijken.

In mijn Bullet Journal heb ik een zeer grote todo lijst van een aantal pagina’s met allerlei items die ik graag nog wil of juist moet uitvoeren. Deze todo lijst haal ik er altijd bij aan het einde van de maand, zodat ik deze items op mijn todo lijst van de komende maand kan plaatsen. Zo hou ik overzicht en hoef ik niet steeds terug naar deze grote todo lijst toe om taken in te delen, maar heb ik kleinere todo lijst voor die maand. De items die ik heb ingepland voor komende maand, streep ik gelijk van de grote todo lijst af.


Plan with me - Maandplanning van Oktober
Klik op de foto om hem groter te kunnen bekijken.

Aan het einde van de maand kijk ik eerst naar de todo lijst van deze maand. Er kunnen bijvoorbeeld items zijn die ik nog niet heb uitgevoerd en die ik de komende maand wil of moet uitvoeren. Dit kunnen ook bijvoorbeeld terugkomende items, zoals mediakit updaten, nieuwsbrief versturen etc zijn. Ik plaats ze gelijk op de todo lijst voor komende maand.

Ook plaats ik hier de items neer die deze maand niet zijn uitgevoerd, dus de nog lopende taken. Daarna kijk ik dus op mijn grote todo lijst en haal ik items hier vanaf en plan ik ook in voor komende maand. Ik gebruik altijd zo’n beetje 1 a 2 pagina’s voor de todo lijst voor komende maand. Ik hou hier dan ook rekening mee hoeveel tijd ik denk te hebben in een maand. Zoals in oktober heb ik ook een week vakantie waardoor ik weer een aantal dingen extra kan uitvoeren.

Agenda


Plan with me - Maandplanning van Oktober
Klik op de foto om hem groter te kunnen bekijken.

Zodra ik mijn Bullet Journal ingepland heb, pak ik mijn agenda erbij. Hier heb ik een complete maandoverzicht in staan voor afspraken, evenementen, vakanties etc. Op elke lijn (de dagen) schrijf ik de letter van die dag, zodat ik gelijk weet op welke dag een afspraak is.


Plan with me - Oktober

In mijn agenda maak ik elke week een nieuwe weekplanning. Dit doe ik vaak aan het einde van de week. Hierboven zie je al een planning staan voor volgende week. Ik heb de dagen altijd opgesplitst in NOTES, AFSPRAKEN en TODO. Bij NOTES plaats ik altijd kleine notities, zoals bijvoorbeeld hoeveel weken zwanger ik ben. Of als er die dag iets gaat gebeuren, zoals de babykamer meubels die komen.

Bij AFSPRAKEN zet ik altijd de afspraken en de tijd van de afspraak neer, dit kan werk gerelateerd zijn, maar ook privé gerelateerd of blog gerelateerd. Deze afspraken staan dus ook in het maandoverzicht.

Bij TODO zet ik allerlei taken neer die ik die dag moet uitvoeren. Deze taken haal ik dan uit mijn todo lijst in mijn Bullet Journal vandaan. Per dag plan ik sowieso 1 item in, omdat ik ook aan mijn rust moet denken wil ik niet teveel inplannen. Op woensdag heb ik twee items staan, omdat ik die dag niet werk.

Verder kunnen er in die week ook extra taken voorbij komen die ik moet uitvoeren. Zoals bijvoorbeeld mails beantwoorden van bepaalde lezers en klanten. Of persberichten doornemen, producten op foto’s zetten die ik binnen heb gekregen en meer. Deze items komen niet op de todo lijst te staan als ze grote prioriteit hebben. Ze worden namelijk direct ingepland voor die week. Hebben ze niet zo’n grote prioriteit, dan kan het zijn dat ik ze plaats op mijn todo lijst van die maand of juist helemaal achteraan op de grote en algemene todo lijst, zodat ik deze later een keer kan inplannen in een andere maand.

Zodra een taak dan gedaan is, vink ik deze af in mijn agenda en ook in mijn todo lijst in mijn Bullet Journal. Zo kan ik heel goed bijhouden welke taken ik allemaal heb kunnen doen, wat ik al allemaal bereikt heb en welke taken ik nog moet uitvoeren. En het is helemaal niet erg als bepaalde taken niet afkomen, deze neem ik dan gewoon weer mee naar de volgende maand.


Plan with me - Maandplanning van Oktober

Dit is hoe ik mijn planning maak voor elke maand en elke week. Ik vind het een zeer fijn systeem. Ik weet precies welke taken ik wil en moet uitvoeren die maand en zo kan ik per week een planning maken. Door dit systeem kan ik ook zeer productief zijn en het geeft ook echt een zeer fijn gevoel zodra een taak klaar is en de todo lijst steeds kleiner wordt 🙂 .

Plan with me – Maandplanning van Oktober

Hoe maak jij jouw planningen? Doe je dit per dag, week of maand? Hoe hou jij jouw taken bij?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: