Alles over het fotograferen van verlaten panden


alles over het fotograferen van verlaten panden

Waarschijnlijk ben je op deze pagina terecht gekomen omdat je meer wilt weten over het fotograferen van verlaten panden of je wilt mijn foto’s bekijken van alle verlaten panden die ik tot nu toe heb gefotografeerd. Op deze pagina geef ik meer informatie over het fotograferen van verlaten panden en laat ik al mijn verhalen, ervaringen en foto’s zien.

Hoe ben ik begonnen met het fotograferen van verlaten panden
Mijn man is fotograaf en 2011 wilden we graag eens kijken naar de verlaten steenfabriek in Vuren. Hier heeft hij veel mooie foto’s gemaakt en we wilden graag weten of er meer van dit soort plekken waren. Op een gegeven moment zag ik op internet dat er een complete wereld was met mensen die hetzelfde fotografeerden en dat er vele verlaten plekken zijn, vooral in het buitenland. We begonnen meer onderzoek te doen en begonnen steeds meer verlaten plekken te vinden en gingen deze bezoeken. In 2012 begon ik zelf ook te fotograferen met mijn mobiele telefoon in een verlaten klooster. Ow, geweldig vond ik het! Ik wilde ook meer gaan fotograferen, ik kreeg toen van mijn man een camera setje met een camera, een paar kitlenzen en een tasje. Ik sprong een gat in de lucht! Super leuk natuurlijk 😀 ! En zo is mijn fotografeer hobby begonnen 🙂 . Inmiddels hebben we al vele verlaten plekken bezocht en gefotografeerd. Op mijn blog schrijf ik hier over en laat ik mijn foto’s zien en op deze pagina kan je alle artikelen vinden die hierover gaan.

Maar is het niet illegaal wat ik doe?
Het bezoeken van deze verlaten locaties is zeker niet legaal. Je komt namelijk meestal op een verboden terrein, het kan wel eens gevaarlijk zijn om op een locatie rond te lopen in verband met instortingsgevaar. Toch zijn we zeker geen criminelen, we gaan altijd met respect met de locaties om. Er wordt niets vernield of verplaatst, als er geen ingang te vinden is zal er ook geen ingang gemaakt worden. Dicht is dicht! We breken dus niet in! We nemen ook niets mee, alles blijft op de plek staan zoals het er stond.

Ben ik wel eens betrapt?
Oja hoor! Een aantal keer zelfs. Een keer in een verlaten gedeelte van een glasfabriek. Hier kwam zelfs de politie bij, we moesten onze paspoorten afleveren bij de eigenaar en konden geen kant op. Maar de politie zag dat we geen kwaad in ons hadden en niks mee hadden genomen en alleen maar foto’s kwam maken. Ze noteerden onze gegevens en we konden weer gaan.

Ook zijn we eens betrapt bij een verlaten theater. Het verhaal hierover kan je hier lezen: Betrapt bij een verlaten theater.

En we zijn ook nog eens betrapt bij een verlaten bioscoop. Het verhaal hierover kan je hier vinden: Betrapt in een verlaten bioscoop.

Ook zijn we wel eens weggestuurd door een beheerder of eigenaar, maar waar de politie niet bij kwam. We hebben nog nooit een boete gehad of moesten we genomen worden naar het bureau. We blijven altijd rustig en leggen uit dat we alleen maar foto’s komen maken en niks meenemen of kapot maken.

Wat heb ik zoal allemaal gefotografeerd?
Ik heb vele verschillende verlaten panden gefotografeerd. Hieronder heb ik de artikelen neergezet met de verhalen en foto’s van het pand (let op: deze lijst is nog lang niet compleet!).

Verlaten school en een verlaten zwembad
Wanneer de natuur een verlaten huis overneemt…
Verlaten klooster
Verlaten huisje
Echte vergane glorie in een verlaten huisje
Verlaten chateau met een prachtig entree
Verlaten school
Een aantal verlaten gebouwen
Verlaten huisje met een piano
Verlaten huis met verlaten auto’s
Verlaten theater en kapelletje
Verlaten bioscoop
Verlaten molenhuis
Verlaten chateau met een bijzondere trap
Verlaten en vergane chateau met een prachtige trap en piano
Verlaten papierfabriek
Verlaten fabriek
Verlaten kerk met rusthuis
Verlaten klooster
Verlaten huizen, vergane glorie
Verlaten villa en atelier
Verlaten ziekenhuis
Een bijzonder verlaten huis
Verlaten dierenartsschool (kan schokkende beelden bevatten)
Verlaten kapel
Verlaten villa
Verlaten kalkfabriek
Verlaten hotel
Verlaten chapel
Verlaten dokterspraktijk en een verlaten chateau
Verlaten trappen / Stair porn
Verlaten villa met prachtige interieur
Verlaten panden, zoals een verlaten pand met prachtige architectuur en een verlaten klooster
Verlaten kerk, koeltoren, fabrieken, restaurant en crypte
Verlaten klooster en psychiatrisch ziekenhuis
Verlaten Verzoringshuis
Verlaten theater
Verlaten universiteit
Verlaten boerderij
Verlaten waterpompstation
Verlaten zwembad
Verlaten oude huisjes
Verlaten militair gebouw
Verlaten papierfabriek
Verlaten militair hospitaal
Verlaten mijn
Verlaten gerechtsgebouw
Verlaten villa met kappeletje

Kom ik wel eens aparte of enge dingen tegen op een verlaten plek?
Ja zeker! Ik heb al eens een artikel geschreven over de gekste dingend ie ik tegenkwam op een verlaten plek.

Exposities van mijn fotografiewerken
Ik heb ook al een aantal exposities gehad op de Leerdamse Kunstvierdaagse. Ook dit jaar zal ik hier weer staan. In dit artikel laat ik zien welke fotografiewerken ik vorig jaar tijdens de expositie heb laten zien: Onze fotografiewerken op de Leerdamse Kunstvierdaagse.

Deze pagina zal nog meer uitgebreid worden met allerlei informatie en artikelen over het fotograferen van verladen panden.