Google Analytics in 60 minuten

Google Analytics in 60 minuten

Al vaker heb ik over Google Analytics geschreven. Elke maand haal ik hier zeer interessante statistieken vandaan. Maar ik wilde me graag nog meer in Google Analytics gaan verdiepen. Voor mijn verjaardag kreeg ik van mijn man het boek Google Analytics in 60 minuten en vandaag vertel ik daar meer over.

Van de serie “Digitale trends en tools in 60 minuten” zijn er veel boekjes over verschillende onderwerpen. Zo heb ik ook de boekjes Bloggen als een pro in 60 minuten, In beeld met Pinterest in 60 minuten en In beeld met Instagram in 60 minuten in mijn bezit. De boekjes lezen allemaal zeer gemakkelijk weg en je krijgt ontzettend veel tips en tricks.

Google Analytics in 60 minuten

Het boekje Google Analytics in 60 minuten heeft 8 verschillende hoofdstukken. In het begin leer je wat Analytics precies is, waarom en waarvoor je het gebruikt. Aan het begin van het boekje kom ik veel informatie tegen die ik eigenlijk zelf al wel wist, maar al snel komen er hoofdstukken en onderwerpen aan bod waar ik veel van heb geleerd en waar ik veel nieuwe informatie vandaan heb gehaald.

Google Analytics in 60 minuten

Omdat Google Analytics ook best vaak veranderd, hebben ze in het boekje ook een verwijzing gemaakt naar een website waar alle informatie wordt uitgelegd. Deze website wordt dan ook constant aangepast zodra Google Analytics ook veranderd. Super handig dus!

Google Analytics in 60 minuten

Ik heb zelf ontzettend veel geleerd van dit boekje en heb voor mezelf in mijn grote todo lijst in mijn Bullet Journal opgeschreven wat ik nog allemaal wil doen en wil onderzoeken in Google Analytics.

Google Analytics in 60 minuten

Je krijgt echt veel tips en tricks hoe je Google Analytics kan inzetten om bepaalde gegevens op te halen of jouw website door te meten aan de hand van verschillende tools. Denk bijvoorbeeld aan doelen instellen en meten, rapporten aanmaken, gebeurtenissen aanmaken en doormeten. Maar ook hoe je koppelingen kunt maken tussen Google Analytics en Google Search Console, Adwords of Adsense. Er staat echt ontzettend veel uitgelegd in het boekje met verwijzingen naar de website waar nog meer is uitgelegd.

In totaal heb ik zelf drie pagina’s vol met taken die ik graag wil uitvoeren om Google Analytics nog beter in te zetten voor mijn blog, zodat mijn blog nog beter bezocht wordt. Ik vind het boekje echt een aanrader!

Google Analytics in 60 minuten kost 12,50 Euro en kan je kopen bij Bol.com.

Maak jij ook gebruik van Google Analytics? Zou jij ook hier meer van willen leren?

Dit artikel bevat een affiliatie link. Zie disclaimer voor meer informatie.

Google Analytics- Meten is weten

Google Analytics- Voor elke blog meetbare doelen

Google Analytics effectief inzetten

Haal meer uit Google Analytics

Xxx Miss Sentinelli

Volg mij via Bloglovin, Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn en YouTube.

  Vind jij dit artikel leuk? Klik dan op het hartje :).
Delen: