Geweldige foto’s maken met een krachtige camerasysteem van de nieuwste smartphones

Geweldige foto’s maken met een krachtige camerasysteem van de nieuwste smartphones

Zoals jullie wel weten fotografeer ik enorm graag. Samen met mijn man en onze fotografie vrienden gaan we vaak op pad om heerlijk te gaan fotograferen. We hebben thuis momenteel in totaal drie camera’s, omdat mijn man ook fotograaf is. Een goede camera is gewoon duur en we nemen niet altijd een camera overal mee naar toe. Maar op onverwachte momenten kom je wel eens de mooiste dingen tegen. Dan is het jammer dat je niet een camera bij de hand hebt. Maar met een krachtige camerasysteem van de nieuwste smartphones kan je geweldige foto’s maken. In dit artikel vertel ik daar meer over en geef ik ook meer tips over hoe je nog mooiere foto’s kunt maken.

Bovenstaande foto heb ik bijvoorbeeld ook met mijn smartphone gemaakt. Dit was in België met een prachtige waterval. We stonden boven bij de waterval en konden helaas op dat moment niet naar beneden om het zo druk was. Maar ik wilde toch een foto maken, dus maakte ik een foto met mijn smartphone. Ik vind de foto echt super mooi geworden.

Samsung Galaxy S20 Ultra

Krachtige camerasysteem

Tegenwoordig hebben smartphones zeer goede camerasystemen waarmee je dus prachtige foto’s kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan de nieuwe Samsung Galaxy S20 Ultra. De smartphone heeft in totaal 4 camera’s, drie aan de achterkant en één aan de voorkant. Een goede foto begint altijd met een goede belichting. Licht is alles! Wanneer de omgeving te donker is, ontstaat er al snel ruis, wat leidt tot een onscherpe foto. Maar de Samsung Galaxy S20 Ultra heeft aan de achterkant een 108-megapixelcamera, waarmee je dus super scherpe foto’s kunt maken, zelfs in donkere omstandigheden.

Daarnaast heeft de smartphone ook aan de achterkant een camera die foto’s maakt in 48 megapixel (voor hele mooie close-ups) en een 12-megapixelcamera met ultragroothoeklens. Aan de voorkant zit een 40 megapixel camera die zeer geschikt is voor selfies. Je kan dus prachtige foto’s maken met deze smartphone en hoef je niet altijd jouw dure camera bij de hand te hebben.

De smartphone heeft ook nog eens een opslag van 128GB zodat je ontzettend veel foto’s op de telefoon kunt opslaan. De smartphone is ook zeer snel, hij heeft een rekenkracht van 2,7 GHz en heeft een 12 GB werkgeheugen, waardoor apps sneller opstarten en je ook sneller tussen apps kunt wisselen. Een ideale smartphone om geweldige foto’s mee te maken!

Tips voor nog mooiere foto’s

Geweldige foto’s maken met een krachtige camerasysteem van de nieuwste smartphones

Door het krachtige camerasysteem van de Samsung Galaxy S20 Ultra kan je ook de instellingen aanpassen om nog mooiere foto’s te kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan een HDR functie. HDR staat voor High Dynamic Range en hiermee maak je drie foto’s met verschillende belichtingen zodat je alle details in de foto kunt krijgen. Daarnaast is het ook mogelijk om de ISO-waarde in te stellen. Met deze functie regel je hoeveel licht je telefoon binnen dringt. Bij fel licht zet je de ISO-waarde lager en bij weinig licht hoger. Maar ook kan je de sluitertijd instellen op de Samsung Galaxy S20 Ultra, net zoals op een normale camera. Op mijn blog heb ik ook een freebie staan met een complete uitleg over de fotografie stop en de belichtingsdriehoek. Deze is super handig om super mooi foto’s te kunnen maken met jouw smartphone.

Je kunt ook online oefenen met de belichtingsdriehoek. Hier krijg je dan een camera te zien en een bewegend beeld waar je dan een foto van kunt maken. Je kan dan spelen met verschillende instellingen en dan foto’s maken. Er zijn ook een aantal challenges die je kunt uitvoeren, super leuk en leerzaam.

Om een mooie scherpe foto te maken is het ook enorm belangrijk dat het toestel goed stil gehouden wordt. Door een kleine beweging wordt de foto al snel onscherp. Vervelend dus wanneer je geen vaste hand hebt. Gelukkig zijn er genoeg gadgets om dit probleem te verhelpen. Zet je smartphone bijvoorbeeld neer in een houder of speciaal smartphone statief.

Op mijn smartphone heb ik ook de Lightroom app geïnstalleerd. Als ik een foto maak, dan bewerk ik deze ook in de Lightroom app. Zoals de foto bovenaan dit artikel van de watervallen in België heb ik ook bewerkt in de Lightroom app. Je kan hier bijvoorbeeld de foto recht zetten, de kleuren verbeteren, maar ook lichter of donker maken, helderheid veranderen en veel meer. Dit is echt een aanrader om te installeren op jouw smartphone om jouw gemaakte foto’s nog mooier te kunnen maken. Hieronder heb ik een filmpje geplaatst van de Lightroom app die je ook op de nieuwste Samsung Galaxy S20 Ultra kunt zetten.

Met de nieuwste smartphones kan je dus prachtige foto’s maken en vooral met het krachtige camerasysteem van de nieuwe Samsung Galaxy S20 Ultra. En met bovenstaande tips kan je nog mooiere foto’s maken en deze delen met jouw familie en vrienden!

Hoe zorg jij ervoor dat je mooie foto’s kunt maken met jouw smartphone?

Sponsoring. Zie disclaimer voor meer informatie.

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: