Hoe ik in februari 1820,30 Euro verdiende met bloggen en werk als Virtual Assistant

Hoe ik in februari 1820,30 Euro verdiende met bloggen en werk als Virtual Assistant

Sinds augustus 2016 is mijn blog mijn bedrijfje en ik verdien geld met mijn blog en mijn bedrijf. Het leek me leuk om vanaf nu elke maand een update te plaatsen van hoeveel geld ik verdien met mijn blog en bedrijf als Virtual Assistant en hoe ik geld verdien. In februari 2018 heb ik 1820,30 Euro verdiend met mijn blog en bedrijf en ik wil dan ook aan jullie laten zien hoe ik dit heb verdiend.

Ik verdiende afgelopen maand 1820,30 Euro mijn blog en werk als Virtual Assistant. Ja, je kunt inderdaad veel geld verdienen met bloggen, met waar je echt goed in bent en waar jouw passie ligt. In dit artikel geef ik tips over geld verdienen met bloggen, geld verdienen met Virtual Assistant, waar ik momenteel mee bezig ben en meer. Naast mijn parttime baan als software ontwikkelaar, werk ik vooral thuis aan mijn blog en bedrijf. Ik kan mijn eigen tijd indelen en breng hierdoor meer tijd met mijn gezin door.

Hoe ik ooit begon met bloggen

In 2012 begon ik met bloggen om mijn foto’s van verlaten panden te laten zien en over onze fotografie trips te vertellen. Maar al heel snel schreef ik over allerlei andere onderwerpen, zoals beauty, fashion, lifestyle, gadgets en meer. En toen kreeg ik ook verschillende samenwerkingen met bedrijven, super tof! Hier ligt dus echt mijn passie.

In 2016 ging het zo hard, dat ik van mijn blog een bedrijfje heb gemaakt. Sinds 1 augustus 2016 is dus mijn blog mijn bedrijf en werk ik naast mijn blog ook als Virtual Assistant voor andere bedrijven. Een Virtual Assistant of Virtuele Assistent (VA) is een persoonlijke assistent die vanuit haar eigen thuiskantoor werkt voor de opdrachtgever. Hiermee ondersteunt een Virtual Assistant de opdrachtgever en neemt werk uit handen, zodat de opdrachtgever het echte werk kan doen waar degene goed in is. Via telefoon en/of e-mail wordt er contact onderhouden. Ik schrijf bijvoorbeeld content voor websites en social media, nieuwsbrieven en meer. Je kunt mij als persoonlijke Virtual Assistant al inhuren voor een paar uur per week. Maar een Virtual Assistant kan echt van alles doen waar degene goed in is. Dus ben jij goed in bijvoorbeeld facturen maken of e-mails bijhouden, dan zou je als Virtual Assistant kunnen werken voor verschillende bedrijven.

Waarom deel ik mijn maandelijkse inkomsten?

Ik verdien geld met bloggen en met het werk als Virtual Assistant. Omdat veel mensen zich afvragen of je echt geld kunt verdienen met bloggen, heb ik besloten om dit artikel te schrijven. Maandelijks zal ik een update te plaatsen van mijn inkomsten. Sommigen zullen misschien wel zich afvragen waarom ik dit doe en of het wel slim is, maar ik wil open en eerlijk zijn over wat ik doe. Ik deel mijn maandelijkse inkomsten om de volgende redenen:

 • Toen ik begon met bloggen, was het totaal niet de bedoeling om hiermee geld te verdienen. Ik wilde gewoon schrijven over mijn fotografie trips en ik wilde graag foto’s aan anderen laten zien. Maar ook schrijven over dingen die mij interesseren en ervaringen delen met anderen. Toen ik al snel samenwerkingen kreeg, wist ik in het begin totaal niet hoe ik hiermee om moest gaan en verdiende ik in het begin veel te weinig voor het werk wat ik deed en voor het bereik dat ik had. Toen ben ik meer onderzoek gaan doen en meer tijd in mijn blog gaan steken, omdat dit mijn grote passie is. En dan is geld verdienen met wat je het leukst vindt om te doen, natuurlijk helemaal geweldig. Mijn ervaringen wil ik dan ook graag delen met anderen.
 • Ik wil dus mensen laten zien dat je geld kunt verdienen met bloggen en dat je ook geld kunt verdienen met waar je goed in bent en waar jouw passie ligt.
 • Ook kan ik elke maand terug kijken hoe het is gegaan en kan ik zien of er groei is of niet. Zo kan ik ook zien waar ik nog aan moet werken en leren van de dingen die ik maandelijks ben tegengekomen.

Meer vrije tijd en genieten van het leven

In december 2016 is onze zoon Thomas geboren en ik wilde niet meer fulltime gaan werken. Ik werkte 40 uur in Rotterdam en besloot een andere baan te nemen voor minder dagen en dichterbij huis. Nu heb ik een parttime baan voor 3 dagen als software ontwikkelaar en daarnaast werk ik aan mijn blog en als Virtual Assistant. Ik heb meer vrije tijd, ik kan mijn eigen tijd indelen en kan ik dus meer tijd besteden met mijn gezin. En dat vind ik echt enorm belangrijk.

Het leven is echt enorm leuk, ik kijk uit naar elke dag en dat is een heerlijk gevoel. Ik wil ook dat anderen dit gevoel ook ervaren en zij ook de dingen doen die zij het leukst vinden om te doen. In dit artikel wil ik graag laten zien dat je jouw leven kunt veranderen en geld kunt verdienen op een manier waardoor je ook echt kunt genieten van jouw leven en van de dingen die je wilt doen.

Inkomsten zijn gegroeid door verschillende dingen

In februari heb ik 1820,30 Euro verdiend met bloggen en het werk als Virtual Assistant, dit is vóór de kosten. Ik ben enorm trots op wat ik heb verdiend. Hier werk ik ook echt enorm hard voor en ik wil ook aangeven dat ik ooit ook begon met 0 Euro per maand. Nooit had ik durven dromen om geld te kunnen verdienen met mijn blog en ik vond het altijd bijzonder dat grote bloggers ook veel geld verdienden met hun blog. Hoe deden ze dat toch? Zelf dacht ik altijd dat het onmogelijk zou zijn met mijn blog, maar niets is minder waar. Ik verdien er geld mee! Ik doe wat ik ontzettend leuk vind om te doen en ik wil dan ook laten zien dat ook jij dit kan! Door hard te werken, kan je echt jouw dromen en doelen bereiken!

De afgelopen tijd heb ik aan verschillende dingen gewerkt, waardoor ook mijn inkomsten zijn gegroeid.

 • Een cursus genomen voor affiliatie marketing
 • Webinars gegeven
 • Meer gefocust op mijn e-maillijst voor nieuwsbrieven en vaker nieuwsbrieven versturen
 • Uitgebreidere artikelen schrijven met veel informatie
 • Meer gefocust op Pinterest om hier meer verkeer uit te halen
 • Artikelen op SEO verbeterd
 • Blog overgezet naar een verbeterde hosting systeem bij MijnDomein
 • Hierdoor heb ik ook een SSL certificaat gekegen

Mijn blog gaat enorm goed. Ik krijg fijne samenwerkingen, de bezoekersaantallen en inkomsten groeien en ik heb meer vrije tijd. Bloggen vind ik echt enorm leuk en ik vind het geweldig om andere mensen te helpen. Door doelen op te stellen en hier keihard aan te werken, heb ik mijn blog zo hard kunnen laten groeien. Ik hou echt van mijn werk en doe dit elke dag met veel plezier!

Wil jij ook een blog starten?

Mocht jij nou ook geïnteresseerd zijn in bloggen? Ik heb een tutorial gemaakt hoe je zelf eenvoudig een blog kunt starten voor weinig geld. Je kunt namelijk een blog starten voor maar 2,58 Euro per maand (voor het eerste jaar, daarna 5,75 Euro per maand). Je krijgt dan een eigen hosting en domeinnaam, maar liefst 20 GB schijfruimte en een gratis SSL-certificaat (wat ik dus nu ook heb). Daarnaast heb je ongelimiteerd dataverkeer, e-mail, een optimale snelheid en websitestatistieken. Super toch? Wil je meer weten? Lees dan mijn mijn tutorial Hoe start je een WordPress blog via MijnDomein?.

Inkomsten van februari 2018 – 1820,30 Euro

Hoe ik in februari 1820,30 Euro verdiende met mijn blog en werk als Virtual Assistant

In februari 2018 heb ik in totaal 1820,30 Euro verdiend met mijn blog en bedrijf. Dit is voor alle kosten, zoals BTW, inkomstenbelasting etc. Hieronder heb ik weergegeven waar ik mijn inkomsten uit gehaald heb.

Advertenties laten tonen: 25,78 Euro
Deze advertenties bestaat vooral uit Google Adsense advertenties.
Affiliatie programma’s: 22,26 Euro
Populaire affiliatie producten en diensten:

Samenwerkingen en werken als Virtual Assistant: 1.772,26 Euro
Samenwerkingen met bedrijven om artikelen te schrijven of links te plaatsen op mijn blog. En als Virtual Assistant schrijf ik content voor op websites en social media en daarnaast ook nieuwsbrieven etc.

Totaal: 1820,30 Euro

Hou er ook rekening mee dat ik over dit bedrag ook nog BTW en inkomstenbelasting zal moeten betalen. Elke maand zal ik dus een update plaatsen van mijn inkomsten van de afgelopen maand. Zo ga ik bijhouden hoeveel ik ben gegroeid of heb ik misschien wel wat minder verdiend in een maand. Ik vind het erg leuk om dit bij te houden en te delen met jullie. Want zoals ik al zei, het is zeker mogelijk om geld te verdienen met bloggen en met het werk wat je echt leuk vindt om te doen.

Blog statistieken

Blog statistieken februari 2018

Blog statistieken Google Analytics

Ook wil ik graag mijn blog statistieken delen met jullie. In februari had ik in totaal 24.068 unieke bezoekers en 35.287 paginaweergaven.

Miss Sentinelli's nieuwsbrief

Mijn doel is voor dit kwartaal om 1500 nieuwsbrief abonnees te halen en ik heb momenteel 1494 nieuwsbrief abonnees. Mijn doel ga ik dus zeker weten wel halen dit kwartaal!

Ik ben vooral gaan focussen op uitgebreidere artikelen. Artikelen met veel informatie en artikelen die ook andere mensen helpen. Ik vind het enorm leuk om te schrijven over onderwerpen die mij interesseren en dat ik ook andere helpen hiermee kan helpen. De artikelen krijgen een goede SEO en goede leesbaarheid. Daarnaast focus ik vooral op Pinterest, hier haal ik echt veel verkeer vandaan. Elke week hoef ik maar een half uurtje te zitten om pins in te plannen en de rest van de week wordt voor mij automatisch gepind. Zo lijkt het net alsof ik elke dag op Pinterest zit, terwijl dat niet zo is. Het is echt belangrijk om jezelf te verdiepen in Pinterest als je veel verkeer naar je blog wilt halen. Ik heb eens een tutorial geschreven hoe je goede Pinterest plaatjes kunt maken.

Het hebben van een nieuwsbrief systeem is enorm belangrijk als je meer verkeer naar je blog wilt halen. Mensen die zich vanaf jouw website bij jouw nieuwsbrief systeem of e-maillijst hebben ingeschreven, zijn enorm geïnteresseerd in wat jij te bieden hebt. Jij geeft hun waardevolle informatie waar zij meer over willen weten en dus op de hoogte gehouden willen blijven. Lees mijn tutorial over hoe je een nieuwsbrief systeem kunt opzetten.

Ik ben enorm blij met mijn blog statistieken en ik denk dat hier nog wel veel meer uit te halen valt. Ik ga hier dan ook echt mee aan de slag.

Projecten waar ik nu mee bezig ben

Momenteel werk ik ook aan mijn ebook over gestructureerd leven. Deze zal ik gaan lanceren in april, super spannend natuurlijk! Ik heb afgelopen maand ook twee webinars gegeven over doelen opstellen en bereiken in 2018. Hier kwamen super leuke reacties op en mensen zijn echt geïnteresseerd in mijn ebook. Geweldig om te zien! Schrijf jezelf in als je op de hoogte gehouden wilt worden over mijn ebook.

Daarnaast ben ik ook bezig met een cursus affiliatie marketing en ik merk al behoorlijk verschil en heb al aardig wat geld verdiend hiermee. Ik moet nog wel veel dingen uitwerken, maar ik ben nu al blij met het resultaat.

Daarnaast heb ik ook een aanbevelingen pagina gemaakt met allerlei producten en diensten die ik echt aanraad. Voor mijn blog en bedrijf gebruik ik ontzettend veel producten en diensten of heb ik bijvoorbeeld boeken gelezen. Op de aanbevelingen pagina plaats ik dan ook alleen producten en diensten waar ik zelf enorm enthousiast over ben. Deze pagina is nog niet af en zal deze maand ook nog uitgebreider gaan worden.

Deze maand wil ik ook weer meer gaan bloggen voor de blog community Blogwise van Marika en mij. Doordat we beide best druk hebben gehad, lag dit even op een laag pitje. Maar deze maand ga ik hier ook weer mee bezig.

Hoeveel kost het nu om een blog te starten?

Nu vraag je je misschien wel af hoeveel het nu kost om een blog te starten en hoe snel je geld kunt verdienen met bloggen.

Zoals ik al aangaf heb je ten eerste een webhosting en domein nodig om een blog te kunnen starten. De kosten hiervoor zijn echt niet veel, namelijk 2,58 Euro per maand (voor het eerste jaar, daarna 5,75 Euro per maand). Een WordPress is sowieso gratis en kan je heel gemakkelijk installeren en gebruiken. Lees mijn tutorial hoe start je een WordPress blog via MijnDomein.

Nu heb je naast een webhosting en domeinnaam eigenlijk niet veel nodig om een blog te kunnen starten. Als je een telefoon hebt, dan zou je hier al hele mooie foto’s kunnen maken. Je kan natuurlijk ook stockfoto’s gebruiken via verschillende gratis stockfoto’s websites.

Je kan natuurlijk ook meer kosten krijgen als je meer gebruikt voor jouw blog. De belangrijkste kosten die ik zelf heb, heb ik hieronder neergezet:

– Mijn Macbook in roségoud waar ik elke dag op blog en op werk als Virtual Assistant.
– Webhosting en domeinnaam via MijnDomein.
– Cursussen die ik volg om beter te kunnen bloggen en om affiliatie marketing onder de knie te kunnen krijgen
– Transactie kosten bij mijn bank
– Paskosten en rekening kosten bij mijn bank
– Winacties die ik organiseer, je kan momenteel een wit/rosé gouden bluetooth koptelefoon winnen. Sommige producten die je kan winnen, koop ik zelf en zal ik ook zelf moeten bestellen en op de post doen.
– Administratie kosten
– Producten kopen die ik graag wil reviewen
– Andere kleine kosten

Geld verdienen met bloggen is dus echt mogelijk!

Ik verdien dus wel veel meer dan ik kwijt ben aan kosten. Ik vind het enorm leuk om te bloggen en samenwerkingen aan te gaan met bedrijven. Op mijn blog schrijf ik over onderwerpen die ik interessant vind en deel mijn passie graag met andere mensen. Maar ook vind ik het enorm leuk om als Virtual Assistant content te maken voor andere bedrijven. Omdat ik het erg leuk vind om content te schrijven en bezig te zijn met social media en met e-mail marketing, kunnen bedrijven mij inhuren om dit voor hen te regelen. Door mijn blog kan ik parttime werken als software ontwikkelaar en kan ik mijn eigen tijd indelen om te werken aan mijn blog en te werken als Virtual Assistant. Ik kan hierdoor meer tijd besteden met mijn gezin en kunnen we vele leuke dingen doen.

Het is dus echt mogelijk om geld te verdienen met een blog en met het werk wat je echt leuk vindt om te doen. Heb je bepaalde hobby’s of praat je graag over een bepaald onderwerp, schrijf hier dan over op een blog. Deel jouw passie met andere mensen via een blog. Andere mensen die hier ook geïnteresseerd in zijn, lezen dan graag jouw blogs. Je kan dus ook geld verdienen met het werk als Virtual Assistant. Ben je ergens goed in? Bijvoorbeeld het onderhouden van e-mail, telefoneren en meer? Er zijn zoveel mogelijkheden die je kunt bedenken die je als Virtual Assistant kunt uitvoeren en andere bedrijven hiermee kunt helpen. Je kan hier echt goed geld mee verdienen.

Wil je nu ook een eigen blog starten en schrijven over de onderwerpen die jou interesseren en hier ook eventueel geld mee verdienen? Lees dan mijn tutorial Hoe start je een WordPress blog via MijnDomein?.

Hoe was februari voor jou? Ben je ook geïnteresseerd in het verdienen van geld met bloggen of als Virtual Assistant?

Hoe ik in februari 1820,30 Euro verdiende met bloggen en werk als Virtual Assistant

Hoe heb ik in één maand meer dan 1800 Euro verdiend met mijn blog

Geld verdienen met bloggen? Lees hier hoe ik meer dan 1800 Euro verdiende in één maand!

Verdien ook geld met bloggen! Lees hier hoe ik geld verdien met mijn blog

Geld verdienen met jouw blog? Het kan echt, lees hier hoe!

Dit artikel bevat meerdere affiliatie links. Zie disclaimer voor meer informatie.

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

5 Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: