Verlaten zwembad


Inside the swimming pool

Een aantal weken geleden zijn mijn vriend en ik samen met een vriend van ons naar een oud verlaten zwembad geweest in België. Vorig jaar waren mijn vriend en ik hier al een keer geweest, maar helaas konden we toen niet binnen komen. We moesten en zouden een keer terug gaan om binnen te komen en het is inderdaad gelukt.

Crachoir

Een prachtig oud gebouw dat een behoorlijke grote geschiedenis kent. Maar niet alleen een zwembad is hier aanwezig, aan de achterkant is een gedeelte dat vroeger werd gebruikt voor het baden, toen het gewone volk thuis nog geen douche of bad had. Dit was ook gescheiden voor mannen en vrouwen. De ingang was dan ook best apart om te zien.

Ik ben zeer blij dat we deze keer binnen konden komen, want wat een prachtig gebouw is het. Het is er ook behoorlijk groot, we hebben daar ongeveer 2,5 à 3 uur rondgelopen.

Hierboven zie je een beeld van een persoon die meer dan 40 drenkelingen heeft gered. Het beeld is zeer goed bewaard gebleven. Ik vind hem erg bijzonder en mooi om te zien.

In het zwembad zelf hadden ze vroeger ook spuwbakken of ook wel “Crachoir” genoemd. Deze werden gebruikt om overtollig slijm en binnengekomen chloor te spuwen.


Pick a door, it's time to relax!


In deze gang heb je allerlei verschillende kamertjes, soort van sauna’s etc.


verlaten zwembad

Have a nice warm bath


Het vage van deze kamertjes waren dat er ook soort van duikpakken lagen, zoals hierboven. Echt apart…


Early morning swim

Toen we een rondje hadden gelopen en we weer terug kwamen bij het zwembad gedeelte, zagen we prachtig licht in het zwembad verschijnen. Dit moesten we natuurlijk vastleggen…wow!


Who kicked the ball?

Ook zijn we op zolder geweest en zag ik deze bal hier in de puin liggen. Eenzaam, verlaten…


verlaten zwembad

Ook is er ook een soort van machinekamertje. Bovenstaande foto vind ik echt te grappig 🙂 .

Wat vind jij van bovenstaande foto’s?

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: