Hoe gebruik ik Bloglovin?


Hoe gebruik ik Bloglovin?

Bloglovin is een website waarmee je heel gemakkelijk blogs en bloggers kunt volgen. Ik zit bijna dagelijks op Bloglovin om mijn favoriete blogs te lezen en inspiratie op te doen. Vandaag laat ik zien hoe ik Bloglovin gebruik.

Blogs volgen


Hoe gebruik ik Bloglovin?

Ik volg eigenlijk best wel veel blogs. Al deze blogs heb ik onderverdeeld in verschillende categorieën met de onderwerpen die mij enorm interesseren. Zoals je hierboven aan de rechterkant kunt zien. Onderwerpen als bijvoorbeeld beauty, lifestyle, fashion, DIY, blog tips en meer. Maar ik heb ook een extra categorie aangemaakt met “Favourite blogs”. De blogs die in deze categorie staan, wil ik zo vaak mogelijk bezoeken. Het liefst elke dag of een aantal keer per week. Dit zijn de blogs die mij enorm aanspreken en die ik gewoon enorm graag volg. De rest van de categorieën bekijk ik dan zodra ik meer tijd heb om meer blogs te gaan bezoeken. Deze blogs volg ik namelijk ook erg graag, maar ik kan niet teveel blogs op een dag gaan bezoeken, die tijd heb ik helaas niet. In het weekend probeer ik dan dit wel in te halen, maar zoals je hierboven ook ziet, staan er nog veel ongelezen blogs open haha. Via “My Feed” zie je dan ook gelijk welke nieuwe artikelen alle blogs hebben, per categorie of in totaal. Zo ben je gelijk op de hoogte van alle nieuwe artikelen, super handig!

Inspiratie opdoen


Hoe gebruik ik Bloglovin?

Bloglovin is ook een plek waar ik enorm veel inspiratie op doe. Naast de “My feed” zie je ook allerlei categorieën staan. Zodra ik tijd heb, vind ik het ook heerlijk om eens door deze categorieën te bladeren, hierin staan namelijk allerlei blogs in die ik zelf niet volg, maar die uitgelicht zijn. Dit was voorheen “Explore” op Bloglovin. Hier doe ik dan ook veel inspiratie op. Maar ook via alle categorieën die ik zelf heb aangemaakt met de blogs die ik op dit moment volg.

Collecties


Hoe gebruik ik Bloglovin?

Zodra ik artikelen aan het lezen ben van blogs die ik volg of via de uitgelichte blogs, dan bewaar ik ook wel eens een aantal artikelen waar ik later nog iets mee wil doen. Zoals DIY projecten, items voor mijn wishlist, recepten en veel meer. Ik heb hiervoor collecties aangemaakt en hier sla ik dan alle artikelen op die ik graag nog eens wil bekijken. Hierboven zie je een aantal van deze collecties, ik heb er namelijk nog wel meer 🙂 !

Artikelen die ik leuk vind


Hoe gebruik ik Bloglovin?

Naast artikelen die ik opsla in collecties, zijn er ook artikelen die ik gewoon echt leuk vind maar verder eigenlijk niet nog eens hoef te lezen of te bekijken. Ik geef deze artikelen dan een “Love” (hartje). Zo laat ik de blogger die het artikel heeft gemaakt ook zien dat het artikel ook echt gewaardeerd wordt en dat ik het artikel ook echt super leuk vind.

Volgen en ontvolgen

Natuurlijk kom je ook wel eens nieuwe blogs tegen, bijvoorbeeld door de uitgelichte blogs of via de spam je blog artikelen. Zodra ik blog echt leuk of interessant vind, dan ga ik deze blog ook volgen via Bloglovin en voeg ik deze weer toe aan de juiste categorie. Eens in de zoveel maanden ga ik alle blogs langs die ik op dit moment volg, om te kijken of ze mij nog wel interesseren of misschien dat ze al niet zijn gestopt met bloggen. Zo heb ik vaak gemerkt dat bloggers na een tijdje alweer stoppen of al een behoorlijke tijd niet meer iets hebben gepost. Dat is natuurlijk jammer, maar deze blogs ontvolg ik dan wel. Zodra zij weer nieuwe content hebben en ik merk dit, dan volg ik ze wel weer. Maar ik wil graag dat mijn Bloglovin lijstje wel gewoon overzichtelijk en schoon blijft met bloggers die echt leuk bezig zijn.

Dit is eigenlijk hoe ik Bloglovin gebruik. Je kan zo ontzettend veel met Bloglovin, veel inspiratie op doen en jouw favoriete bloggers volgen. Ik ben echt blij met Bloglovin 🙂 !

Hoe gebruik ik Bloglovin?

Gebruik jij ook Bloglovin? En hoe gebruik jij Bloglovin?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: